Néhány pont a menekültkérdésről

think-tank 2015.09.21.

Rég nem írtam erre a blogra (valószínűleg keveseknek hiányoztam), de most úgy érzem, ismét meg kell tennem, még akkor is, ha valószínűleg senki nem fogja olvasni. Egyszerűen elmondhatatlan, ami itt folyik – Magyarországon és Európában egyaránt.

  • Az érkezettek (hívjuk őket így, elkerülve a menekült/megélhetési bevándorló vitát) közül mindkét oldal csak azokat emeli ki, akikkel a nézeteiket lehet alátámasztani. A liberális sajtóban csak kisgyermekes családok jönnek, mind kedvesek, türelmesek, akiknek az ISIS szétlőtte a házát. Ezzel ellentétben a jobboldaliak mást sem látnak, csak katonakorú férfiakat, akik eddig is jól megvoltak, csak most jöttek szétverni Európát, mert otthon már nem volt kit utálni.
  • Nyilván nem mindenki menekült és nyilván nem mindenki megélhetési bevándorló. A kettő között azonban eddig még senkinek sem volt legalább használható ötlete, hogyan lehetne különbséget tenni.
  • Ugyancsak gyakran elhangzó pont, hogy az érkezettek között mennyi a katonakorú férfi. Egyesek még meg is jegyzik, hogy mi a fasznak jönnek ide, maradnának otthon háborúzni, kimondva-kimondatlanul hozzátéve, hogy arra valók.
    • Nem mindenki akkora büdös fasiszta, hogy a huszonévesen megdöglést valamiféle hősi romantikus életcélnak tekintse. Még az iszlám világban sem. Bármennyire is meglepő, vannak emberek, akik szeretnének egyszerűen csak élni. Akár huszonévesen, férfiként. Hihetetlen, mi?
    • Nem látom indokoltnak a különbségtételt a férfiak és a nők között. Ha a muszlimok akkora állatok, mint ahogyan a magyar közvélemény egy jelentős része hivatkozik rájuk, akkor miért nem volna jobb, ha egyszerűen mind megdöglene? Miért csak a férfiakat küldenénk katonáskodni? Miért csak tőlük várható el, hogy meghaljanak a hazájukért?
    • Remélem a Ti kölykötök otthon görnyed minimálbérért, mert ha esetleg nagyobb fizetés és egy jobb élet reményében külföldre távozott, akkor rohadt megélhetési bevándorló, akiket fújj de nagyon utálunk.

  • Lehet azzal jönni, hogy a muszlim tanítások így vagy úgy, de az a szomorú (mármint számotokra szomorú) nagy helyzet, hogy a legelvakultabb fanatikusokon kívül (lásd ISIS, akik elől az érkezettek éppen jönnek, és nem oda mennek) a Koránt pont úgy nem veszik szó szerint, mint ahogy Ti sem a Bibliát. Abban is van néhány említésre méltó tanítás, ami alapján holnap indulhattok is honfitársaitokat gyilkolászni.
    • A keresztény értékeket kéretik nem a szátokra venni. Úgy szartok a kereszténységre, ahogy van. Bunkósbotnak jó (i.e. amikor másoknak meg lehet mondani, mit és hogyan csináljanak), de magatokra valahogy mindig elfelejtitek alkalmazni. (Lásd még: képmutatás)
  • Amikor alapvetően ideges emberek jelentősebb tömegbe gyűlnek, akkor ott jó eséllyel bunyó lesz. Ehhez még csak muszlim állatoknak sem kell lenni, elég például megnézni a magyar fociultrák rendszeres viselkedését. Ebből bármiféle minősítő következtetést levonni az emberi viselkedés alapvető nemismerését jelenti.
    • Valamennyire ide tartozik, hogy a nagy tömegek igen ritkán (értsd: soha) hagynak maguk után rendet és tisztaságot. Nincs ez másképp az érkezettekkel sem. Meg Veletek sem, felebarátaim.
    • A vécé-nem-használatra nincs mentség – feltéve, hogy meg lett volna rá a lehetőségük. Amiben azért nem mindig vagyok annyira biztos.
  • A kerítésépítés nem egy rossz ötlet: nem csak az érkezőket tartja kívül, de hálátlan népünket is belül. Ennek most még nincs jelentősége, de az országban zajló folyamatokat elnézve nem olyan nagyon sokára lesz.
    • Lehet az orbáni menekültpolitikát szidni és embertelennek minősíteni, de ami azt illeti, Európa többi országa is csak szabadulni akar az érkezettektől. Vitya elvtárs csak a tőle megszokottan bunkó módra viselkedik, de míg a nyugati szoclib kommunikáció elítéli ugyan, titkon azért hálás, hogy elvégzi helyettük a piszkos munkát. Mert legyünk őszinték: ennyi muszlim a francnak se kell, se itt, se máshol.
    • A magyar hatóságok nem kimondottan rosszindulatúak, szimplán ekkora tahók.
  • Konkrét, szervezett terrorizmusra eddig semmiféle bizonyíték nem került nyilvánosságra. A politikai célokat szolgáló kormánykommunikáció (értsd: Orbán Viktor aztat mondta) pont úgy lehet hazugság, mint nem. Elszigetelt esetekről lehet hallani (mint például a majdnem megkéselt német rendőr esete), csakhogy megint ott tartunk, hogy ilyesmire a fejlett európai ember is képes, nem csak a muszlim állatok.
  • A kialakult helyzetért úgy az európai, mint az amerikai politika egyaránt felelős. Kár, hogy Amerika nem érzi szükségesnek kivenni a részét az általa is okozott menekültválság kezelésében.
  • Ideje volna végre eldönteni európai szinten, hogy mit is kellene kezdeni az érkezettekkel. Lehet azt mondani, hogy befogadunk mindenkit, mert mi ebben hiszünk, és akkor tényleg befogadni őket. Azt is lehet mondani, hogy mindenki takarodjon ahonnan jött, Európa az európaiaké, és senkit nem beengedni. De ebből az ide-oda toszogatásból csak az lesz, hogy itt lesz az elég sok elég dühös érkezett, akik nyilván átlátva a helyzetüket és kilátástalanságukat, illetve további vesztenivaló híján – lásd korábbi pontot – elég nagy botrányt fognak okozni. Nagy lángokkal és sok halottal.

54 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.09.21. 10:25:43

"Rég nem írtam erre a blogra (valószínűleg keveseknek hiányoztam) ..." nekem igen :). Tervezed, hogy gyakrabban írsz?

A témához: maga az írás nagyon jó, több helyen nagyon hasonló (főleg az elején), mint amit én is megfogalmaztam: liberatorium.blog.hu/2015/07/13/destruktiv_kollektivizmus

Gungnir 2015.09.21. 14:04:06

Azt nem értem, hogy miért nem üt fel valaki egy történelemkönyvet vagy wikipédiát és nézi meg, hogy milyen korábbi tapasztalatok vannak a migránsokkal kapcsolatban.
Pl. a 19 század második felétől az 20. század első negyedéig az USA -ba a már ott élő népességhez képest arányaiban évtizedeken keresztül kb egy nagyságrenddel több bevándorló érkezett, mint ami most jön európába.
en.wikipedia.org/wiki/History_of_immigration_to_the_United_States#Historical_foreign-born_population_by_state
www.dhs.gov/xlibrary/assets/statistics/yearbook/2010/table01.xls
Mégsem volt különösebb gond a beilleszkedéssel..
Igaz, ott a jelenlegi európaitól eléggé eltérő volt az intézményi berendezkedés...

Nzoltan 2015.09.21. 15:21:53

@Gungnir: Ez most nagyon más. Fogytán vannak az erōforrások, az életterek. Már gyakorlatilag minden valakié. Meg kell küzdeni érte.

Az IÁ os csak egy ideig fog területet foglalni. Ahol a szunniták kisebbségben vannak, esélyük sincs.

hétköznapi libsizmus 2015.09.21. 15:26:50

"A kerítésépítés nem egy rossz ötlet: nem csak az érkezőket tartja kívül, de hálátlan népünket is belül. "

Ha már értelmes megoldást kisütni libsi vonalon mindeddig nem sikerült, minek ezt még megfűszerezni az ilyen lejárt szavatosságú bullshittel?

Vagy télleg azt hiszi valaki, hogy Szerbiába fognak innen disszidálni a zemberek a veszett orbándiktatúra elől?

Sexual Harassment Panda 2015.09.21. 15:30:38

"Remélem a Ti kölykötök otthon görnyed minimálbérért, mert ha esetleg nagyobb fizetés és egy jobb élet reményében külföldre távozott, akkor rohadt megélhetési bevándorló, akiket fújj de nagyon utálunk."
Hazucc.A magyarok az euban NEM gazdasàgi bevàndorlòk.
viszont az arab analfabèta söpredèk az.

hétköznapi libsizmus 2015.09.21. 15:34:51

@Gungnir:
Ha már az USA-t hoztad fel példának, a XVII század elején még 100% volt az indiáán népesség aránya, és övék volt a terület 100%-a is. Mostanra már csak a népesség 0,6%-át adják, és néhány rezervátum maradt nekik

Kérdezd meg őket, mi a véleményük a bevándorlásról!

Nehogymár azt hasonlítsuk össze, amikor az európai telepesek korábbi generáiója után egy nagyrészt ugyanolyan későbbi generáció vándorolt be. Mert az inkább hasonlít a Magyarországra áttelepülő külhoni magyarok esetéhez, ami az MSZP szájából "23 millió román" formájában vált szállóigévé

Ad Dio 2015.09.21. 15:47:59

@Gungnir:

Pár apró különbség:

- az USA-ban akkor komoly vákuum volt.
- a bevándorlók Európából érkeztek - ami egy rokon kultúra.
- a népsűrűség nagyon alacsony/egyenletlen volt
- a gazdaság szerkezet miatt gyakorlatilag egyenes arányosság állt fent a létszám és a gazdasági teljesítmény közt (minden egyes bevándorló nettó nyereség volt)
- aki nagyon kilógott, azt úgy kihajították hogy lába nem érte a földet, nem kellett szuperpécé közvéleménynek megfelelő piruettet járni

Ad Dio 2015.09.21. 15:51:27

A poszt egyébként nagyon összeszedetlen. Ha lehet fuss neki még egyszer, mert nagyon érdekelne az igazi liberális értelmiség véleménye a témában. A politikai liberalizmusét már ismerem - attól nem lettem okosabb...

Anti Liberal 2015.09.21. 15:56:29

Aki itt a "telepeseket" védi az elárulja nem csak a hazáját de a hőn szeretett,a jelenlegi formájában kibaszott kártékony és teljesen fölösleges EU-t is. Ezek nem menekültem hanem fosztogatók. Vissza kell zavarni őket oda ahonnan jöttek. 80% férfi, gyáva férgek. Harcoljanak Irakban, Szíriában, Afganisztánban. Kapjanak fegyvert ott a saját határukon és induljanak harcolni vagy dögöljenek ott harc nélkül.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.21. 16:25:32

"a Koránt pont úgy nem veszik szó szerint, mint ahogy Ti sem a Bibliát"

A kereszténység eleve elutasítja a Biblia szó szerinti értelmezését. A Biblia szószerinti értelmezése eretnek tévtanítás.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.21. 16:27:04

"Remélem a Ti kölykötök otthon görnyed minimálbérért, mert ha esetleg nagyobb fizetés és egy jobb élet reményében külföldre távozott, akkor rohadt megélhetési bevándorló, akiket fújj de nagyon utálunk."

EU-állampolgár az EU-ban nem lehet gazdasági bevándorló. Lásd az EU alapszabályait.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.21. 16:29:01

@Gungnir:

A fő különbség:
- hasonló kultúrájú emberek érkeztek leginkább, azaz fehér európaiak,
- a bevándorlókat asszimilálták,
- hatalmas üres területek voltak az USA-ban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.21. 16:30:08

"A kerítésépítés nem egy rossz ötlet: nem csak az érkezőket tartja kívül, de hálátlan népünket is belül."

A magyarok eddig se a zöldhatáron szöktek kifelé jellemzően. Azaz ez butaság.

_Epikurosz_ 2015.09.21. 16:50:34

Ahogy azt valaki már a blog.hu-n megmondta: rövidtávú szerencsétlenség és hosszútávú kulturális hatás szétválasztandó. Ja, és egyszerre igaz mindkettő. Ez benne a dilemma.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2015.09.21. 17:59:15

@Sexual Harassment Panda: Nocsak, nocsak. Oszt mi teszi azt a kurva nagy különbséget?

2015.09.21. 18:12:33

Aki EU tagország állampolgára, az nem gazdasági bevándorló egy EU tagországban sem, mivel az emberek, a munkaerő és a javak szabadon áramolhatnak EU-n belül. Aki EU-n kivülről érkezik, az bevándorló, feltéve, ha itt akar maradni. Aki ezen értetlenkedik, az nem tudom, hogyan birta elvégezni az általános iskolát. Illetve valószínűbb, hogy egy magyargyűlölő humanoid (inkább nem nevezném embernek), aki ilyesmivel akarja felhívni magára a figyelmet. Erre csak egy válasz létezik, ne etessük tovább a trollt, dögöljön meg egymagában.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2015.09.21. 18:21:35

@1234567890987654321: Éééééééétem, de azért összefoglalnám, hogy biztos jobban menjen: szóval, ha valaki fogja magát és elköltözik egy másik országba, csak azért, mert ott jobb az életszínvonal, az attól függően nembevándorló vagy horda, hogy volt-e papírja arról, hogy ő oda szabadon mehet. Ha volt papírja, akkor okés a dolog (erkölcsileg is), ha nem, akkor lőjük le.

Asszem értem, bár még csak hatodikos vagyok, nem jutottunk ilyen bonyolult dolgokig töriből.

bekerült 2015.09.21. 18:24:00

Állítólag Amerika be akar fogadni 120 ezer szíriai menekültet !
A helyzet megoldásában is komoly részt kíván felvállalni.

Az az igazság, hogy lassan lassan, de kezd látszódni a megoldás.

Semper Fidelis 2015.09.21. 18:51:07

@think-tank: Egyrészt nincs igazad, mert erről szól az EU. Az U az uniót jelenti, amolyan mini USA(lenne).

Másrészt köszi, kitűnő példát szolgáltattál ezzel "Ha volt papírja, akkor okés a dolog (erkölcsileg is), ha nem, akkor lőjük le." erre: "hamis dilemma A szóba jöhető alternatívák mesterséges leszűkítésén, bizonyos opciók elhallgatásán keresztül egy hamis választási dilemmát állítottál fel, hogy az általad favorizált alternatíva tűnjön a legelőnyösebbnek. " Na jó, az előnyös nem igaz, bár a lelövéshez képest mégis. (forrás a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma)

Nem mellékesen az agresszív stílusú írástól senkinek sem lett még igaza. (Még nekem sem, bár sajnálom :o) )

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.21. 19:08:29

Szerintem pártállástól és nézettől függetlenül abban mindenki egyetért, hogy a politikusok nem tudják pontosan, hogy mit is akarnak kezdeni az "érkezettekkel". És szerintem ez a legnagyobb probléma.

Ha mondjuk kiállt volna Merkel a plebs elé és azt mondja, hogy Németországnak szüksége van a szír menekültekre mert:
-nem sikerült az elmúlt 10 évben elegendő mennyiségű és képzettségű kelet-európai munkaerőt elszipkázni annak elenére, hogy mindent, de tényleg mindent megtettünk ennek érdekében;
-annyira alacsony a munkanélküliség, hogy bárkit hajlandóak vagyunk befogadni, csak dolgozzon már;
-üresen áll több száz ezer bérlakás a nagy agglomerációkban, mert túlépítettük magunkat;
-már a kelet-európai szegények és balkáni szegények sem képesek olyan mértékben beáramlani az országba, hogy az fenntartható szinten tartsa a termelést

na akkor talán megértem ezt a felső limit nélkül befogadunk mindenkit szöveget, de így csak egy terv nélküli szép gesztusról beszélhetünk, ami teljesen megalapozatlan, terv nélküli volt, mert ugye nem tudják, hogy most mit kezdjenek az "érkezettekkel".

De friss hír, hogy a McKinsey tanécsadói majd szakértenek, és megoldják jó pénzért azt, amit a német politikusok rászabadítottak Németországra...

Brix 2015.09.21. 19:12:19

Libertarian szemszögből ( nem politikia liberális!) :
1, Magyarország földje a magyaroké, az itt élő emberek magántulajdona , ezért a tulajdonos megmondhatja , hogy kit enged be
2, Ha úgy dönt hogy beengedi , akkor a befogadottnak csak arra legyen joga ,hogy eltartsa saját magát, de erőszakkal senkit sem lehet arra kötelezni , hogy eltartsa a befogadottakat( az államnak nem kell segíteni másoktól elrabot adóforintokkal) minden csak önkéntes alapon történhet.
3, Aki nem tud a szabad társadalom szellemiségével összhangban élni és megszegi a törvényeket , azt azonnal utasítsák ki!

pragmatika2 2015.09.21. 19:13:52

Én elhiszem, hogy ezeknek nagy része nem terrorista, de legyen csak 1 %-a az.
Egy összehangolt akcióval le tudnák bénítani Európát. Na, akkor lenne egyszer és mindenkorra a ballibsizmusnak vége öreg kontinensünkön.

Gungnir 2015.09.21. 19:17:16

@Nzoltan: "Ez most nagyon más. Fogytán vannak az erōforrások, az életterek. Már gyakorlatilag minden valakié. Meg kell küzdeni érte."
Nem. Hasonlítsd össze például az Európai Unió átlagos népsűrűségét (115 fő/ km^2) például Hollandiával (407 fő/km^2). Még bőven vannak kihasználatlan kapacitások. És akkor még nem olyan extrém példát hoztam, mint Monaco (18475 fő/ km^2). Bőven van még hely, nem is olyan rég még sokan emlegették a vidék elnéptelenedését, mint problémát.

pragmatika2 2015.09.21. 19:19:26

Tényleg, azt látom, hogy ezek mindenhol nyomkodják a telóikat, üzizgetnek, most akkor roamingolnak, vagy minden helyszínen vesznek előfizetést ?

Gungnir 2015.09.21. 19:20:53

@hétköznapi libsizmus: "Ha már az USA-t hoztad fel példának, a XVII század elején még 100% volt az indiáán népesség aránya, és övék volt a terület 100%-a is. Mostanra már csak a népesség 0,6%-át adják, és néhány rezervátum maradt nekik"
Ez nem változtat azon a tényen, hogy a 18./19. századra már egy indiánoktól teljesen független állam jött létre, ami úgy fogadott be rengeteg bevándorlót, hogy az kifejezetten előnyére vállt.

"Nehogymár azt hasonlítsuk össze, amikor az európai telepesek korábbi generáiója után egy nagyrészt ugyanolyan későbbi generáció vándorolt be."
Azért szerintem egy Amerikában élő, protestáns, angol anyanyelvű és származású, már ott nevelkedett állampolgár és egy írástudatlan orosz vagy lengyel ortodox keresztény között sem volt sokkal kisebb a kulturális különbség.

Gungnir 2015.09.21. 19:24:47

@Ad Dio:
"- a gazdaság szerkezet miatt gyakorlatilag egyenes arányosság állt fent a létszám és a gazdasági teljesítmény közt (minden egyes bevándorló nettó nyereség volt)"
Valóban nem egyenes arányosság, de az a tényező, hogy minden plusz ember egy újabb kéz, aki hasznot hoz, Európában is pontosan fennáll(hatna) megfelelő szabályzás mellett.
"- aki nagyon kilógott, azt úgy kihajították hogy lába nem érte a földet, nem kellett szuperpécé közvéleménynek megfelelő piruettet járni"
Nem. Az égvilágon semmilyen szabályzás nem volt a 20. század elejéig, bárki bejöhetett, senkit sem dobtak ki. Ha valaki bűncselekményt követett el, eljárást indítottak ellene, vagy a sértett önvédelemből lelőtte. Meg persze segély sem volt adóból finanszírozva, szóval kénytelenek voltak dolgozni.

KUHULIN 2015.09.21. 19:32:53

"Az érkezettek (hívjuk őket így, elkerülve a menekült/megélhetési bevándorló vitatát)"
Ez még a "alkotmányos ellenzék"-nél is jobb! :D

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2015.09.21. 19:43:46

@Semper Fidelis: Szerintem te valamit nagyon félreértettél.

A magyar közvélemény egy igen nagy része azon az állásponton van, hogy küldjük mindet haza, vagy ha nem akarnak menni, lőjük le őket, mert ezek csak gazdasági bevándorló hordák, akik inkább elhagyták a hazájukat, ahol nem is fenyegették őket, csak hogy jobban élhessenek.

Nem tettem mást, mint felhívtam a figyelmet, hogy a jobb élet reményében történő hazaelhagyást magyar fiatalok is megtették, nem kizárt, hogy az illető fröcsögők gyerekei is.

Lehet, hogy hamis dilemma, de szerintem el kellene dönteni (nekik, én elég egyértelmű állásponton vagyok), hogy akkor most ilyen okból külföldre költözni hazaárulás vagy sem. Mert ha az arabok esetében hazaárulás, akkor a magyar kivándorlók esetében is legyen az. Ha meg nekünk nem az, akkor nekik se legyen. Ha látsz harmadik alternatívát, ami nem a kettős mércén alapul, írd meg.

Értem én, hogy törvényileg mi másként számítunk, mint ők, de az a liberális értékek direkt megtagadása volna, ha bármiféle erkölcsi ítéletet gyakran aktuálpolitikai szándékkal megalkotott törvényekből vezetnék le.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2015.09.21. 19:52:31

@Brix: Többé-kevésbé egyetértek. Mindazonáltal felhívnám a figyelmed, hogy a tulajdonjogot országra (állam területére) értelmezni minimum nehézkes.

sutyerák 2015.09.21. 20:23:44

ebben az egészben a ruszkik is vastagon benne vannak,-én úgy vélem.

Ad Dio 2015.09.21. 21:04:57

@Gungnir:

"Valóban nem egyenes arányosság, de az a tényező, hogy minden plusz ember egy újabb kéz, aki hasznot hoz, Európában is pontosan fennáll(hatna) megfelelő szabályzás mellett."

Sajnos nem. A közel keletről érkezők Európai szemmel zömében gyakorlatilag képzetlenek. A németek optimista becslése az, hogy 10%-uk képes azonnal munkát vállalni.

A jelenlegi beáramlás teljesen értelmezhetetlen mint munkaerő input.

"Nem. Az égvilágon semmilyen szabályzás nem volt a 20. század elejéig, bárki bejöhetett, senkit sem dobtak ki. Ha valaki bűncselekményt követett el, eljárást indítottak ellene, vagy a sértett önvédelemből lelőtte. Meg persze segély sem volt adóból finanszírozva, szóval kénytelenek voltak dolgozni."

Pedig de :-). Konkrét családi történet van olyan ki/bevándorló rokonról, akit kitettek, mert ragaszkodott a nemesi címéhez.

A be nem illeszkedőt meg kigolyózták hamar.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2015.09.21. 21:21:37

Miért hiszenk még Orbánnak? 6549 ellenzékiből készített szappant ez a rohadt náci!

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2015.09.21. 21:23:04

"Ti sem a Bibliát. Abban is van néhány említésre méltó tanítás, ami alapján holnap indulhattok is honfitársaitokat gyilkolászni."

ÖCSÉM! Te kurva hülye vagy! Idézd, te ökör!

Aëtius 2015.09.21. 21:32:07

@Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert): gondolom, Te képviseled a magas szintű európai kultúrát amit meg kell védeni a civilizálatlan megélhetési bevándorlóktól...

Aëtius 2015.09.21. 21:45:44

@Ad Dio: "A jelenlegi beáramlás teljesen értelmezhetetlen mint munkaerő input." Itt nem csak a bevándorló munkaerő instant képességeire gondolj, hanem arra, hogy pl. Németországban az német populáció reprodukciós rátája 1.2 ami a népesség, még rövidtávon való fenntartását sem teszi lehetővé. Folyamatos bevándorlás nélkül az európai szociális rendszerek nem fenntartóhatóak (ki a tököm fogja kifizetni a most gyereket nem csináló generációk nyugdíját?). Egy globalizálódó világban teljesen reménytelen egy tisztán keresztény, konzisztens, zárt, stb. kultúra fenntartása... (Mellesleg, a szírek pont olyan fehérek mint mi)

Tamáspatrik 2015.09.21. 21:54:18

Nem keresem a népszerűséget:az amerikai, orosz vagy az EU politikusok hibáztatása a kialakult helyzetért szerintem egy bullshit.
Túlnépesedett Észak-Afrika és Közel-Kelet, elsivatagosodás, növekvő világpiaci élelmiszerárak (2000 után ugrottak meg): ergó államok váltak működésképtelenné, nem tudták többé az alapvető ellátást biztosítani az állampolgároknak. Az eredmény: totális káosz bizonyos országokban, amely most már hozzánk is átterjedőben van.
Ebből akár Európa-szintű kaotikus állapotok is létrejöhetnek, de okos politikai lépéssekkel elkerülhető. A migránsok nagy részét visszavinni és ÉRTELMES PROGRAMOKKAL ott tartani, egy kis részüket az európai munkaerőpiacnak fokozatosan felszívni, a lakosság öregedésének arányában.
Az én fantáziám szegényes. Akinek van jobb megoldása, amely az erőszakot nem eszkalálja, tegye meg.
Vannak megoldások a világon máshol menekültek kezelésére, a bevándorlók legalizálására (USA, Kanada, Ausztrália stb.).

Ad Dio 2015.09.21. 22:00:30

@Aëtius:

Én azt a kérdést teljesen ideológia mentesen kezelem, így az ideologikus érveket ne rajtam kérd számon.

Még egyszer:

1. a németek szerint a beérkezők alig 10%-a alkalmas munkát vállalni. Alulképzettek, nem beszéli a nyelvet, a nők jelentős része nem is akar dolgozni.

2. az európai munkanélküliségi ráta 15 éves viszonylatban NŐTT. Ami annak köszönhető, hogy ugyan csökken a népesség de ennél a csökkenésnél még nagyobb mértékben csökken az európai gazdaság munkaerőigénye (főképp az alacsony szaktudást igényló pozíciókban, ahol a mostani betelepülők jellemzően jelentkeznének).

3. Az EU ha valóban munkaerőre volna szüksége, azt megoldhatja úgy, hogy az EU-n kívüli külképviseletek útján célzottan toboroz képzett munkaerőt, akik legálisan vállalhatnak munkát

4. "Mellesleg, a szírek pont olyan fehérek mint mi" - igen. Csakhogy a munkaerőt nem bőrszín alapján válogatjuk, hanem rátermettség/képzettség alapján.

Még egyszer: a mostani bevándorlás értelmezhetetlen mint munkaerő-import.

kvadrillio 2015.09.21. 23:32:25

hidfo.ru 2015.09.21. 14:41 Térségi hírek
A szabadkőművesség támogatja Európa elárasztását bevándorlókkal

Huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek, hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában.

A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szabadkőműves páholyok felszólítják az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába, hogy ezzel “felülemelkedjenek a nemzeti egoizmuson”. A nyilatkozat szerint Európa vezetői tiszteletben kell tartsák az “emberi jogokat”, a “szolidaritás és testvériség eszméit”, valamint az elődeik által elfogadtatott “Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára” hivatkoznak, amit szerintük Európa elsődleges irányelvnek kell tekintsen.

Hogy valójában mit is jelent a “nemzeti egoizmuson felülemelkedés”, arra a Corrispondenza Romana beszámolója rámutat; a szabadkőműves páholyok aláásnák a haza eszmeiségét, az európai népek identitását. El akarják árasztani Európát idegen népekkel, hogy az európai országok lakossága a demográfiai összetétel radikális átrendeződése miatt többé ne legyen képes nemzeti identitást kialakítani.

a szemetekre már nem lesz szükségA nyilatkozatot jegyző szabadkőműves páholyok a felszólítást ultimátum jelleggel tették: arra az esetre, ha az európai kormányok nem engedélyezik a korlátlan bevándorlást, “megosztottságot és konfliktusokat” helyeznek kilátásba. A figyelmeztetésként tett kijelentés egyértelműen fenyegetésnek tekinthető: a szabadkőműves páholyok azzal fenyegetik Európát, hogy megosztottságot és háborút szítanak, ha Európa nem hajlandó többé az általuk elfogadott alapelvek mentén működni.

A nyilatkozat önmagában felhívja a figyelmet arra, hogy a szabadkőműves páholyok biztonsági kockázatot jelentenek Európában. Mint az köztudott, Olaszországon át húzódik az Európába irányuló bevándorlás egyik fő útvonala. A közös nyilatkozatot pedig Olaszország Nagypáholya is aláírta. Amennyiben az olasz nagypáholy tagjai döntéshozatali szinten jelen vannak Olaszország hatalmi struktúrájában, a szervezet önmagában is képes lehet arra, hogy ellenőrzés nélkül ráengedje Európára az Észak-Afrikából érkező bevándorlók millióit.

NU, HA ENNEK CSAK A 10 %-A IGAZ, AKKOR KURVA NAGY BAJ VAN A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN !!!

Python2409 2015.09.21. 23:43:29

Elszigetelt esetekről lehet hallani (mint például a majdnem megkéselt német rendőr esete),

Remélem,te is így leszel majdnem megkéselve..

hvg.hu/vilag/20150917_Lelottek_egy_iszlamistat_Berlinben_aki_ke

Brix 2015.09.21. 23:43:42

@Aëtius: " Egy globalizálódó világban teljesen reménytelen egy tisztán keresztény, konzisztens, zárt, stb. kultúra fenntartása... (Mellesleg, a szírek pont olyan fehérek mint mi) " Dehogy reménytelen! Minden csak politikai akarat kérdése. Ha Izrael és Japán meg tudja tartani a saját, zárt kultúráját , akkor ez sikerülhet az európai országoknak is.
Nem hiszem , hogy Európa összességéban jól járna, a mostani migránsválság következményeivel...Sőt , a legrosszabb szkennárió szerint , itt vér fog folyni...

Willkommenskultur 2015.09.22. 00:04:42

Na ez egy hiánypótló faszposzt volt, migráns meg továbbra

SEM KELL

dukeekud 2015.09.22. 02:32:04

@Gungnir: "Pl. a 19 század második felétől az 20. század első negyedéig az USA -ba a már ott élő népességhez képest arányaiban évtizedeken keresztül kb egy nagyságrenddel több bevándorló érkezett, mint ami most jön európába.
Mégsem volt különösebb gond a beilleszkedéssel.."

Az amerikai rendorok altal, naponta lelott negerek, nem eppen a sikeres tarsadalmi integraciot bizonyitjak. De meg ettol fuggetlenul is, szornyu lenne, ha Europaban is olyan, KOZOS kultura, hagyomany, tortenelem, nyelv nelkuli, gyokertelen fogyasztoi tomegek elnenek mint Amerikaban. Amerikaban az erteknelkuli konzumidiotizmuson kivul semmi sem koti ossze az embereket. Ezert szamit naluk hetkoznapinak, ha valaki fog egy geppisztolyt es halomra lo 20 embert egy moziban, templomban, iskolaban.
Europa a nemzetallamok miatt az ami. Ez a legfobb erteke, amit barmi aron meg kell orizni. Europa a nemzetallamok miatt mukodik, minnel erosebbek annal jobban.

tibita 2015.09.22. 06:58:02

@dukeekud:

Arról nem is beszélve, hogy a szabadság, egyenlőség, élharcosánál, a "rettenetesborzalmasaljas" fajelméletet hirdető No. legyőzőjénél, több mint 25 évvel később is, a 70-es évekig,a fekete ember máshol szállhatott fel és máshol ülhetett a buszon!
A választások meg többek között azon dőlnek el, ki igér nagyobb támogatást, a föld mára egyetlen apartheid államának.....
Szerintem ne az USA-ra akarjunk hajazni, max a határvédelemben.

midnight coder 2015.09.22. 07:41:34

@dukeekud: 1. Az USA-ba főleg európai, illetve ázsiai bevándorlók érkeztek. Muszilmok csak elenyészű mértékben. A honi négerek nem bevándorlók, őket rabszolgának hurcolták be, legalábbis az őseiket. És amennyire én tudom, ezek a négerek az Afrikából frissen érkezett négereket pont úgy utálják mint arrafelé bárki más.
2. Az EU fő gyengesége pont a közös kultúra hiánya. Amúgy errefelé is lövöldöznek a népek, ilyesfajta iskolai lövöldözésre nálunk is volt már példa. Pedig kis hazánk lélekszáma kb. egy közepes amcsi nagyvárosnak felel meg. Ezzel együtt persze az átlag amerikai elég hülye, de az átlag európai sem kevésbé az. Max. az látja őket valami felsőbbrendű népeknek, aki még nem dolgozott együtt velük.

31/48 2015.09.22. 07:50:21

@think-tank: a franciáknak nem kell attól tartaniuk, hogy a magyarok lekörözik őket az r-stratégiás túlélsi stratégiájukkal, az afrikaikról ezt nem lehet elmondani.

Ha nem érted mi a különbség az amerikai betelepülés, az európai szabad munkaerő-mozgás és a mostani és elkövetkező népvándorlás között akkor egy irdatlan nagy barom vagy. Én azt javaslom, bontsuk Európát két részre. Az egyik ajnározza a muzulmánokat és afrikaiakat. A másik meg maradjon meg csak ilyen immorális, inhumánus etnocentrista porfészeknek. Majd két évszázad múlva összevetjük az eredményeket és okulunk belőle.

midnight coder 2015.09.22. 07:54:09

@Tamáspatrik: "Nem keresem a népszerűséget:az amerikai, orosz vagy az EU politikusok hibáztatása a kialakult helyzetért szerintem egy bullshit."

Hát nem. Az, hogy az IS létrejött, leginkább Szaddám Husszein legyilkolásának köszönhető. Az így kialakult hatalmi űrt töltötte ki az IS.

Azt kellene megérteni, hogy az iszlám világban azok a szellemi irányzatok, amik a mai toleráns, szekuláris, felvilágosult nyugati kultúrát kialakították még nem jöttek el. Ők még ott tartanak, mint mi 500 éve. Márpedig itt 500 éve diktátorok voltak: hívhattuk őket királynak, császárnak, de a lényegük ugyanaz volt mint Szaddámnak vagy Aszad-nak. És ha meghaltak, akkor vagy volt törvényes örökös, vagy csúnya harcok kezdődtek a koronáért. Nem annyira csúnyák mint a szíreknél, de ez kizárólag a rendelkezésre álló haditechnikán múlt.

Azzal, hogy az amcsik meggyengítették ezeket a diktátorokat elérték hogy náluk 100x rosszabb fanatikusok vegyék át a hatalmat. Ez bizony 100%-ban az amcsik sara.

Ezzel együtt bizony ott van a háttérben a népességrobbanás is, Pl. akkor amikor az a bizonyos menekültügyi egyezmény létrejött, a szírek még csak 3 millióan voltak. Ma pedig 20 millióan. És messze nem ők a legszaporábbak. És ha ezt a rengeteg embert abból a térségből, illetve Afrikából rászabadítjuk Európára, akkor annak vége lesz. Itt is pont olyan remek állapotok lesznek mint a legsötétebb Afrikában.
Szóval, Ok hogy ők jobb életet szeretnének, csak ez jó élet dolog úgy működik, hogy vagy kicsi vagy kocsi. Apuka a kicsit választotta, őt kell szidni a szar helyzetért. A világ éhségövezeteiben már 20 éve is éhezés volt, de ez nem zavarta a helyi lakosságot abban, hogy csináljanak fejenként még vagy 10 gyereket.

Exploiter 2015.09.22. 09:23:37

Csak egy dolog ütötte meg igazán a szemem, a többi már volt.

"Nem mindenki akkora büdös fasiszta, hogy a huszonévesen megdöglést valamiféle hősi romantikus életcélnak tekintse."

Azt értem, hogy love&peace meg minden, de az teljesen új dolog, hogy az új világban az, hogy valaki az életét kockáztatja a hazájáért és a családjáért, "büdös fasizmusnak" számít.

Szegény Petőfi, szegény vértanúk, ha ezt akkor tudják, biztos másképpen döntenek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.22. 09:48:03

Csak pár dolog, amiért hányok a magdfajta liberálistól.

1. "Remélem a Ti kölykötök otthon görnyed minimálbérért,.."
Ezt nem ecsetelném. Viszont hidd el hasonló jókat kívánunk egyebekkel fűszerezve a magadfajta liberális tetveknek.

2. "A keresztény értékeket kéretik nem a szátokra venni. Úgy szartok a kereszténységre, ahogy van. "
Ezt egy ateista keresztény gyűlölő szájából, kifejezetten szórakoztató olvasni.

3. " a Koránt pont úgy nem veszik szó szerint, mint ahogy Ti sem a Bibliát."
Alapvető különbség, hogy amíg a Korán bötűje szerint, a nem iszlamistát becsaphatja, kihasználhatja, megölheti gond nélkül az iszlamista, a Biblia arra tanít hogy szeresd fleebarátaidat, akár hívőek akár nem.
Ahogy ez meg is látszik az EU városainak a közepén létrehozott iszlamista "NO GO ZONE"-okból, ahol bevezették a sáriát.
Ahogyan látszik a megugrott nemi erőszakok számából Hollandiában, Svédországban, Dániában, aminek túlnyomó többségét muszlim illegálsi bevándorlók követik el.

4. "Ideje volna végre eldönteni európai szinten, hogy mit is kellene kezdeni az érkezettekkel."
El van döntve. A magyarok már döntöttek. A határokat meg kell védeni, és mehetnek ahová haygják őket menni.
Magyarország nem ilyen ország.
1-2 év, és az EU is hasonló útra tér majd, mikor kipicsázták a ballib kormányokat minden EU-s tagországból.

5. Ez egy modernkori honfoglalás.
A cél a túlélés.
Aki a bevándorlók beengedése mellett teszi le a voksot, az az EU halálára szavaz.
Ez ilyen egyszerű.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.09.22. 12:24:45

"Konkrét, szervezett terrorizmusra eddig semmiféle bizonyíték nem került nyilvánosságra"

Nekem már az is felér a terrorizmussal, ha beront az országba egy neveletlen csürhe, és nem rendeltetésszerűen használja az eszközöket. Ezek az eszközök ennél fogva már számomra is használhatatlanok, és nem csak az összeszart WC-kre, köztéri padokra, szeméthalmoktól éktelenkedő területekre gondolok, hanem például az autópályákra, amiket az ott ődöngő vándorok miatt lezárnak a forgalom elől. Ugyanígy meg kell állnia a vonatnak, ha vándor urak és hölgyek bandukolnak a síneken. A határátkelő helyek szintúgy lezárva - kerülnöm kell egy keveset, ha valahol át akarok jutni. És így tovább. Terrorizmus ez, még ha nem is halálos kimenetelű.
Olvasmány:
udvar.wordpress.com/2015/08/25/a-galamb

Tblog 2016.06.06. 01:53:05

"Ezzel ellentétben a jobboldaliak"

Bukás a szöveg, mert az MSZP-s, sőt a DK-s Facebook ismerőseim is az illegális bevándorlók ellen beszélnek. Hogy Gyurcsány mit csinál, azt nem vetítheted rá az összes baloldali emberre.

"A kettő között azonban eddig még senkinek sem volt legalább használható ötlete, hogyan lehetne különbséget tenni."

Egyszerűen. Az a menekült, aki HÁBORÚS övezetből jön és akinek MENEKÜLNIE KELLETT. Ugyanakkor nem igazán kell különbséget tenni, mert aki háború ellen menekült, az meg akar állni az első békés országban. Nem megy tovább. Hiszen ha a békés országból jön, akkor ugye az már nem menekült, hanem csak úgy jött.

"Nem mindenki akkora büdös fasiszta, hogy a huszonévesen megdöglést valamiféle hősi romantikus életcélnak tekintse."

Az a kommunistáknál is szokás volt. És az zavarja az embereket, hogy férfiak jönnek, de nők nem. Ha menekülni kell, akkor hogyhogy a nőknek és gyerekeknek nem kell menekülni, csak kizárólag a férfiaknak? A nőket tiszteli és szereti az ISIS, csak a férfiakkal van bajuk?

"Nem látom indokoltnak a különbségtételt a férfiak és a nők között."

Erről van szó. Tehát akkor a nők miért vannak hátrahagyva a háború kellős közepén? A férfi élete többet ér?

"Remélem a Ti kölykötök otthon görnyed minimálbérért, mert ha esetleg nagyobb fizetés és egy jobb élet reményében külföldre távozott, akkor rohadt megélhetési bevándorló, akiket fújj de nagyon utálunk."

A helyzet az, hogy nem a kemény munka után járó bért, hanem a KIKÖVETELT segélyezést helytelenítik az "őslakosok". Ahogy az USA-ban is az amerikaiak tárt karokkal várják a legális, dolgozó bevándorlókat, de a segélyen élő embereket, főleg ha bevándorlók vagy illegális bevándorlók, azokat nem tartják semmire. És ez így ésszerű is, nem?

A kereszténységgel kapcsolatban van igazság abban amit írsz, épp csak nem hinném hogy a keresztény Isten azt akarná, hogy a nyugati világból iszlám világ legyen. Mégis melyik vallás akarja saját magát felszámolni?

"elég például megnézni a magyar fociultrák rendszeres viselkedését."

Persze, de melyik focitábor támadt rá 500 nőre egy ünnepség alkalmakor? Láttad a videót a nőről, akinek a pulóverébe tűzijátékot tették és teljesen összeégett a mellkasa? Vagy a molesztált, megerőszakolt nők vallomásait meghallgattad?

Kis verekedés itt-ott, természetes. De ez?

"A kerítésépítés nem egy rossz ötlet: nem csak az érkezőket tartja kívül, de hálátlan népünket is belül. Ennek most még nincs jelentősége, de az országban zajló folyamatokat elnézve nem olyan nagyon sokára lesz."

Az őrzött kerítés bevált. A másik mondat meg viccnek vehető. Észak Korea valószínűleg az egyetlen ország amit tilos elhagyni.

"Valamennyire ide tartozik, hogy a nagy tömegek igen ritkán (értsd: soha) hagynak maguk után rendet és tisztaságot. Nincs ez másképp az érkezettekkel sem. Meg Veletek sem, felebarátaim."

Érdekes. Én nem hagyok magam után mocskot. Ha van egy üres kuka, akkor a szemetet bele és nem mellé dobom. Alapvető kulturált viselkedés. A fotókon látni hogy ahol volt üres kuka, akkor se dobták bele a szemetet.

"A magyar hatóságok nem kimondottan rosszindulatúak, szimplán ekkora tahók."

Te láttad a videókat? Amiben a rendőr vitte a friss vizet, azok meg szétdobálták? Vagy mikor a rendőrök kértek egy férfit hogy nyugodjon meg, az meg őrjöngve lökött fel egy nőt meg egy gyereket és üvöltve rájuk ugrott? Meg mikor jól megdobálták a rendőröket kövekkel? A hatóságok azért bunkók szerinted, mert a munkájukat végeznék?

"Konkrét, szervezett terrorizmusra eddig semmiféle bizonyíték nem került nyilvánosságra."

Még? Illetve az egyik párizsi merénylő többször is járt Magyarországon.

A helyzet az hogy senki nem tudja hogy lesz-e baj, vagy nem.

"A kialakult helyzetért úgy az európai, mint az amerikai politika egyaránt felelős. Kár, hogy Amerika nem érzi szükségesnek kivenni a részét az általa is okozott menekültválság kezelésében."

Hogy kezelhetnék? Mit akarsz hogy tegyenek? Még több háborút esetleg? Vagy fogadjon be minden ország 20 millió embert? Az összes arabot és összes afrikait?

"Ideje volna végre eldönteni európai szinten, hogy mit is kellene kezdeni az érkezettekkel."

Neked mi a javaslatod?

Tblog 2016.06.06. 02:06:00

@Gungnir: Nem volt gond az USA-ba vándorlással, mert az emberek beilleszkedtek. Akik nem, azoknál meg most jó magas a segélyezés, a munkanélküliség és a bűnözés aránya. Szerinted miféle munkákat tudnak majd azok elvégezni Európában, akik 1. 80%-ban nem tudnak írni és olvasni. Illetve semmilyen képzettségük nincs. És még amellett a nyelvet sem beszélik. Vajon lesz belőlük cégvezető, vagy szívsebész?

Tblog 2016.06.06. 02:14:13

@Gungnir: Oké, ebből meg az jött le hogy Indiát akarsz az EU-ból. Szép kilátások. :D
süti beállítások módosítása