Felelősség nélkül

think-tank 2018.04.11.

Először a Cambridge Analytica botrány kapcsán tűnt fel a jelenség, nevezetesen, hogy az amerikai választókat, szegényeket, megvezették. Nem azért győzött a cirkuszi orángután, mert ami hülyeséget mondott, az tetszett a népnek, neadjisten ráérzett az ún. néplélekre, mint a mi kis helyi celebünk, hanem szegény választónak egyébként eszében nem jutott volna rá szavazni, csak becsapták a csúnyák.

Aminek kapcsán most ez eszembe jutott, az Földes András Hogy lehetett ennyire hülye egész Magyarország? c. cikke az Indexen, amiben azt magyarázza, hogy a szegény, egyszerű vidéki emberek, akiknek nagyrészt köszönhetjük a Fidesz újabb sikerét, nem tehetők felelőssé, mert hogy ők elmaradottak a médiafogyasztás tekintetében, és csak a Fidesz propagandája jut hozzájuk el.

Ami a maga módján szép és jó, és akár el is lehet fogadni, csakhogy ezek az emberek szavaznak. Hál' az égnek Magyarországon ma nem kötelező voksolni. El lehet tölteni a napot a kiskertben, kapálva, nem kell foglalkozni az egésszel. Nem kell foglalkozni a politikával, nem kell újságot olvasni, az internetet bújni, tájékozódni, számolni, hány embert pucoltak ki a helyi állami intézményben mert el mert menni tüntetni, utánajárni, hány szép szemű magyar honpolgár gyarapítja a nyugat-európai migránsok számát, mennyi közpénz veszítette el a héten a közpénz jellegét és azért ő személyesen hány órát dolgozott, tényleg, egyikre sincs feltétlen szükség, nem elvárás.

Az viszont igenis elvárás, hogy ha valaki kiáll és döntést hoz, azért vállalja is a felelősséget. Ezek az emberek önként mentek el szavazni a Fideszre, mert elhitték azt a sok nacionalista gőggel átitatott fost, amit a nyakukba ömlesztettek. Hogy itt majd bogarakat eszünk, meg hogy ezrével erőszakolják meg asszonyainkat az arabok. Ezek egy része annyira primitív, gagyi hazugság, hogy egy minimális intelligenciaszint felett azért az embernek éreznie kellene egyfajta nyomasztó kételyt, hogy ez azért talán így mégsem annyira, és ha ebben hazudnak, akkor miben még?

Sajnálom, hogy a magyar választóközönség jó része ma a béka segge alatt van médiafogyasztásban és nincs az egész kocsmaközösségben egy ember, akinek mégis lenne mobilnet és elmondaná, hogy azt olvasta az Indexen. Tényleg szomorú. De nem mentesít az alól, hogy a döntésekért felelősséget kell vállalni.

A demokrácia, és talán azt is mondhatjuk, a modern társadalom egyik alapköve, hogy ha elég sokan csináljuk, akkor nem vagyunk hibásak. Belerángattak egy piramisjátékba? Én kérem nem tudtam, nem értem, én csak. Megadtad a bugyiméretedet is a faszbúknak, oszt most csodálkozol? Én nem tudtam, én csak, azt hittem hogy. Megszavaztál egy rakás tolvajt, mert elhitted a migránshisztit? Én azt olvastam, mondta a tévé, meg a Józsi. Az alapelv, hogy minél többen csinálunk valami baromságot, annál kevésbé vagyunk hibásak érte, és ha kiderül, hogy itt most akkora hülyét csináltunk magunkból mint Mészáros Lőrinc bármelyik megszólalásával, akkor közöljük, hogy mi csak, meg egyébként is ők is, csak belerángattak, nehogy má'.

Hagyjuk már a szegény választók mosdatását azzal, hogy ők nem tehettek róla. De, igen, tehettek róla. Arról mindenképpen, hogy kinyitották a kicsi szájukat, és megszólaltak egy olyan kérdésben, amiről halvány fingjuk nincs, mert arabot még fotón se láttak, nem hogy élőben.

Egy választásban a szavazatok eloszlásáért egyetlen csoport tehető kizárólagosan felelőssé: a választók. A játék velük szemben nem feltétlenül fair, de hát c'est la vie.

220 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2018.04.12. 11:17:51

@wamzer: "Ez a dolog úgy működik, hogy megszólítod a választót, találsz valami témát, amivel azonosulni tud, adsz erre egy választ/megoldást, és nagy eséllyel rád fog szavazni.

A Fidesz ezt csinálta? Ezt hát. Sunyi, aljas témát választott, tele hazugságokkal és hosszú távú károkozással? Igen, de működött, ez van."

Ez marhasag, a fidesz 12 eve minden 7vegen valasztast nyerne, most ki van meglepodve.

Max. a 2/3 volt meglepetes, a Fidesznek van egy nagy tabora aki az elso migri elott is tudta hogy a Fideszre szavaz, penzert, adokedvezmenyert stb. Ennyi.

konrada 2018.04.12. 11:18:38

@Szelid sunmalac:
...jaja! Vállalják csak a fellelősséget!
...ne az ellenzékre -mely nem hagyta őket dolgozni, meg egyéb kivülről jött okokra - melyek érdekesképpen csak az általuk vezetett országot rázza meg leginkább a a térségben - mutogassanak az elqrás után, mint....
;))

zokogjatok 2018.04.12. 11:18:45

@Szelid sunmalac: De érted, akkor is limitált az egész, tehát nem lehet másra költeni mint amire adják. És ha főleg látványberuházásra meg életminőségjavításra adják és nem mondjuk iparfejlesztésre, akkor nem tudsz belőle iparat (:)) fejleszteni.

Tehát ha egy falu pályázhat kilátóra meg wifire a buszmegállóban meg látogatóközpontra, de egyik se kell neki, akkor attól még megpályázza mindhármat, mert csak kapnak pénzt a helyiek ha dolgoznak ezeken, de ez borzalmasan hatékonytalan az EU meg a falu szempontjából is.

Mert a falunak inkább ovi renoválás meg palackozóüzem kellene, a fenti három meg egyáltalán nem, tehát nem lehet azt mondani, hogy "amit a fenti háromra költött volna, azt most költheti másra", mert a fenti három dologra nulla forintot költött volna.

De ezt már mondtam. Szóval szerintem kicsit csiszolni kéne ezt az "inkább értelmes dolgokra kell költeni az EU-s pénzeket" retorikát, mert ez nem igazán rajtunk múlik és nem is ilyen egyszerű.

Abban igazad van, hogy van ahol egy jó támogatást is hatékonytalanul költenek el, ezeket javítani kell, de egyáltalán nem lehet valami másra költeni.

Mind1 most mennem kell jelenteni Orbánnak hogy eleget trollkodtam-e, nemtom leszek-e még vagy kivégeztet.

s 2018.04.12. 11:21:08

@nnnnnnnn: "kb a hatvanadik írás amiben a nagytudású lipsi elmagyarázza hogy hülyék a választók és azért nyert a fidesz"

Ugye mennyire fárasztó ez az állandó magyarázgatás? Például én sem magyarázgatom, hogy 1+1=2. Megtehetném pedig, . . . de mégsem.

CSL 2018.04.12. 11:21:33

@Szelid sunmalac:
Nem! Nem is ezt írtam! De, a pesti irodában, meg a parlamentben ücsörögve, nem lehet eljuttatni az üzeneteket a választókhoz, pláne ilyen média túlsúlyban, amilyen a fidesznek van! Pont a kutyák csinálják jól, hogy járják az országot és próbálnak segíteni ahol lehet. Persze nekik elég szűkösek a forrásaik ellenben pl egy mszp-vel. Persze ma már ők is csődben vannak, de egy 2010 es választás után, miért nem racionalizáltak? Bár jobb lett volna, ha megszűnnek, de a zsíros parlamenti helyekről meg az ingyen támogatásokról nem akartak lemondani, így viszont, megmarad a centrális erőtér..

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.04.12. 11:22:20

@Szelid sunmalac: Ahogy a választók feleőssége, hogy a Fideszt megválasztották, úgy az ellenzék felelőssége, mint hivatásos politikusoké, hogy a Fidesz nyerte a választásokat. Ez a választás nem volt megnyerhetetlen, az ellenzék mélyen félreérti vagy egyszerűen lenézni a magyar szavazókat. Meg is van az eredménye.

Ahogy Atlee sem tudta volna leváltani Churchill Hitlerrel vagy akár nyíltan Sztálinnal kampányolva, úgy egy a magyartól idegen érdekeket nyíltan kiszolgáló ellenzék, ami ezzel is kampányol, nem fekszik jól a magyar szavazóknak.

konrada 2018.04.12. 11:22:48

@Szelid sunmalac:
...ja egyébként meg a kamatos példádra: a mérték túlzó, de az viszont tény: valóban könnyebb becsapni egy olyannak a többieket, akinek már több üzlete bejött, mint annak, aki már egyszer szintén a szokásosnál magasabb kamatot igért, de még a tőkét is lenyúlta....

morph on deer 2018.04.12. 11:24:37

@zokogjatok:
“Légyszi egy elméleti példát mondj rá, hogy ha az EU ad 50 milliót wifi hálózat fejlesztéshez, abból hogyan veszel CT-t a győri kórházakba, vagy ilyesmit.”

A tévedés ott van, hogy nem az EU dönt arról, hogy térkő kell Bivajbasznádon, és nem CT Márianosztrán, hanem az a nagy büdös helyzet, hogy azért arra pályáznak, mert arra írják ki a pályázatot!

És azt nem Brüsszelben, hanem itt, nálunk! Kérdezd csak meg Lázár Janót, hogy hogyan is zajlik mindez, hiszen ő a felelőse az úniós pályázatoknak.

Csak az a bibi, hogy ha valahol mondjuk a leszakadt putrinegyed ivóvízellátására költenének úniós pénzt a térköves-ledlámpás-szökőkutas főtér helyett, az nem is látszana, meg nem is találkozna a hangadó személyek tetszésével, ráadásul plusz szavazatokat sem hozna, hiszen a romáknak úgy sincs más választása, mint a polgármesterre szavazni, ha közmunkát akarnak.

Így aztán van térkő, meg turulos emlékmű, meg kalandpark, - hogy a kilátókat ne is említsem.

Az EU a pénzt adja, nem a felhasználásukról dönt, az a döntés nálunk van, a magyar kormány kezében.
Mint ahogy a pályáztatás is.
Na innen modhatod tovább.

Ekrü 2018.04.12. 11:24:54

@Szelid sunmalac:
Én ezt írtam :
"Elolvastam,és én NEM a posztra reagáltam ,hanem a TE hozzászólásodra" -és beidéztem a TE hozzászólásod ,hogy érthetőbb legyen. :)))
Erre Te ezt válaszolod :
"Nu, ha nem erdekel, hogy az en kommentjeim mirol szolnak es honnan indulnak"
No comment.... :)))))

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.12. 11:27:07

@LebensraumamOsten:

Mi, hiteles szürke kisemberek mindig jó hangulatban vagyunk. A nyugat zuhanását is derüvel szemléljük.

GyMasa 2018.04.12. 11:30:39

@Szelid sunmalac:
..Kevered a szezont a fazonnal...
Nem hiszem.
...A nemetek a vammentessegbol, az aruk es szolgaltatasok szabad mozgasabol huznak hasznot....
Ha csak ez lenne az ok, akkor nem telepitenenek Nemetorszagon kivul semmit.
Ezzel szemben az az ok, hogy Magyarorszag Low Cost country, ahol nagyobb a nyereseg ugyanazon az eloallitott teermeken, mint Nemetorszagban.
PL. pont a fizetesekben merheto kulonbsegek miatt.
(Meg a milliardos allami tamogatasok illetve adokedvezmenyek miatt is)
... Mi meg az EU-s tamogatasokrol beszeltunk,...
Igen, es erre valaszoltam is, hogy az "EU-s tamogatasok" nagyreszt visszavandorolnak a nemet zsebekbe,
ES
ezen felul meg olcso orszag is vagyunk.
...amit mi kolthetnenk el ertelmesen es mi huzhatnank belole hasznot, mar ha haszon a kisvasut Felcsuton...
Az EU tamogatasokat csak arra koltheted, amire azt az EU adta.
Ha autopalya epitesre adnak 2 milliard EUR-t, de az egeszsegugyre nem, akkor azt a penzt autopalyara KELL kolteni, kulonben visszafizettetik.

Sir Gombóc 2018.04.12. 11:33:40

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ideje lenne új lemezt feltenned. A történet már rég nem erről szól. Az ország igazi megrontóit szavazták újra.

Sir Gombóc 2018.04.12. 11:40:08

@Szelid sunmalac: miért vagy meglepve? Ezek nem jobboldali konzervatívok, hanem valójában kommunisták. Csak nem veszik észre, hogy azok.

felső határ nincs 2018.04.12. 11:44:09

@Sir Gombóc: "miért vagy meglepve? Ezek nem jobboldali konzervatívok, hanem valójában kommunisták. Csak nem veszik észre, hogy azok. "

Ez mar 2014ben is bevalt meg most is. Mindenki hulye le kell valtani a valasztokat, muhaha.

Ugy latom a fidesznek a jovoben sincs felnivaloja az agyilag mara alaposan lepusztult baloldaltol.

morph on deer 2018.04.12. 11:45:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“A nyugat zuhanását is derüvel szemléljük.”

Csak ne felejts el időben odébb állni, mert még rád esik és alatta maradsz.
Arról nem is beszélve, hogy ez nyilván tompítani fogja a becsapódás erejét, és még az is lehet, hogy a nyugat megússza, de te nem.
Szóval csak óvatosan azta a szemlélődéssel! :)

Lilli_Csiribiri 2018.04.12. 11:46:17

Egyébként én vidéken senkit se látok, aki megbánta volna azt hogy a Fideszre szavazott és ők nyertek. Nem mentegeti magát senki, hogy izéhozé, meg tollja el magától a felelősséget. Az, hogy az egyik liberális mentegeti a népet, a másik meg szapulja őket az eredményért, nos ez se érdekel itt senkit.
Érdekes ez a változás viszont a szavazás fontosságával kapcsolatban :D szóval mégse a demokrácia ünnepe volt? meg mégse kellett volna elmenni mindenkinek úgy mint ahogy azt egy héttel ezelőtt sulykolták az emberekbe az indexen is :D ja, hogy nem gondoltátok, ha elmennek így szavaznak :D hát van ilyen

paráznabillegető 2018.04.12. 11:49:31

@zokogjatok: jóvan, bazmeg, akkor meggondoltam magam, ha már ennyire hiányoznék.
de azért kimutathatnátok ezt máshogy is, nem pedig köpködve egymásra.

felső határ nincs 2018.04.12. 11:50:04

@Lilli_Csiribiri: Mar raporogtek a lippsik a sajtoban hogy ha mar az ATOMbombat Simicska megse Orbanra hanem az ellenzeki sajtora dobta le, akkor legalabb a MAGAS RESZVETEL kergeti el a patast.....

Lattuk mi tortent, muhaha, a ballib joslatok ennyire szoktak bevalni az elmult10+ evben.

Most epp abban remenykednek hogy majd az EU kergeti el a patast, muhaha.

nyihihi

priceless, beteg banda

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.12. 11:59:22

@morph on deer:

Óvatosak vagyunk, ne aggódj, a nép bölcs. A liberális sakálok vonyítanak, a globálkulákok sikítanak, a háttérhatalmisták üvöltenek, de a nép karavánaj derüsen, magabiztosan halad. Ez van, nem lennék ma a liberók helyében...

Brix 2018.04.12. 12:00:41

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Ez a választás nem volt megnyerhetetlen..." DE igen, megnyerhetetlen volt. Aki ismeri az ellenzéki pártok valódi problémáit, az tudja , nem volt esély semmilyen kormányváltásra...Nincs az az összefogás, ami Orbánék 2002-től vagy még régebbről megkezdett szisztematikus vidéki hatalomépítését meg tudná törni. Mára a Fidesz egyeduralkodóvá vált a kisvárosokban és a falvakban, ahol az emberek 90%-a kormánypártot támogatta, ami abszurd , de mégis igaz... A közmunkások, a cigányok- azok az emberek , akik anyagi kiszolgáltatottságban élnek a rendszertől- mind megszavazták Orbánt...Jól felépített , feudális szerkezetű a társadalom ez , a demokrácia csak látszat, az ellenzéknek nincs esélye a jelenlegi konstellációban....Csak abban lehet bízni, hogy 4-8-12 év távlatában felnő egy új generáció, akiknek elege lesz a kivénhedt fideszes politikusokból és az általuk felépített kizsákmányoló, önkényuralmi , illiberális rendszerből... Hiszen, egyszer minden rendszer megbukik , és akkor jöhet a megtorlás..Elégtételt fognak venni az abszolút hatalom birtokosain, és azokon, akik kiszolgálták ezt a bűnös rendszert..

Emil Cziljak 2018.04.12. 12:02:16

@konrada: A jelzők helyett valami tény is van vagy csak a puffogás ? Mikor tartozott a Magyar Királysághoz Erdély és szünt meg, mint önálló fejedelemség ?

paráznabillegető 2018.04.12. 12:03:36

@Brix: de ezt te már mind nem fogod meglátni.
már csak azért mondom, mert hogy egy generáció, az olyan 25 év...

Emil Cziljak 2018.04.12. 12:05:37

@GyMasa: Az EU a támogatásokat arra adja, amire a támogatandó ország igényli, ha az megalapozott és nem piac ellenes.

felső határ nincs 2018.04.12. 12:10:39

@Brix: Mar bocs, de meg jo hogy elonyokert szavaznak az emberek, ez teljesen normalis, mindenhol igy megy, nana hogy arra aki tobbet tesz a zsebukbe.

Ez a Fidesz, meghogy feudalis, ha ez feudalis akkor amerikaban feudalizmus van.

www.portfolio.hu/gazdasag/zsiday-viktor-elarulta-az-orban-kormany-gyozelmenek-titkat.282174.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Itt egy befektetoi velemeny, tehat egy komolzan veheto, nem ballib agyhalott megmondoembertol szarmazo jozan okfejtes mitol nyert a Fidesz, nem mintha ez barkit meglepett volna.

GyMasa 2018.04.12. 12:12:13

@Emil Cziljak:
Aha, tehat, akkor a magyar kormany a ludas, hiszen miert nem ker EU-s tamogatast az oktatasra, vagy az egeszsegugyre.
Jol ertelek?

GyMasa 2018.04.12. 12:14:32

@felső határ nincs:
Jajj, te!
Hat, te is dobalod a kavicsokat az ellenzek kognitiv disszonanciajanak fogaskerekei koze?
Nem lesz ennek jo vege!

Emil Cziljak 2018.04.12. 12:15:38

Nem ludas, mert kért és kapott, is lásd az újonann átadott vagy felújított, főleg vidéki kórházakat (legyünk tárgyszerűek :) ) Az arányokkal van baj, meg a rengeteg nem termelő látvány beruházással

neszóljszámnemfájfejem 2018.04.12. 12:19:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Khm..honfoglalás..talán mond valamit....mi is csak büdös migránsghorda voltunk, az akkoriban itt élő népek szemszögéből, meg objektíve is...

75latnok 2018.04.12. 12:31:05

@neszóljszámnemfájfejem: szerintem nem voltuk büdösebbek az itt élőknél, illetve nem tudom, te melyik néphez sorolod magad.

Egyúttal több olyan elmélet is van (nem facebookos baromságokra gondolok), amik szerint akár korábban is itt lehettek a magyarok, mint a honfoglalás.....

Szelid sunmalac 2018.04.12. 12:32:58

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Ertem. Persze hogy mindenert amit a kormany csinal az ellenzek a felelos! Ha en most ellopom a kollegma penztarcajat, akkor az edesanyad a felelos, hiszen miert nem tett ellene?

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2018.04.12. 12:36:38

Fene se tudja.
Epp azon gondolkodom, hogyan lehetne differencialni az embereket.
Merthogy demokracia, meg szabadsagjogok, meg egyenloseg, tok jo....de ma, amikor a vilagban egyre tobb a funkcionalis analfabeta, a tanulatlan, tudatlan, beszukult egybites, valamikepp korlatozni kellene a szavazati jogokat, a beleszolast a tarsadalom alakulasaba.

Durvan hangzik? Igen. De ha igy marad, ahogy most, es az egyre novekvo szamu sikhulye fogja `rule the World`, akkor gyorsvonatkent robogunk bele a vilag osszeomlasaba, es az egyre szukulo reteg, aki tudna es akarna is hasznalni az agyat es tenni is tudna a jobbitasert, tehetetlenul vegignezi majd.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 12:40:52

@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron: Aztan meg a vegen kiderulne, hogy pont akiket kizarnal meg a szavazasbol is epp ott ulnek a parlamentben, meg a polgarmesteri szekekben

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.12. 12:42:12

@Szelid sunmalac: Nesze semmi fogd meg jól. Egy ilyen kis ország nem tud számottevően beleszólni a szavazatával, viszont nagyobb országokat befolyásolhat, illetve kisebbeket egységes fellépésre bírhat (v4).
Az amerikai sajtóban is megírták, hogy a magyarországi választások túlmutatnak az ország határain, hisz Magyarország az antimigrációs törekvések gyújtópontja..

felső határ nincs 2018.04.12. 12:42:51

Kulonben "Fideszeskent" mondom, 2 dolog miatt csalodott vagyok.

1. 2/3 - koszi hisztizo agyhalott ballibek ezt el lehetett volna kerulni

2. Fegyenc beklerult! Ezt is koszi agyhalottak, ezzel Orban megnyerte 2022t is hogy ez a szegeny alkesz meg 4 evig trollkodik a Parlamentben

Ezen kivul tok uncsi lefutott valasztas volt.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 12:48:22

@EU zászlót mindenhova!: Bar nagyon kampanyolsz az antimigracio miatt, azert azt elarulhatnad, hogy az EU es NATO helyett megis hova szeretnel te tartozni. Mert ketsegeid ne legyenek egy ilyen hatalmas lelkszamu, megkerulhetetlen tenyezokent a tobbi orszagnak utatmutato, Isten altal vezetett nepnek mind a tizmillio lakosaval, merhetetlen asvanykincsevel es gazdasagi sulyaval VALAHOVA tartoznia kell. Ugye csak nem orosz baratainkra gondoltal, akiktol Viktorod vert szenvedve szabadult meg?

BiG74 Bodri 2018.04.12. 12:48:59

@morph on deer:
Sötétség? Tagadhatatlan vannak primitív véglény állampolgárok. Jó eséllyel vannak olyanok is akik a fityiszre szavaztak. Ők setétek.
Aztán vannak normális hétköznapi életet élő emberek, akik tisztességgel élnek, dolgoznak. Esetleg kiemelkedően megbízható óvónők, ácsok, kőművesek, kertészek, tisztségviselők, börtönőrök. Nem iszonyat sötétek, de őnekik a fityisz által súlykolt mantra hihető, és mindent feledtető.
És vannak, akik nagyon jól tudják mi zajlik, de hiszik, hogy ők lesznek a farok jó oldalán, a felső százezerben.
Ezt most mind jól mossuk össze! Mert az biztos pozitív előremutató gondolat.

konrada 2018.04.12. 13:00:44

@neszóljszámnemfájfejem:
A példa jó.
...kérdezd meg az akkor itt élő Szvatoszpuk alattvalók leszármazottait, jó üzlet volt-e számukra a fehér lovas bartell...;))

konrada 2018.04.12. 13:07:42

@Szelid sunmalac:
...ajaj! Neked se lehetett könnyű életed, amikor kiskorodban nem akartad megenni a spenótot, és egyből kivágtak a p.csába....;))

...vagy amit leírtam hülyeség? Nem úgy működik a dolog, hogy ha valaki nem akarja megenni a spenótot, avagy nem akar olyanokat befogadni, akik nem kell a másiknak, akkor az nem azt jelenti, hogy automatikusan kivágják? ...legfeljebb a fater morog, hogy hiába mutatott jó példát, neki kellett felzabálni a maradék spenótot, pedig ő is utálja...

has 2018.04.12. 13:13:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Lalmi másik szavazás eredményét olvastad? A százalékok nem stimmelnek!

Szelid sunmalac 2018.04.12. 13:21:40

@konrada: Nem ertem a z osszefuggest. Elnezest. En arra irtam EU-s kolleganak, hogy o mindenaron ki akar lepni. A kerdesm ezzel kapcsolatban ,hogy hova szeretne tartozni, hanem az EU/NATO-ba? Mert valahova elobb-utobb kenytelenek leszunk tartozni.

A bevandorlassal kapcsolatban pedig azt irtam neki, hogy mi ugyanugy kepviselve vagyunk az UE-ban, mint barki mas, raasdul aranytalanul nagy sullyal, es minden eszkozunk megvan az erdekeink ervenyesitesehez.

konrada 2018.04.12. 13:27:27

@Szelid sunmalac:
...ja, azt a részt nem találtam meg tőle, azt hittem, csak a blogzónában szokásos nyígás azon, hogy a zorbán biztos ki akar léptetni, meg ha nem fogadunk be, kivágnak minket.

...ha ő azt írta, hogy ki kellene lépnünk, akkor nem értek egyet vele, úgy igazad van.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 13:40:08

@konrada: Nem, megvadolni nem akarom, ezt igy szo szerint nem irta. Nekem ez volt az erzetem a kommentjeibol, de inkabb altalanossagban okolta az EU-t es mintha mi nem lennenk reszei. Erre fel irtam.

B.Log · glossza.blog.hu 2018.04.12. 13:44:25

Alapvetően egyetértek a cikkel - a hülyeség nem ment fel a felelősség alól. Viszont tovább bonyolítja az egészet az önkormányzatiság leépítése, ami miatt csak az jut pénzhez, aki a kormánynál "lobbizik", és az, hogy sikeres lobbizásra csak kormánypárti képviselőnek van esélye (erről írtam egy blogposztot, amit aztán a kissikátori polgármester akaratlanul igazolt: szerinte a máshová szavazó falu lakosai elfelejthetik a fejlesztéseket). Ebben a zsarolásos állapotban az a csoda, hogy vidéken is ennyien "mertek" a kormánypárt ellen szavazni.

Dread Naughty 2018.04.12. 13:54:29

Két diplomás, budapesti Fidesz szavazóként mondom, hogy kurvára megérdemeltétek a vereséget és ezt most, az elmúlt 4 napban igazoltátok a legjobban.
Még most is a kis véleménybuborékjaitokban veritek ki egymásnak és tudatlan parasztozzátok le a választókat, akik megbüntetnek érte.
Akit ennyire lenéztek, miért is szavazna rátok?

Pontosan úgy viselkedtek most is, mint a választások előtt, így el fog maradni a megújulás, amit személy szerint sajnálok, mert a balos szavazók sokkal jobbat érdemelnek ennél az önfelmentő, önimádó, libsi tahóságnál, amit képviseltek.

Őszintén remélem, hogy a fajtátok nagyja nem csinál segget a szájából és már csomagol és szorgosan guglizza a kivándorlás, London,stb. szavakat, mert szvsz jobb lenne mindkét csoportnak, ha egymás nélkül élhetnénk tovább. Mi itt, kissé szenvedve, kissé lassabban, de legalább önállóan és magyarként, ti pedig odaát szabadon a mesés gazdagságban és némi kicsurgó migráns-sperma nyomaival a különböző testnyílásaitokban.
Mindkét sorsnek megvan a keresztje, de legalább van, volt és lesz választás.

Ja, és csak a miheztartás végett: pontosan tudom, hogy bunkó, egyszerű és túlzó kampányt folytatott a Fidesz. Mi mind tudtuk ezt egész végig. Csak hogy ennél volt egy sokkal bunkóbb, sokkal egyszerűbb és sokkal inkább hamis válasz is a részetekről: a "nem is igaz, hogy a migráció probléma". Itt vágtátok el magatokat.
Innentől fogva volt lehetetlen rátok szavazni, mert kb 5000 linket tudnék küldeni külföldi(nem magyar, nem kormánypárti, nem simicskás) újságcikkekhez, amikben igenis látható bizonyítékai vannak a hazugságotoknak. A migráció, az erőszak és a terrorizmus létezik és valódi, függetlenül Orbántól és Karácsonytól is.
Csak Orbánnak volt rá válasza, Karácsony pedig még a kérdést sem érti...

Mellesleg a vereségetek legfőbb oka ti magatok voltatok: becsaptátok magatokat és elhitettétek, hogy a naaagy összefogás eredményeit(Hódmezővásárhely) elérhetitek a naaagy összefogás nélkül is. Aztán amikor nem sikerült, mind pislogtatok, mint a szemafor.
Ennek nem volt köze a Fideszhez vagy a szavazóihoz, ez a ti bénaságotok volt... értelmiségiek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.12. 13:54:56

" Hál' az égnek Magyarországon ma nem kötelező voksolni."

Választás előtt ezt nem merted leírni, egyrészt mert gyáva fos vagy, másrészt meg azért, mert azt hitted hogy a több szavazó az elkúrókat erősíti.

Tévedtél, mint más ballib szarházi. A vidék nem szopta be a gyűlöletkeltő faszságaitokat se és a migránssimogató agybeteg szólamjaitokat se.

Lehet ezért utálni a magyarokat, mitöbb egy libertirian blog kétes hírű szerzőjétel ez valahol el is várható.
Csak legfeljebb kiröhögünk. :DDD

bigdata 2018.04.12. 13:58:39

Derága poszter úr vagy hölgy, tetszik emlékezni 2006-ra, meg az akkor tökéletesen más szempontok alapján hozott bölcs össznépi döntésre? Mitől táltosodott volna meg választóközönségünk?

zokogjatok 2018.04.12. 14:01:18

@Szelid sunmalac: Az EU-ból orbán meg a fideszesek se akarnak kilépni, csak időnként puffognak. Mert az EU se tökéletes amúgy.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 14:10:38

@zokogjatok: Tokeletes? Miert nlenne az es egyaltalan hogy lehetne? De en mind szemelyiseg, mind a munkam miatt arra koncentralok, hogy mit hogyan lehet megoldani. Az nem eleg, hogy okadunk valamire folyamatosan, foleg ha minden eszkozunk megvan ahhoz, hogy javitsunk is rajta.

Gleccsertetű 2018.04.12. 14:13:03

@Emil Cziljak: szánalmasan félrebeszéltél. de ne haragudj, olyan emberrel, aki a "kiegyezést" a legésszerűbb cselekedetnek tekinti (aminek egyenes következménye trianon) azzal nem sok érdemi beszélnivaló van

na, további jó rasszistáskodó és öngyűlölő vidám 4 évet kívánok neked, a liberalizmus nevében.

Emil Cziljak 2018.04.12. 14:20:24

Hát ha tényekkel nem megy, akkor megy jelzőkkel ? "Hitében él a nemzet ". Nem a tudásból :) Hogy a kiegyezésből hogyan következik egyenesen Trianon (nagybetűvel) arra azért kíváncsi lennék. Ha lehetséges tényekkel és nem sorosozással és a nekem szánt jelzőkkel :). Milyen rasszról beszéltem, mert ha én rasszista vagyok akkor valamilyen rasszról is kellett írnom, nem ?

morph on deer 2018.04.12. 14:39:35

@BiG74 Bodri:
“Ezt most mind jól mossuk össze! Mert az biztos pozitív előremutató gondolat.”

Annyira mindenképpen, mint a fidesz nevezetű bűnszervezet támogatása, véleményem szerint.

Aki beszopta ezt az egész ótvart azzal azért vannak bizonyos gondok, már ami az intelligenciájukat illeti.
Aki pedig haszon reményében nyal, és hajlandó elfogadni mindenféle mocsokságot, ha ők jobban járnak, azzal szemben semmilyen mentséget nem tudok elfogadni, semmilyen okból.

Akik tisztán a szopó oldalon vannak, azok a kiszolgáltatott szerencsétlenek, akiknek már minden mindegy, csak legyen meg legalább a napi betevő, na nekik nincs választása, választáskor sem. És akkor sem, ha ezzel a saját sorsukat pecsételik meg végképp.

Nálam ez az egyetlen réteg, amelynek megértem a helyzetét, innentől viszont senki más. Ez van.

CleanYourRoom 2018.04.12. 14:49:49

@Emil Cziljak: Anyád nem tartozott a Magyar Királyság alá.

Krumpli Bogart 2018.04.12. 14:51:32

A kedves blogger honnan tudja ilyen biztosan, hogy az ő döntése volt helyes, hogy nem a Fideszre szavazott? Én ugyan a kutyára szavaztam, de tényleg nem értem, hogy lehet valaki olyan hülye, már csaknem 30 év demokrácia után, hogy azt hiszi, aki másként dönt az megvezetett hülye. Bazdmeg! Az a demokrácia lényege, hogy véleményed lehet és ezért senki nem bánthat se szóval, se cselekedettel.

Emil Cziljak 2018.04.12. 14:54:27

Gratulálok a kultúrált és tényszerű válaszért. :) Van akinek ennyire telik :)

CleanYourRoom 2018.04.12. 14:55:28

@Brix: Eljöhet majd az idő, amikor mi is lőhetjük őket a határon, és akkor majd nem jönnek, ilyen egyszerű. A történelem folyamán elég sok népvándorlási kísérlet vallott kudarcot ilyen módon, van példa mindegyik esetre.

Andy73 2018.04.12. 15:08:16

A blogger valóban bármiféle felelősség nélkül hőzöng itt a virtuális térben, mert nem az ő liebling pártja nyert. De ha tényleg felelősségre akarja vonni a kormánypárti szavazókat, azok közül is főleg a vidéki iskolázatlanokat, akkor nyugodtan utazzon "le" vidékre, kérdezze végig az embereket, hogy kire szavaztak, aztán rendezze le velük a dolgot. Ne itt hőzöngjön, hanem menjen be egy falusi kocsmába, és folytassa ott a hőzöngést, mutassa meg, hogy tényleg ő Jani.

A viccet félretéve, a magát demokratikusnak képzelő bloggernek halvány lövése sincs a modern demokráciáról. A jelek szerint még nem hallott az általános és titkos szavazójogról. Ami éppen azért titkos, hogy senkinek se kélljen félnie a retorzióktól, a felelősségre vonástól, azok részéről, akiknek nem tetszik a szavazás eredménye.

CleanYourRoom 2018.04.12. 15:10:44

@Emil Cziljak: Te biztos valami román lehetsz, vagy Romániában tanultál történelmet, mert ők szoktak ezzel a objektíve hamis történlemi fantazmagóriával jönni, hogy Erdély mindig is önálló fejedelemség, és nem a Magyar Királyság része volt.
Az ország három részre szakadása, Buda elfoglalása, Szapolyai János halála és fia, a kiskorú János Zsigmond trónörökös Erdélybe menekülése után vált csak külön Magyarországtól Erdély, mivel az volt a török érdek, hogy Magyarország megosztott maradjon lehetőleg, és ne egyesüljön a Habsburg korona alatt, ami veszélyeztethette volna a magyarországi török uralmat. A törökök előtt Erdélyt a magyar király által kinevezett vajda kormányozta a király nevében, ám ez nem jelentette azt, hogy állami vagy akár csak közigazgatási értelemben is önálló lett volna, mint ahogy nem is volt az, nem volt külön országgyűlése, hadserege vagy pénzügyei. Ami a török utáni időket és a Habsburgokat illeti, ők az oszd meg és uralkodj elve alapján nem voltak hajlandók Magyarországot és Erdélyt együtt kezelni, mivel hatalompolitikai okokból mindig jól jött a Habsburgoknak, hogy volt mivel zsarolniuk a magyar nemességet (a román parasztsággal), ezért volt a 48-as forradalomnak is a fő követelései között az unió Erdéllyel, hogy ennek a játéknak véget vessenek. Ugyanígy a kiegyezés után Erdély vitathatatlanul Magyarország része lett. Volt talán Erdélynek külön országgyűlése, mint Horvátországnak? Nem volt. Ennyit erről. Ostoba, tudatlan idióta vagy.

CleanYourRoom 2018.04.12. 15:15:12

A blogger és a magyar választókat előszeretettel lehülyézők figyelmébe pedig a következőt ajánlom megfontolásra: a bölcsesség nem egyenlő az intelligenciával. Az intelligencia bölcsesség nélkül pedig nem több, mint arrogancia. Márpedig a kettő nem feltétlenül jár együtt. Kényelmes abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a többiek hülyék és te jobb vagy náluk. Ugyanezt a hibát követték el a demokraták Hillary pofára esése után. Az intellektuális fölény nem jelent automatikusan morális felsőbbrendűséget.
youtu.be/C3fy0RYpU8Q

paráznabillegető 2018.04.12. 15:17:44

@Dread Naughty: két diplomád van, mégis honnan, az ecseriről? :D

"...Mi itt, kissé szenvedve, kissé lassabban, de legalább önállóan és MAGYARKÉNT, ti pedig odaát szabadon a mesés gazdagságban és némi kicsurgó migráns-sperma nyomaival a különböző testnyílásaitokban. "

a kiemelt rész miatt a kurva anyádat, azt.
az idézett mondat második fele pedig a diplomavédésed: ordas buta vagy, bizony.

Emil Cziljak 2018.04.12. 15:29:24

Ha Ön nem hallott Havasalföldről, Vajdahunyad váráról, akkor arról sem lehet fogalma, hogy bár a Magyar Királyság vazallusa volt, de mindig is önálló Vajdaság volt Erdély és bizony saját közigazgatással és bíróságokkal és pénzzel rendelkezett (akkoriban a pénz nem egy ország fizetőeszközét jelentette, mert a mai értelemben vett határok sem léteztek), de hadat nem viselhetett. Az az Erdély természetesen nem egyezik meg a mai Erdéllyel, mert például a Partium, csak a török uralom alatt került Erdélyhez. A Habsburgok alatt nem is létezett önálló Magyarország egészen a kiegyezésig. A rendek és a rendi országgyűlés hatásköre is egészen szűk volt. Nem kellet zsarolniuk a magyarokat semmivel, hiszen a Habsburgok rendelkeztek Magyarország felett. Rákóczi Ferenc a felkelését erdélyi fejedelemként indította, mert Erdély megőrizhette a török időkből származó önállóságát, hiszen a Habsburgok csak Magyarországot vették el a törököktől.
A nekem szánt jelzőket betudom a kultúráltság fokmérőjeként :)
Egyébként szász vagyok, ha ez annyira fontos :)

CleanYourRoom 2018.04.12. 15:37:26

@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron:
Hát ez nem lenne túl demokratikus, meg a felvilágosodás alapértékeit is tagadja, de ha már teorizálunk, tessék, itt egy támpont: ne legyen szavazójoga azoknak, akik eltartottak, azaz akik többet vesznek ki az államkasszából, mint amennyit betettek oda.
Meglépnéd?

És ha elárulom, hogy ezzel elvetted a nők mint társadalmi csoport választójogát? Hűha, ez hogy lehet? Hát úgy, hogy a nők nettó kedvezményezettek az állami újraelosztásnak, ha egész életük mérlegét vesszük, csak a férfiak nettó befizetők. Tekintsd úgy, mintha az EU-ban Németország, Hollandia, Ausztria meg Svédország lennének a férfiak, a görögök, spanyolok, meg kelet-európaiak pedig a nők.

Durva, mi? De igaz. Új-Zélandon kiszámolták (és alighanem hasonló a helyzet mindenhol a fejlett Nyugaton):
judgybitch.com/2016/08/16/reblog-research-find-that-as-a-group-only-men-pay-tax/

Szelid sunmalac 2018.04.12. 15:37:29

@Dread Naughty: Na...megint egy ertelmisegi. Egy ertelmisegi, aki veszi a batorsagot es jol eldonti es meg is mondja, hogy ki a magyar, ki elhet Magyarorszagon es kinek kell eltakarodnia. Egyertelmisegi, aki kesz tenykent kezeli hogy migrancshordak eroszakolnak minket nap-mint-nap es mi felelemtol remego terddel imadkozunk az eletunkert, mikozben a nuygati migrancsszopok tanyerjait mossuk.
Hat baratom...ahogy Besenyo Pista bacsi monda: "jotekonyan borul rea a szellemi learnyekoltsag legmentesen zarodo buraja".
Ha mar ennyi diplomad van es ertemilsegi vagy, biztosan megengedheted magadnak, hogy korbenezz neha-neha az emlitett helyeken is.
Vagy tudod mit? Inkabb ne is...inkabb csak meselj meg a buborekokrol te kis ertelmisegi, hadd rohogjelek korbe.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 15:39:18

Latjatok kedves fideszes szavazok: ez a ti ertelmisegitek amit megerdemeltek es amivel olyan nagyra vagytok: Dread Naughty.

(elismero csettintes)

Es meg van kedvetek vitaba szallni az ostobasagrol....

paráznabillegető 2018.04.12. 15:47:52

@Szelid sunmalac: tévedsz, ő nem értelmiségi, sőt, nem is tartja magát annak, hozzászólása utolsó szava erre a bizonyíték!
ő DIPLOMÁS.
és kettő is van neki, bizony.

CleanYourRoom 2018.04.12. 15:48:58

@Emil Cziljak: A XV. század előtt semmilyen különállás nem volt, azután pedig célszaerűségi alapon csak közigazgatási szempontból különölt el MAGYARORSZÁGON BELÜL Erdély. A Habsburgok pedig nem csak Magyarországot vették el a törököktől, hanem Erdély is a fennhatóságuk alá került a Porta fennhatósága alól. A történelmi ismereteid igencsak hiányosak, persze erdélyi szászként, akik előbb a Romániával való unióra szavaztak, majd Ceaucescu alatt - mint holmi állatokat - eladták őket az NSZK-nak, én nem nagyon dicsekednék.

Emil Cziljak 2018.04.12. 15:59:50

Igen a Habsburgok fennhatósága alá került, ahogy mondja, önálló Erdélyként és nem a Királyi Magyarország részeként. Egyébként minden térképen így is van feltüntetve külön. A Partiummal együtt, ami török uralom alól szabadult és nem került vissza a Magyar Királyság alá. A rám vonatkozó jelzőket betudom műveletlenségnek, de lehet választani a modortalanságot is :)
Megtudhatnám mikor szavaztak az erdélyi szászok akármilyen unióra (sic) Romániával ?

BéLóg 2018.04.12. 16:02:52

Fellelhető egy net-nek nevezett helyen (he he, eszperente) egy Medián statisztika a választók korcsoport szerinti megoszlásáról.
Ez alapján 370 ezer 30 évnél fiatalabb szavazott a Fideszre, és kevesebb, mint 90 ezer a Momentumra. Ugyanebben a korcsoportban a Fideszre 60 ezerrel szavaztak többen, mint az utána következő legnagyobb pártra. Csak még mielőtt bárki bedőlne annak a hamis hírmagyarázatnak, hogy az "öregek" döntöttek a fiatalok jövőjéről. A fiatalok ugyanúgy döntöttek, mint az öregek, és azt akarták, hogy a Fidesz kormányozzon.

Ugye "ezek" a megmondóemberek hazudták "ezeknek" a választóknak, ha SOKAN elmennek, a Fidesz veszteni fog.
Mostan pedig itt osztják az észt, de csak úgy, mint anno a szovjet hóhér, Tallinban.

Rohadt egy aljas dolog ez a parlamenti demokrácia pláne ez a szemét magyar rendszer, ahol a fideSSSS csak kétharmadot nyert, miközben UGYANENNYI nyert körzettel baz szameg 90%-uk lenne a BRITTTTT Parlamentben.

De hát megmosogatták a londoni szavazók, Orbán órái MEG VANNAK számolva. Gondolom a végtelentől indították ezt a visszaszámlálást.

Én sem tudok mást kívánni mint további jó rasszistáskodó és öngyűlölő vidám 4 évet kívánok neked a liberalizmus nevében.

A TE ÓRÁD tényleg meg van számolva, a következő idegösszeomlásig van még azt hiszem olyan 34915...

Bobby Newmark 2018.04.12. 16:08:02

@zokogjatok: Lasssan fel kellene fogni, hogy nem egy monolitikus, agymosott csürhével beszélgetsz, hanem különböző emberekkel, akik bizonyos dolgokról mást és mást gondolnak, csak annyi a közös álláspontjuk, hogy a tolvaj geciket rühellik.

Ezt ugye nehéz lesz neked felfogni, egy monolitikus, agymosott csürhe közepéből, akik azt gondolják, amit gondolni KELL, ezen felül még imádják azt is, hogy ellopják alóluk az országot, de azért drukkolok neked hozzá.

Dread Naughty 2018.04.12. 16:09:52

@paráznabillegető: Ejnye, a retkes kurva anyádat, te szarba mártott, túrós lófazs.
Remélem szét is szakítják a kicsi lányod seggét majd a partvissal a négerek, ha már mind örömüket leltét benne.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 16:13:06

@Dread Naughty: Az igen! Szerintem most erdemeleted ki a harmadik diplomad!

paráznabillegető 2018.04.12. 16:13:29

@Dread Naughty: hahahaha!
ennyit tudsz? ennyi? tényleg? semmi védekezés, hogy amit írtál biz igaz? csak az ordenáréságra reagálás?
hát én hogy örülök, hogy így célba talált a kommentem! :D

Bobby Newmark 2018.04.12. 16:14:37

@BéLóg: Hehe, jó a brit példa. Ott nem 90%ot, hanem kerek 0-át kapott volna a Fidesz, mert ott van annyi gerinc a politikusokban, hogy ha korrupciós botrány van, mert kiderült valami szarfaszúság, akkor az illető lemond. Na most az elmúlt nyolc évben volt ilyenből annyi, hogy mostanra a teljes Fidesz lemondott volna, és nem maradt volna képviselő, aki induljon.

Csak hát itt ugye nincsen gerinc.

paráznabillegető 2018.04.12. 16:17:16

@Dread Naughty: tudod, koma, van köztünk pár különbség.
- én aztán nem kategorizállak.
- családtagodnak még így ismeretlenül sem kívánom extrém élmények megélését.
- ha írok valamit, úgy képes is vagyok álláspontom megvédeni.

te csak köpködsz. de nem tetszik, ha visszaköpnek?
érdekes.

Dread Naughty 2018.04.12. 16:17:40

@Szelid sunmalac:
1. nem dötöttem el semmit. Azt vallom, hogy jobb lenne a két néptöredéknek külön államokban. Mivel a migráncsszopók országa már kész és nyitva áll, értelemszerű, hogy a sértettségetekben eldöntött költözési szándékotokat végre is hajtsátok.
Viszont ettől még nem döntöttem el én semmit, ez a ti ígéreteteket, amit mellékesen támogatok magam is.

2. Képzeld el, hogy rendszeresen járok ki munka miatt németbe és a svédekhez is és látom a retkes négereket és arabokat, kiváltképp naplemente után, de nem egy ismerősöm él még Belgiumban, illetve Dél-Angliában és baszki kurvára engem igazolnak, nem téged.
Az, hogy ti mosogattok-e vagy sem, kurvára mellékes. Akinek amire az ingerenciája megvan. Viszont hogy nálunk nem robbantak gyerekek cafatokra koncerten, nem préselték bele az agyvelejüket kamionnal az aszfaltba és nem lőttek agyon szórakozóhelyen több száz embert, abban azért ugye egyet tudunk még érteni?

Dread Naughty 2018.04.12. 16:21:31

@paráznabillegető: Te geciszopó, olvasd már vissza, hogy melyikünk szólt kihez előbb és melyikünk minősítette a másikat.
Segítek:

"a kiemelt rész miatt a kurva anyádat, azt.
az idézett mondat második fele pedig a diplomavédésed: ordas buta vagy, bizony."

Szóval kurvára leszarom a köpködési vágyadat, a lányod pedig a testén élje meg a te hitványságod eredményét, ezt kívánom.

Ja, és ha még a héten indulsz migrálni, csomagolok neked szendvicset is, mert jó fej vagyok. Ha Kanadáig mész, kapsz kettőt is.

paráznabillegető 2018.04.12. 16:23:00

@Dread Naughty: "...rendszeresen járok ki munka miatt németbe és a svédekhez is és látom a retkes négereket és arabokat, kiváltképp naplemente után..."
ejha. erről mesélhetnél bővebben.
például hogy mit is csinálsz te pontosan ezekben a negyedekben naplemente után...

paráznabillegető 2018.04.12. 16:25:00

@Dread Naughty: te szóltál hozzám elébb, noha nem rám célozva, de megkérdőjelezve és elvitatva magyarságom. ez bizony súlyos vád.
szóval véleményem fenntartom. :D

Dread Naughty 2018.04.12. 16:26:19

@paráznabillegető: Amit bárki más, elmegyünk a kollégákkal szórakozni, pihenni, leereszteni a gőzt. Vagy esetleg arra célzol, hogy aki naplemente után kimegy egy európai városban az utcára, az magára vessen?

paráznabillegető 2018.04.12. 16:28:14

@Dread Naughty: és ahova mentek, ott minden retkes négerrel és arabbal van tele?
hát... végülis... ki vagyok én, hogy az ízlésedet bíráljam...

Dread Naughty 2018.04.12. 16:28:14

@paráznabillegető: " te szóltál hozzám elébb, noha nem rám célozva, de megkérdőjelezve és elvitatva magyarságom. ez bizony súlyos vád."

Ah, ki gondolta volna. Az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött.
Na elmész te a kurva anyádba.

Részemről ennyi volt.
Mind tudjátok a dolgotokat.

paráznabillegető 2018.04.12. 16:31:18

@Dread Naughty: egyébként erre te céloztál, mikorron megmondtad mindenkinek, hogy a kinti magyarok félelemben kell éljenek, mert...
de bezzeg mikor te vagy azon utcán, akkor semmi.
há beh fura.

paráznabillegető 2018.04.12. 16:32:36

@Dread Naughty: nagy kár, hogy vissza lehet olvasni, mi?...
szép napot neked.

Szelid sunmalac 2018.04.12. 16:40:10

@Dread Naughty: Hat, itt a kornyekemen az tlagosnal valamivel magasabb a "retkes arabok es negerek" aranya, sot az also szomszedom es a jobboldali szomszedaim is negerek. Mondjuk az ENSZ-ben dolgoznak, valoszinuleg van annyi diplomajuk, mint neked, de biztosa,hogy egy fokkal ertelmesebbek nalad. Sok erintkezesi pontunk nincs, de kedvesen, mosolyogva koszonnek, leik a mindennapjaikat, nem eroszkolnak es nem robbantgatnak. Az arabok tobbnyire gyogykezelsre jonnek a kozeli klinikakra, ahol ejszakankent kb. 1000 eurot is fizetnek. Aztan van itt egy kevesbe kulturalt nep is, az mondjuk spec orosz, de meg veluk is meg lehet talalni a hangot. Igaz, sokkal jobban hozzak az elvart K-Europai szintet, tehat a kulturalatlan faszkalapet, de azert ok is, mi is megelunk egymas mellett. Hogy te milyen negyedkbe jarsz, azt en nem tudom, a barataidrol is inkabb feltetelezeseim lehetnek a stilusod alapjan.
Azt tovabbar is tartom, hogy te egy jelentektelen senki vagy ahhoz, hogy megprobald eldonteni ki hova menjen es hol lakjon. Ezert szerintem szerencsesebb ha visszaveszel az arcodbol kicsit, de ez egy szabad blog.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.12. 16:44:05

@Szelid sunmalac: Az EU-ba és a Nato-ba, amelyek vezetése megvédi polgárait az illegális migráció és az iszlamizálódás súlyos következményeitől. Vagyis kemény határvédelmet vezet be, és következetesen végigviszi a hazatoloncolásokat..

paráznabillegető 2018.04.12. 16:47:33

@Szelid sunmalac: az is gond ám, hogy ő csak egy frissnick.
olyanoknak gondolja osztani az észt, akik évek óta csépelik egymást a minőségi trollokkal. hát hol van ő azokhoz képest?
és csodálkozik, ha lenyomják, majd durcásan jobbra el.

mbazs 2018.04.12. 16:47:38

@Dread Naughty:
Mi az a két diploma, ha szabad kérdezni? Iskola, végzettség pontos neve, ideje.

DFK 2018.04.12. 17:18:25

Hej, ez a liberális felsőbbrendűség érzés. A vidéki, a magyar lenézése. Hú bakker, neketek 5 bölcsész diplomátok van fejenként, ettől vagytok értelmiségiek, meg okosabbak, mi? Mondok valamit: egy bölcsész diploma az bizony paripa pénisz értékű. Emlékszem egyetemista koromból, amikor a bölcsész karos lányok rácsodálkoztak, hogy hát a természettudományi karosok biz nagyjából tudják mindazt, amit ők, de ők egy kukkot se tudnak a természettudományból...

mbazs 2018.04.12. 17:41:57

@DFK:

"Dread Naughty 2018.04.12. 13:54:29
Két diplomás, budapesti Fidesz szavazóként mondom, hogy kurvára megérdemeltétek a vereséget"

Éppenséggel ő kérkedik a diplomái számával. Ezt mindig is gyerekes dolognak tartottam.

Sir Gombóc 2018.04.12. 19:09:41

@nnnnnnnn: a liberális nem egyenlő az mszp-vel, dk-val. elég sok irányzata létezik.

Sir Gombóc 2018.04.12. 19:34:21

@zokogjatok: a támogatandó beruházások, fejlesztések listáját a mindenkori kormány hagyja jóvá és rendeli a pályázható forrásokhoz.. Majd az így összeállt listát benyújtja az EU-nak, ahol ebből kiválasztják,, jóváhagyják azt, ami támogatható.
Ergó, a mindenkori kormánynak nem kevés felelőssége van ebben.

Sir Gombóc 2018.04.12. 19:37:27

@Ekrü: érdekelne a motivációd, hogy miért támogatsz egy nyilvánvalóan korrupt, hazug, kirekesztő politikai formációt?

Sir Gombóc 2018.04.12. 20:01:48

@felső határ nincs: nem támogatom a mai magyar baloldalt. szívás, mi?

cso zsi 2018.04.14. 13:12:20

@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron: “Epp azon gondolkodom, hogyan lehetne differencialni az embereket.”
Nullás adóigazolással mehetnének szavazni.
De minimum magyarországi taj-számmal, és adószámmal.
süti beállítások módosítása