A nemzeti közösülés ünnepére

think-tank 2014.03.15.

Március 15. A dátum hallatán talán valakiknek még eszébe jut, hogy valamikor, nagyon régen, 166 éve történt valami, nevezetesen hogy valami nacionalista, a manapság bevett szóhasználattal: anarchista, aberrált liberális valakik fellázadtak a törvényes államrend ellen. Ez normális körülmények között ugye mélyen elítélendő, de akkor nem voltak normális körülmények – mondja magának a nemzeti érzelmű állampolgár –, mert akkor idegen elnyomás alatt állt az ország. Igen, ez az. Akkor idegen elnyomás volt, és ha idegen elnyomás van, akkor szabad – mit szabad; kötelező – fellázadni. Mert az egészséges nemzet nem tűri az idegeneket, az egészséges nemzet magába fordul, az egészséges nemzet önálló, kokit és sallert oszt mindenkinek, aki bele mer pofázni a dolgaiba.

Jut is eszébe, március 15-én beszédet mond a Miniszterelnök Úr, meg az összes többi fontos, közepesen fontos, és fontosnak látszani akaró csinovnyik. El fogják mondani, hogy a magyar – egészen pontosan úgy fog hangzani, hogy mi, magyarok – már akkor is utálta az elnyomást (mármint azt, amikor őt nyomták el; mert hogy amikor ő szállt meg nem egészen magyarlakta területeket, az soha nem volt elnyomás, csak amolyan pajkos, baráti hódítás, és egyébként is, vegyék megtiszteltetésnek, hogy a magyarok, egy ilyen nagy és bölcs nemzet által lehetnek elnyomva), és most is utálja. Persze csak az idegen elnyomást, mert amikor a sajátjai nyomják el, az nem elnyomás – egyáltalán, maga az elnyomás szó is csak az idegenek kontextusában értelmezhető, mert a magyar nem nyom el, az ilyen rendes nép. Bezzeg a többiek, ugye.

Mert most is elnyomás készülődik, elnyomna az EU, a hanyatló Nyugat, elnyomna az IMF, a Világösszeesküvés, az itt élő hazaáruló libsik és a zsidók. Igen, főleg a zsidók, bár az összes többi felsorolt is mind zsidó, szóval csak a zsidók. Most éppen Magyarországra, Szűz Mária országára, Közép-Európa szívcsakrájára fáj a foguk, ez kell nekik: elvinnék természeti kincseinket, asszonyainkat, szolgasorba taszítanák gyermekeinket. Elnyomnának, elvinnék innen az alföldi pusztaságot és a Kékestetőt, elvinnék a Lánchidat, de még a felcsúti stadiont is, derék államférfijainkat leváltanák, nemzetünket meggyaláznák, egészséges családainkat pedofil, drogos buzikkal helyettesítenék. Ha tehetnék, kiásnák az egész országot a helyéről, elvinnék Izraelbe, és csak egy nagy, tátongó, Magyarország-alakú lyukat hagynának itt. Tudjuk, milyenek ezek. Kellene nekik az itteni jólét, mert a Nyugat ugyan már a zsebükben van, de ott már beindult a hanyatlás; mondjuk is rendszeresen, hogy mindenki csak minket másol. Kár, hogy most nem lehet őket úgy elintézni, mint azokban a daliás szép időkben.

De védekezni azért lehet. Igen, védekezni kell. Kibasszuk a kokárdát, esetleg egy zászlót is a házra, hadd lássák, mi még igaz szívű magyarok vagyunk. Nem elég magyarnak lenni, annak is kell látszani – tartja a dakota közmondás, és igen, kibasszuk a kokárdát, hogy mindenki jól lássa, mennyire magyarok vagyunk, és nagy gőgösen elmeséljük, hogy bezzeg mi már akkor is, 166 éve is kiálltunk magunkért, meg előtte is, meg mindig is, mert mi, magyarok ilyen népek vagyunk, kiállunk magunkért. Ezért is nem szeretnek, ezért nem szeret az EU, meg az IMF se, mert olyan kurvául kiállós, félázsiai nép vagyunk. Kiállunk, mint a kurva az utca sarkára, mikor baszatni akarja magát. Nekünk, kérem, ilyen kiállásunk van.

Hősök vagyunk, na. Legalábbis mi, igaz szívű magyarok. Tatárt, törököt, osztrákot, zsidót, mind kipateroltuk. Büszkék is vagyunk magunkra. Mi, hogy azok nem is mi voltunk, hanem sok száz éve valakik, akik talán az őseink voltak? Szarunk rá. Azok is mi voltunk, mi, az örök életű, transzcendens Magyarság, Mária országának gyermekei. Mi voltunk, én voltam, és hát mit ne mondjak, dagad is a mellem; elvégre nem mindenkinek adatik meg egy emberöltő alatt ezer éves történelem, azok a nyamvadt kis libsik például csak azóta számolják, mióta kibújtak a zsidó anyjukból – szar lehet nem ezer évig élni.

Szóval ott tartottam, hogy kimegyünk március 15-én, egykori hősiességünk – hősiességem – apropóján, és meghallgatjuk a Miniszterelnök Urat. Meghallgatjuk, milyen fasza gyerekek vagyunk, hogy már ezer éve itt vagyunk mi, transzcendens magyarok, és hogy készüljünk, mert harc van, támadnak a kommunisták, akik korábban még oroszok voltak, de most már zsidók, mert az oroszok mostanában jó barátaink, tehát mindig is jó barátaink voltak, és meg kell védenünk magunkat, ezer éves történelmünket, hazánkat, Mária országát, ami jobban teljesít és a rezsicsökkentést. 2010-ben egyszer már győztünk, de ezek, mint a csótányok, újra és újra visszatelepszenek; mennyivel könnyebb is lenne őket egyszer s mindenkorra levakarni az egészséges nemzet testéről. Csak hát ahhoz túl sok a libsi hagyomány.

Kimegyünk, meghallgatjuk, de minek, mert hogy úgyis tudjuk, mi lesz benne. Valójában azért megyünk ki, és hallgatjuk meg, mert tudjuk, mi lesz benne: zsidók, rohadt EU, liberálisok, kommunisták, háború, április 6. Ez lesz benne. Különben nem hallgatnánk meg. Kivéve, ha fizetnek, de az egy egészen más történet.

Ami 166 éve történt, az nem lesz benne. A bevezető után legalábbis nem. Akkor az anarchista csürhe a törvényes rendet döntögette, de manapság az nem kóser. Na jó, egy kicsit talán mégis, mert nemzeti soviniszta volt. Meg az akkor volt, és akkor még azt úgy szabad volt, meg elnyomás is volt, de most már nem szabad, mert nincs elnyomás, éppen kiszélesedik a demokrácia – ezt maga a Miniszterelnök Úr mondta, és amit a Miniszterelnök Úr mond, az mind igaz, mert a Miniszterelnök Úr nem hazudna, az ilyen drága jó ember. Forradalmat csinálni egyébként is mindig csak utólag helyes. Most törvényes rend van, ráadásul magyar, nem osztrák, felháborodásra tényleg semmi ok. Nem is azért csődültünk így össze, hogy azokat az anarchista libsiket ünnepeljük – legfeljebb egy megemlítést érdemelnek, mert olyan szép Nemzeti Dalt írtak, könnybe lábad az ember szeme.

Azért csődültünk össze, hogy meghallgassuk a Vezért Miniszterelnök Urat. Hogy tudjuk, hányadán állunk és ki a jövő havi ellenség. No meg hogy biztosan tudjuk, kire kell szavazni. Arról se felejtsünk el megemlékezni, sok itt az idős, hatvan alatt szinte senki, hátha elfelejtette valaki – csak a Fidesz. Közben ott virít rajtunk a kokárda, elismerően bólogatunk egymásnak, igen, mi itt mind Magyarok vagyunk, bezzeg a többi sok, akik nem. Ők nem Magyarok, de még talán nem is magyarok. Nincs rajtuk kokárda, nem verik a nyálukat. Hát magyar az, aki nem veri a nyálát?

Na, ugye.

23 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neander 2014.03.15. 00:09:04

A Neander szerint Petőfi jó csávó volt.

www.youtube.com/watch?v=u4GZDil-RXk

Gerilgfx 2014.03.15. 03:30:45

mi köze a cikk mondanivalójának a libertáriánus eszméhez?

te sosem voltál libertáriánus, és nem is leszel az. én pl az vagyok, és mélységesen elhatárolódom ettől a szenny cikktől!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.15. 08:26:22

1848 szellemisége manapság a Fidesz jobbszárnyán és a Jobbikban található. Csodálkozom, hogy az évtizedek agymosásai miatt mások is ünneplik ezt a gyalázatot.

nu pagagyí 2014.03.15. 09:20:13

@maxval a gondolkodó birca:
Az országot az oroszoknak eladó Orbán és némi pénzért a szélsőséges iszlám haverok igényeit kielégítő Jobbik hogyan is viszonyul ezekhez a pontokhoz:

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését (az MTVA, Médiatanács vezetői takarodjanak, közpénzből ne hazudozzanak).

Felelős ministeriumot Buda-Pesten (a népnek és nem a keresztapának).

Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben (Fideszes tolvajokat a bíróság elé! Rabláncra a föld-, trafik-, közbeszerzési mutyik felelőseit és haszonélvezőit).

Közös teherviselés (vagyon alapján is)

Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján (a választási rendszer ne torzítson, 30 százalékkal ne lehessen kétharmadot hazudni).

Nemzeti Bank. (ne a haverok, hanem a nemzet érdekében működjön)

Egyenlőség, szabadság, testvériség! (ez az a hármas jelszó, amelyre, ti köptök)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.15. 09:30:15

@nu pagagyí:

Kossuth programja: a kisebbségek üldözése, magyarkodás, Európa-ellenesség. Miben más ez a Jobbikhoz képest?

Iszlám haverok? A magyar nacionalisták fő hősei, Rákóczi, Thököly mind az iszlám oldalán harcoltak a keresztény Európa ellen. A Jobbik mai iszlámbarátsága abszolút beleillik a magyar nacionalizmus történetébe.

Ja, s az 1848-es választási rendszer SOKKAL jobban torzított, akkor csak egyéni képvislők voltak. Ha az 1848-as választási rendszer alapján rendezték volna a 2010-es választásokat, a Fidesznek nem 68 %-a lenne, hanem 98 %-a.

Szóval nézz utána mielőtt beböfögsz valamit.

Gerilgfx 2014.03.15. 12:26:19

@maxval a gondolkodó birca: a magyar nacionalisták mindig a föggetlenségért harcoltak, ennek megfelelően igyekeztek kihasználni az aktuálpolitikai helyzetet, és nem az iszlám ,,oldalán'', hanem néha átlemetileg partiban velük, néha ellenük.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2014.03.15. 12:59:02

@Gerilgfx: "te sosem voltál libertáriánus, és nem is leszel az. én pl az vagyok"

Majd mielőtt máskor is totál hülyét csinálsz magadból, rádásul nyilvánosan, nézz utána annak is, mások mire használják a fogalmat. Még az is lehet, megérted, milyen butaságot írtál.

Gerilgfx 2014.03.15. 13:55:26

@think-tank: szerintem olvasd el a wikipedián, hogy mit jelent.

blöff 2014.03.15. 14:51:41

@Gerilgfx: hagyjad ezt a libertariánus elvhűségi számonkérést, néhányan jöttök ezzel, de ma Mo-n ez teljesen lényegtelen, az igazi árkok nem itt húzódnak, felesleges újakat ásni.. lehet a blog neve akkor nem autentikus, de kit érdekel?!

Gerilgfx 2014.03.15. 19:03:34

@blöff: miért hagyjam? ez pont olyan, mint amikor a kommunistáink azon sírnak, hogy miért nem vesz fel az ország több IMF hitelt.

blöff 2014.03.15. 20:37:52

@Gerilgfx: azért, mert a liberális - libertariánus nézetkülönbségeknek Mo-on semmilyen kultúrája nincs, amúgy mindenki össze is mossa, főleg, ha először hallja. Lehet Észak-Amerikában ennek az irányzatnak van érdemi tábora, de itt csak tudományoskodás. Lényeges és a magyarok tipikus tanult magatartásformái ugyanakkor le vannak írva a posztban, amivel elsősorban sztem a jobboldali tábor érezheti szükségét, hogy kötekedjen. Erre jó álcának adódik, hogy felveszik (akár felveszed) a libertariánus köntöst és - mintha - számonkérik (számonkéred) a megkérdőjelezhetetlen, időtlen idők óta ugyanolyan masszívnak vélt (és ekkor már konzervatívnak minősülő) libertariánus nézeteket.

blöff 2014.03.15. 20:46:28

továbbá ennél masszívabb tömörülések, maga a jobb- és baloldal vesztette el a jelentőségét és valós identitását Magyarországon, amit ugye nem én mondok elsőként. Ugyan ki jobboldali ma itt? Teljesen leegyszerűsödött a politikai térkép, jóformán egytengelyűvé vált, Fidesz, tőle szélre még a Jobbik és az ezeken kívüliek eklektikus halmaza. Szóval hagyjuk a bonyolult politfilozofikus 3D-s tereken keresztül elemzett nézet alrendszerek elveinek taglalását, kurva egyszerű az alap szembenállás ebben az országban...

neoteny · http://word.blog.hu 2014.03.16. 02:45:37

@blöff:

"kurva egyszerű az alap szembenállás ebben az országban"

Egyszerű annak aki egyszerűnek kívánja látni.

en.wikipedia.org/wiki/Political_compass

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2014.03.16. 03:55:47

@Gerilgfx: Közben szakítottam rá némi időt, és beleolvastam a más blogokhoz írt kommentjeidbe.

És van pofád libertáriusnak nevezni magad.

blöff 2014.03.16. 11:00:42

@neoteny: amit belinkeltél, szted most látom először? ráadásul már ennél is vannak sokkal szofisztikáltabb verziók.
Nem én látom egyszerűen, biztosan sokféle nézőpont létezik, de a magyar politikai beállítódás egyenletes ütemben egyszerűsödik: a jelenlegi hatalom mellett lévők és ellenzők táborára. Az ellenzők között találhatók a liberálisok is. Felesleges ezért számon kérni ideológiai irányzatok vélt elveit.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.03.16. 15:58:17

@blöff:

"amit belinkeltél, szted most látom először?"

Nos ha láttad, akkor még súlyosabb a helyzet, ugyanis akkor szándékosan hagytad figyelmen kívül.

"a magyar politikai beállítódás egyenletes ütemben egyszerűsödik: a jelenlegi hatalom mellett lévők és ellenzők táborára"

Ez egy tautológia: bármelyik országbeli "politikai beállítódások" feloszthatók a hatalom birtoklóit támogatókra és az az azokat ellenzőkre.

Tudod, kétféle ember van: az egyik két csoportra osztja az embereket ...

blöff 2014.03.16. 17:47:07

@neoteny: nincs ebben igazad, és nem hagytam semmit figyelmen kívül. Nem a két csoport a lényeg, de csúsztatás, azt állítani, hogy nálunk ugyaonlyan a választás lehetősége, mint egy olyan országban, ahol szignifikáns számú, magukat libertariánus nézeteket valló szavazók élnek. Épp ezért számon kérni is fölösleges.
"Ez egy tautológia: bármelyik országbeli "politikai beállítódások" feloszthatók a hatalom birtoklóit támogatókra és az az azokat ellenzőkre."

Ez igaz lenne, de másutt a hatalom támogatói is sok esetben több pártból álló koalíciókat, az ellenzői pedig sokféle eltérő jellegű pártot választhatnak.
Nálunk jellemzően kétpólusú a felkínált politikai nézetrendszer, az egyéni viszont sokkal színesebb, változatosabb lenne, de kénytelen mindenki jóformán két oldal közül választani (ezért hiába a belinkelt felosztás, ennek megfelelően nem tudsz pártot választani).
Ezek a szűk keretek vannak, hatalom-ellenzék, "bal-jobb", és néhány jelentéktelen sallang.
Vagyis valóban eljuthatsz a helyes felismerésre, hogy Magyarországon a "politikai beállítódások" feloszthatók a hatalom birtoklóit támogatókra és az az azokat ellenzőkre.
Ez a blog is kevésbé egy általánosító elvrendszer szerinti véleményt fogalmaz meg, hanem a jellemző kétpólusú osztódás mögötti tipikus magyar gondolkodás deficitet szokta kritizálni (ahogy én látom).

neoteny · http://word.blog.hu 2014.03.16. 18:08:23

@blöff:

" nincs ebben igazad, és nem hagytam semmit figyelmen kívül."

De igazam van és figyelmen kívül hagytad.

Látod, én is tudok tenni kategorikus kijelentéseket.

"mint egy olyan országban, ahol szignifikáns számú, magukat libertariánus nézeteket valló szavazók élnek"

Az USA-ban a libertariánus jelöltek általában kb. a szavazatok 1%-át gyűjtik be. Most volt egy időközi választás Floridában ahol a libertariánus jelölt a szavazatok 4,8%-át kapta -- és ezzel kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Habár még mindig bőségesen veszített (harmadik lett a republikánus és a demokrata jelölt mögött).

"Épp ezért számon kérni is fölösleges."

Mit fölösleges számon kérni? Hogy a libertariánusok ne legyenek besorolva az egytengelyű (bal-jobb) politikai skálán? Azt soha nem "fölösleges számonkérni".

"másutt a hatalom támogatói is sok esetben több pártból álló koalíciókat, az ellenzői pedig sokféle eltérő jellegű pártot választhatnak"

Mo-n a pillanatnyi helyzetben a hatalom támogatói is szavazhatnak két pártra, mivel koalíciós kormány van hatalmon. Az ellenzék pedig számos pártot és mozgalmat tartalmaz. így hát két csoportra történő felosztás teljesen önkényes és szándékosan leegyszerűsítő.

blöff 2014.03.16. 23:30:58

@neoteny: jólvan akkor csak kritizálgass, nekem nincs kedvem tovább elbeszéldelegni egymás mellett...

neoteny · http://word.blog.hu 2014.03.17. 01:09:36

@blöff:

A te hozzászólásod is egy kritika volt; nincs azzal semmi baj.

Az igazán érdekes kérdés viszont még nem került megemlítésre: névlegesen hogy a hatalmon lévők is, az ellenzék is kollektivista-etatista. _Ez_ az ahol a libertariánusok (klasszikus liberálisok) nem illenek az egytengelyű skálába: egy libertariánusnak teljesen mindegy hogy milyen partikuláris ideológia szolgáltatja az elvi hátteret a szabadság korlátozásához, a terjeszkedő, szabályozó, tulajdonló államhoz. Ellenzi azt, attól függetlenül hogy "bal" vagy "jobb" színezetű.

Gerilgfx 2014.03.17. 03:31:25

@think-tank: miért, milyen összeférhetetlenséget találtál?

Tblog 2014.03.29. 10:02:00

@Gerilgfx: Jó kérdés, én se értem hogy miért lenne a jobboldaliság összeférhetetlen a libertariánus gondolkodásmóddal.

Én az amerikai fórumokon folyamatosan azt látom, hogy a libertariánusok sokszor vallásosak (persze nem mindenki), szabadságszerető emberek, tisztelik az országot, a hazát, a nemzetet, persze közben a kormányok erejét minél gyengébbnek szeretnék. Saját magukra akarnak számítani, kapitalisták is, a szocializmust mondhatni majdnem teljesen elítélik. Sokszor konzervatívan gondolkodnak, emellett persze mások jogait tiszteletben tartják és emellett kiállnak. Az abortusz egy nagy dilemma, van aki szerint a nőnek van több joga, van aki szerint a magzatnak. Ezen szokott vita lenni. A libertariánusok támogatják az önvédelmet, a fegyvertartást. A baloldalra ez egyáltalán nem jellemző.
süti beállítások módosítása