Ki itt a bérrettegő?

think-tank 2013.04.07.

A jobboldal állandó mániája, hogy a ballibeket bérrettegőzi. Mert a tüntetők folytonos vegzálása, az Ügy nélkül egészen érdektelen Klubrádió ellen folytatott harc, az Alaptörvény-ellenes törvények Alaptörvénybe írása, a hivatalok káderekkel való kibélelése, a kapitalizmus minden téren való kicsinálása nyilván nem olyan dolgok, ami miatt itt bárkinek is izgulnia kellene. Aki ezek ellen szót mer emelni, azt teljesen természetesen pénzelik.

No de itt van a világméretű összeesküvés, a globáltőke és a nemzeti érdek kibékíthetetlen ellentéte, a hazánk ellen áskálódó külföld, az ártatlan falusiakat vörösiszappal elöntő NATO-drónok, a mindenhová beférkőző zsidó ügynökök, a külföldről pénzelt agitátorok, és most a legújabb, az amerikai titkosszolgálat által működtetett Facebook.

Ez utóbbiról csak annyit jegyeznénk meg: nem csak az amerikai, hanem valószínűleg minden titkosszolgálat használja, és csak azért, mert annyira hülye vagy, hogy ha törvénytelenséget akarsz elkövetni, előtte kiposztolod.

Akkor most ki is a bérrettegő?

59 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kámasuka 2013.04.08. 11:48:56

A bérrettegőséget nem gyengíti, hogy akkor is címlapra kerülsz, ha épp nincs miről írni.

Démonmac1 2013.04.08. 12:00:45

@BenFranklin: Ez egy blog, a blogba meg arról ír amiről akar.

Rengeteg idióta van aki nemcsak előtte, de utána is posztol bármelyik közösségi oldalra.

Démonmac1 2013.04.08. 12:05:56

Azt még nem is említettük, hogy bizonyos trollmágnes posztokban, remekül megfigyelhetőek, bizonyos létformák reagálásai, nyomonkövetve, adatbázisba beírva, összevetve, csak azt nem értem, hogyha mi most jól világösszesküszünk, hogyhogy nem kerestük meg őket?
Egy csomóan még mindig szabadon, "leleplező" felszólalásokkal.
A Lipót meg zárva..:(

_most_ 2013.04.08. 12:06:34

@BenFranklin: írj te is blogot, hátha címlapra kerülsz, persze nem hinném :D

rókafogta 2013.04.08. 12:14:02

Ha valaki egy ici -picit is megkritizálja az állítólagos jobboldalt abban a pillanatban az okosoktól, baloldali fosóblog.De mint tudjuk jobboldal csupa okos inteligens sikeres igaz magyarból áll, más mindenki aki nem kiabálja magát O.V hívő igaz jobboldalinak az selejt hülye! Még szerencse ,hogy a világban sok ekkora hülye van(Még ha nálunk kevés is.)

zobod 2013.04.08. 12:20:36

A szociális hálók, meg úgy általában az informatikai ipar kulcsszereplőinek, és a titkosszolgálatoknak a kapcsolata távolról sem agyrém. Anno a kilencvenes évek elején/közepén a pgp titkosítási szoftver kiagyalóját mindenféle ürügyekkel jól meg is hurcolták tiltott fegyverexporttal megvádolva, mert nem működött együtt az nsa-val.

grani 2013.04.08. 12:21:42

No akkor itt egy jobboldali bérrettegő... Te is eldönthetnéd, hogy balliberális vagy libertáriánus vagy-e. A kettő nagyon nem ugyanaz.

www.infosecisland.com/blogview/13496-Assange-Claims-Automated-Intelligence-Gathering-on-Facebook.html

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.04.08. 12:31:47

Ugyan már, ezen semmi csodálkozni való nincs. Ilyen van a baloldalon is - megjegyzem - csak ők most nem ilyen látványosak. Az MSZP fénykorában meg úgy tűnt, mintha ők lennének többségben, pedig akkor sem voltak többen vagy kevesebben.

Ez egy tipikus elmezavar, az a működési elve, hogy az általad kiválasztott politikai oldal mindenben igazad mond (legalábbis mindent elhiszel neki) az összes többi meg folyton hazudik.

Így persze hogy elhisz minden marhaságot, amit az ő oldala mond, mindenki más meg bérenc, hülye, és hazudik, még akkor is, ha azt mondja, hogy a tűz éget, illetve a ciántól meg lehet halni.

Ez egy nagyon széleskörűen használt gondolkodási fajta, nagy "előnye", hogy az agyad nem fárad le benne, mivel nem is kell hozzá.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.04.08. 12:35:09

@grani: Te figyi, attól még hogy a titkosszolgálatok használják a Facebookot, az még mindig nem jelenti azt, hogy ők működtetik. Én is használom infószerzésre a Facebookot (ha tudod az interjúztatód nevét és városát állásinterjú előtt, hasznos lehet ránézni a facsén), mégsem én találtam ki és én működtetem.

mim 2013.04.08. 12:36:53

Mikor nincs ellenérv, akkor csak a takaréklángon tartott sértegetés marad.

A miniszterelnök egy hírhedt uriember ideológiája mentén politizált az utóbb kb 15 évben:
www.brainyquote.com/quotes/authors/b/benito_mussolini.html

A fasizmus a szocializmus és a nacionalizmus gyermeke.

#1:
Fascism should rightly be called Corporatism, as it is the merger of corporate and government power.
- Kögép és alvállalkozói.

#2:
Fascism is a religious concept.
- A kormánypártunk törzsválasztói hisznek. Nem tudnak. Szakrális támogatással fűszerezve megvásárolt vallási vezetőkkel.

#3:
Inactivity is death.
- Ha 1 héten nincs valami újítás, akkor beérhetik az ellenzékiek. Mindegy, hogy baromság e, de reaktív helyzetben kell tartani mindenkit.

#4:
We become strong, I feel, when we have no friends upon to lean, or to look to for moral guidance.
- Mindenki alapvetően ellenség. Milliónyi összeesküvést szőnek másodperceken belül belső és külső ellenségek. Hitközösség a választóknak.

#5:
All within the state, nothing outside the state, nothing against the state.
- Ál demokrácia létrehozása, káderekkel feltölteni minden kommunikációs, gazdasági, törvényhozó pozíciókat. Gerrymandering a la Fidesz.

#6: The truth is that men are tired of liberty.
- Ezen nehéz mit kommentelni és pontosan illik a Fidesz törzsgárdára mind a politikusok szintjén, mind a választóik oldaláról.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.08. 12:40:14

A politika egyik ősi trükkje az ellenségkép kialakítása, hogy legyen mi ellen összetartani a birkákat és ez független a politikai oldalaktól.

Nazareus 2013.04.08. 12:46:13

Hmmm... most meg kell magyarázni mi a különbség a "rettegö" és a "bérrettegö" között?

zsírmalac 2013.04.08. 12:57:53

"az ártatlan falusiakat vörösiszappal elöntő NATO-drónok"
Ez komoly? Mármint valaki ebben hisz?

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.04.08. 13:03:19

@zsírmalac: Fene se tudja. De nem én találtam ki, hanem az ex-Táncsis-díjas megfejtőember.

luis5 2013.04.08. 13:04:25

Ha az összes bérrettegő- aki nyilvánosan megígérte hogy elmegy- mind elment volna, a bőröndipar lenne a legvirágzóbb mind közül.
De 99% maradt, mert csak így van rájuk kereslet.

vasziljevics 2013.04.08. 13:11:07

@stark: +1

ezzel a lehető legjobban ki is vesézted a témakört.

Megélhetési Rettegő 2013.04.08. 13:13:40

Mar pedig Magyarországon TOMBOL A FASIZMUS, ezt senki nem tagadhatja. Mindenki tudja, hogy miközben Orbán Vitor szépeket nyilakozik az uniónak, közben a Közgép Uniós pénzekből építi a gázkamrákat.
Már csak ezért is be kéne fagyasztani minden Magyarországra irányuló Unios pénz forrást.

DR. Smit Pal 2013.04.08. 13:21:39

@zsírmalac: " "az ártatlan falusiakat vörösiszappal elöntő NATO-drónok"
Ez komoly? Mármint valaki ebben hisz?
"

Ebben nem hinni kell, EZEK TENYEK. Ez egy mszp altal kitervelt tamadas volt az orszag ellen. Csak most a Gyurcsanyek, nem az oroszokat hivtak segitsegul az orszagunk ellen, hanem NATO-t.
Nem furcsa, hogy a fidesz megnyeri az valasztast, es masnap felrobbanak azok a gatak ?????????????
Akarhogy is, ezt mar nem mossa le magarol az mszp.

Mindfield 2013.04.08. 13:22:32

"No de itt van a világméretű összeesküvés, a globáltőke és a nemzeti érdek kibékíthetetlen ellentéte, a hazánk ellen áskálódó külföld, az ártatlan falusiakat vörösiszappal elöntő NATO-drónok, a mindenhová beférkőző zsidó ügynökök, a külföldről pénzelt agitátorok, és most a legújabb, az amerikai titkosszolgálat által működtetett Facebook."

Ez természetesen mind igaz.

Mindfield 2013.04.08. 13:23:32

@Megélhetési Rettegő:

"Közgép Uniós pénzekből építi a gázkamrákat."

Ez hülyeség. Eddig sem épített semmit, csak a pénzt nyúlta.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.08. 13:30:00

Izgalmas lenne valahogyan kideríteni, hogy végül is miről szól ez a hely- és információtakarékos kis poszt.

A bérrettegő valaki más ELLEN retteg. Bennünket, átlagembereket vádolva valamivel, ami nincs. Mélyül a rasszizmus – és ez valahogy mindig a zsidógyűlöletre korlátozódik –, érik az új holokauszt, épülnek a gulágok, a szocik mind lámpavasra jutnak, tiporják a szabadságot, elsősorban az ezt háborítatlanul szétkürtölő sajtó szabadságát és így tovább. A bérrettegő valakiket meg akar akadályozni valamiben, azoknak a közbeavatkozására számítva, akik ugranak a bérrettegő által kedvük szerint feldobott ijesztő hívószavakra. A bérrettegő az általa hirdetett ijesztőségeket a többség által vallottnak és támogatottnak állítja be, és a folytatódásától retteg. A közbeavatkozás rendszerint a felettünk hatalmat gyakoroló nyugattól várható. A "bér-" azt jelenti, hogy ebből a nagy többség által indokolatlannak, sőt, értelmetlennek tartott rettegésből a bérrettegők és gazdáik konkrét hasznot húzhatnak, a látszat szerint.

A jobboldaliak – nem lehetne már ezen a kétdimenziós baromságon túllépni valami értelmesebb megnevezések felé? – között nyilván szintén vannak bérrettegők. A zsidók által irányított világ emlegetése ilyesmi lehet, bár én nem tudnám megmondani, hogy ezzel kiket és milyen közbeavatkozásra próbálnának rávenni azok, akik ezt hirdetik.

De hogy jönnek ide olyan hülyeségek, mint az iszapos drónok? Jobb példát nem sikerült találni? Ki az, aki ezt a többség által megállíthatatlanul támogatott, és folytatódó, a jövőre nézve is ijesztő jelenségnek, folyamatnak tartja? Az összeesküvéselméletre pont az jellemző, hogy konkrétum nélkül, csak gyanítható, találgatható résztvevők által titokban végzett tevékenységet nevez meg, többé-kevésbé konkrétan. Kedves posztoló, ha téged ma azért fizettek, hogy keress valami ellen-bérrettegést, akkor nem dolgoztál meg a pénzedért, ennél többre is képes lehetsz.

Fejesrob 2013.04.08. 13:57:01

Jobboldali félelem?
Ja, hogy a zsidók nem vásárolják fel? Sukoró. Hoppá, az uccsó másodpercben sikerült megakadályozni. Hányat pedig nem sikerült.

Nácizóknak írom, ezekben az ügyekben egyébként nem az a probléma, hogy a kedvezményezett zsidó, hanem az, hogy el lehet képzelni mit tesz az, akiknek ilyen előjogaik vannak. (Ugyancsak nácizóknak, a magyar zsidók 99%-nak ugyanis nincsenek ilyen előjogaik).

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.04.08. 14:10:12

nos a f@szbúkról és az esetleges összeesküvésről:

egy gawker cikk: gawker.com/5663307/inside-the-governments-facebook-spy-operation

mely (a leghíresebb netes/it-s jogvédő oldalon) , az Electric Frontier Foundationon megjelent cikken alapszik: www.eff.org/deeplinks/2010/10/new-foia-documents-reveal-dhs-social-media

mely cikk egy dokumentumon alapszik, melyet az amerikai
információhoz való hozzáférési törvény /Freedom of Information Act/ alapján kényszerítettek(adattattak) ki az amerikai kormánnytól:
íme, egy 17 oldalas pdf - www.eff.org/files/filenode/social_network/DHS_SNMC_Inauguration_monitoring.pdf

avocado_ 2013.04.08. 14:11:31

@Fejesrob:
Akkor miért emeled ki hogy zsidó te agyhalott? Lehet hogy Sukoró ártalmas lett volna de ennek semmi köze ahhoz hogy zsidó-e vagy sem. Akkor meg miért zsidózol?

avocado_ 2013.04.08. 14:15:00

@Fejesrob:
Pont ezért van alapja a baloldali "bérrettegőknek" mert például te annyira hülye vagy hogy mindenkiről akiről feltételezed hogy zsidó (ezek általában hogy hogynem a rossz emberek) arról ki is jelented hogy zsidó, ergo elég egyszerű innen a következtetés hogy a zsidóknak kevesebb jogot akarsz adni mint a nem zsidóknak, ergo ártalmasnak találod őket.
Te adod az okot te agyalágyult.

dr Smittpálelnökúr 2013.04.08. 14:20:30

Ma reggel hallgattam a rádióban a magyar nemzet online tudósítójával egy beszélgetést az észak-koreai utazásairól.

Amikor azt fejtegette, hogy szerencsétlen észak-koreaiak mást sem hallanak, mint azt, hogy az egész világ ellenük van, és máshol emnnyire rossz, akkor egészen elviselhető a nyomor, amiben élnek.

Amikor ezt hallottam, akkor eszembe jutott, hogy hiszen minket az IMF, az EHU, az USA, a zsidók, a liberálisok, a kommunisták együttesen üldöznek. A jobboldal szerint.

Persze, ha párhuzamot vonok a két idiotizmus között, akkor bérrettegő vagyok. Peedig ugyanaz van mindkét hazugság között: a saját alkalmatlanság miatti kudarcok másra kenése. Mert mennyire egyszerű azt mondani, hogy én mindent tökéletesen csináltam, de azok a szemetek irigykednek és direkt ellenünk dolgoznak, ők a hibásak!

dr Smittpálelnökúr 2013.04.08. 14:27:40

@zsírmalac: a szaniszló nevű agyhalott - akit kitüntetett a balog nevű miniszter - saját műsorában hangzott el ez, két jóízű zsidózás között természetesen.

Ezzel a szélsőjobb hőse lett, (mármint a folyamatos zsidózással), annak ellenére, hogy az idézett példa mellett ő még megfejetette a Kennedy gyilkosságot, 09.11-et és Diana halálát is, valamint kiderítette, hogy "ezek" okozzák a szárazságot és az árvizet is, attól függően, mivel okoznak nagyobb kárt nekünk. Nem viccelek, ő mondta.

luis5 2013.04.08. 14:30:23

"Közgép Uniós pénzekből építi a gázkamrákat."

:-DDDDDDD

KergeK@csa 2013.04.08. 14:31:42

Bérrettegők mindkét oldalon vannak, csak egyesek a már itt uralkodó nácizmustól félnek, mások a vörösiszap-gátat lebombázó NATO-gépektől, vagy épp a zsidóktól.

Miért takarózhatna bármelyik oldal is azzal, hogy "de hát a másik oldalon is"? A hülyeség hülyeség marad, akkor is, ha a saját oldalad, akkor is, ha az ellen-oldal mondja.
Kár, hogy Magyarországon olyan szintre sikerült süllyedni, hogy a "saját oldal" minden szavát automatikusan igaznak, az ellenségét (mert az már nem ellenfél, hanem kifejezett ellenség) meg automatikus hazugságnak veszik sokan.
De ennél a világ azért bonyolultabb, a nagy számok törvénye alapján (és még csak nem a logikára hivatkozom) még véletlenül is megtörténhet ennek a fordítottja.

luis5 2013.04.08. 14:34:05

@dr Kangörény: a különbség csupán annyi, hogy néhány megalapozott példát mindenki tudna mondani.

sárkányfő 2013.04.08. 14:35:11

Tényleg röhejes/szánalmas a jobberek beteges félelme a nem létező ellenségektől, stb., meg úgy általában a világtól és mindentől, ami túl van a falujuk határán, és nem lehet megenni.

Viszont van egy fordulat.
2010 előtt magam is túlzásnak éreztem egyesek jóslatait, hogy mi lesz majd ha a Fidesz kerül hatalomra. Nos: tévedtem. Jót én se vártam, de ennyi rosszra nem számítottam. Ezt el kell ismernem. Azoknak lett igaza, akiket akkor le-rettegőztek. Én voltam naiv.
Minden előzetes félelem bebizonyosodott, sőt sajnos kevésnek is bizonyult utólag. Még a legnagyobb rettegők sem számítottak ilyen mérvű pusztításra és gátlástalan maffiázásra, komplett minisztérium kiprivatizálására Simicskának, a pártérdek örök elsőbbségére a nemzeti érdekkel szemben, a hatalmi ágak szétválasztásának felszámolására, a független intézmények leplezetlen felszámolására, a manyup-rablásra és a pénz elkúrására, a dilettantizmusra, stb., stb., stb.... Ezekre még a 2010 előtt főrettegők sem számítottak. A Fidesz mélyen alulmúlta a legrosszabb várakozásokat is.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.08. 14:49:25

Pécsett félelem és rettegés uralkodik, nagy az elkeseredettség!
Csütörtökön hatalmas tüntetés a valós - NEM FIDESZES- közbiztonságért.

Hihetetlen ami ebben az országban az orbáni diktatúra alatt történik.

Persze bóvli kormány, bóvli ország!

Ezeknél bárki jobb, készülj a kormányváltásra!

HAJRÁ TAXISOK!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.08. 14:52:18

Csak ne valósulna meg minden "bérrettegés" mindig lépésről lépésre.

Sir Galahad 2013.04.08. 14:55:25

Egyszerű ez: hülyék (meg bérbeírók) mind a két oldalon vannak.

nem várt fordulat 2013.04.08. 15:04:32

a bérrettegés az, amikor rettegsz, hogy vajon ebben a hónapban megkapod -e a béredet.

sárkányfő 2013.04.08. 15:10:27

@karacsi_maci:
Akkor a közmunkás neo-rabszolgáknak ilyen gondjuk nincs, hiszen nem kapnak bért, noha ugyanannyit dolgoznak mint akik megkapják a minimálbért.

Szép új fideszvilág, jaj a szegényeknek. hogy a jó anyátokat, azt.

lyken 2013.04.08. 15:15:05

@sárkányfő: "2010 előtt magam is túlzásnak éreztem egyesek jóslatait, hogy mi lesz majd ha a Fidesz kerül hatalomra. Nos: tévedtem. Jót én se vártam, de ennyi rosszra nem számítottam. Ezt el kell ismernem. Azoknak lett igaza, akiket akkor le-rettegőztek. Én voltam naiv.
Minden előzetes félelem bebizonyosodott, sőt sajnos kevésnek is bizonyult utólag. Még a legnagyobb rettegők sem számítottak ilyen mérvű pusztításra és gátlástalan maffiázásra, komplett minisztérium kiprivatizálására Simicskának, a pártérdek örök elsőbbségére a nemzeti érdekkel szemben, a hatalmi ágak szétválasztásának felszámolására, a független intézmények leplezetlen felszámolására, a manyup-rablásra és a pénz elkúrására, a dilettantizmusra, stb., stb., stb.... Ezekre még a 2010 előtt főrettegők sem számítottak. A Fidesz mélyen alulmúlta a legrosszabb várakozásokat is. "

Ezzel betűre így voltam és vagyok én is. A problémám az, hogy akárki is jön a jövőben, a Parlamentbe az tudni fogja, hogy Magyarországon az emberekkel tényleg bármit meg lehet tenni, bármit meg lehet velük etetni. Legfeljebb a ciklus végén elsétál degeszre tömött zsebbel és benyeli, hogy nincs következő kör.

regress 2013.04.08. 15:17:41

@Fejesrob: @BenFranklin: @$$$=$$$: ti vagytok a hivatásos "rettegők"legalja.a legszorgalmasabb rob,ert gida.jó pénzt kersett az elmúlt 6 hétben.gerinctelen,nyálas csúszó mászók vagytok.hiteltelen társaság,hol voltatok mikor a hittan tanárról volt szó?éppen leszoptátok?érdekes,mikor a tetves fidesz szaros dolgai vannak kint,lapultok mint a szar a fűben

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.08. 15:17:43

@Fejesrob: " (Ugyancsak nácizóknak, a magyar zsidók 99%-nak ugyanis nincsenek ilyen előjogaik)."

Ez nagyon igaz, és erre valóban gondolnia kellene annak a PÁR SZÁZ embernek, akik tényleg minden zsidónak nekimennének.

Itt többen nem is értik, hogy a bérrettegő fogalma egyáltalán mit jelent. Bérrettegő az, aki retteg valamitől, féltve a biztonságát, jövőjét, életét, méghozzá személyesen ellene támadóktól, holott ezek egyike sincs valóban fenyegetve. És mindezt azért teszi, mert valakik közvetlen vagy feltételezett érdekében, netán megbízásából rettegni hasznos, besározva azokat, akik egyéb okból ellenségek. Ha már nincs mit felhozni ellenük, elfogyott a használható muníció, egyik UTOLSÓ eszközként elő lehet venni a rettegést. A legtipikusabb bérrettegők a zsidók és a sajtószabadság elleni véres erőszakot vizionálók, mivel ennek jelenleg nincs érdemi valószínűsége.

De akinek nem tetszik valami, vagy egyszerűen nem tudja, hogy miből fog megélni, az lehet, hogy akár retteg is, de ha nem szolgálja ki valakinek a kívánságát ezzel, azt senki nem nevezné bérrettegőnek. Ennyit jó lenne megérteni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.08. 15:19:14

A megélhetési rettegő pedig nem megbízásból vagy elvárásból retteg, hanem hitből, de eközben hasznot húzva belőle.

fog- és Bulawayo magiszter 2013.04.08. 15:27:50

@sárkányfő: Jézusom, pajtás... Ha ezt ingyé' nyomtad, nagy kár volt a renomédnek.

2013.04.08. 15:27:56

Akkor most ezeknek a magasztos "bérrettegő" cikkeket jegyző bloggereknek ugyanabból a kasszából fizetnek, vagy ez is szeparált?
Vagy a páratlan napokon a jobb, a páros napokon a baloldalikat fizetik, ugyan abból az ablakból, vagy hogy van ez?

fog- és Bulawayo magiszter 2013.04.08. 15:28:50

Posztolóm, ott a baj, hogy a másik lebérencezése a ti oldalatokról indult, és a mai napig ott tombol erősebben.

willdataa 2013.04.08. 15:38:19

"az Alaptörvény-ellenes törvények Alaptörvénybe írása"

Az alaptörvény minden módosítása alaptörvény ellenes, mert az alaptörvény korábbi szövegétől különbözik. Alaptörvényesen lehetetlen alaptörvényt módostani.

notib 2013.04.08. 15:39:44

THINK-TANK: ha valamiről írsz, előtte tájékozódj...

szó sincs alkotmányellenes alkotmánymódosításról, el kéne olvasnod az AB indoklását, a módosítások mivel nem ideiglenes jellegűek, nem szerepelhetnek az alkotmány kiegészítéseként az ideiglenes intézkedések közt, és ez nagy különbség...

az, hogy a nyugati libsik nem olvassák el azt amiről vitatkoznak, az egy dolog, de hogy Te sem, az már blődség...

a globális összeesküvés elméletek, pedig minimum megfontolandóak, hiszen az élet, nem a Való Világ !!, inkább erősíti, mint cáfolja az elméleteket...

erről már az ébredő európaiak is, Portugália, Spanyolország, még a mindig későn kapcsoló franciák is kezdenek felébredni, de ez úgy látszik, hogy neked még tovább fog tartani...

sárkányfő 2013.04.08. 15:46:27

@fog- és Bulawayo magiszter:
Aha. Szóval te úgy gondolod, egyenlő munkáért nem egyenlő bér jár.

szekertabor · provo.blog.hu 2013.04.08. 15:54:12

Szerintem ez a poszt egyszerűen összekeveri a bérrettegőket az üldözési mániásokkal. Az összeesküvés elméletek mögött általában (de nem minden esetben) paranoid téveszmék állnak. A nemzeti konteós zavaros kis elméjében minden nemzetünket érő csapásért a világméretű nemzetközi lobbit hibáztatja, ami felmentést ad számára minden idehaza elkövetett baklövésért, és megakadályozza abban, hogy a problémák valódi gyökerét felismerje, és tegyen valamit ellene. Fő mozgatója mindazonáltal a nemzetféltés, és az ország java. Inkább a kezét rágná le, semhogy az ország nemzetközi pozícióit szándékosan rontsa.

A bérrettegő azonban pontosan tisztában van azzal, hogy amit állít, az nem igaz. Például a legnagyobb példányszámú napilapban, a legolvasottabb portál nyitólapján siránkozik, hogy nincsen sajtószabadság, és elnyomják a véleményét. Kormányzati antiszemitizmusról tart előadást abban a Holokauszt Emlékközpontban, amit az általa bírált politikai erő hozott létre, stb.

A bérrettegő célja általában az ország rossz hírbe hozása, kiemelten a neki nem tetsző politikai oldal hitelrontása. Kedvenc megnyilvánulási helye a külföldi sajtóorgánumok, kedvenc témája Magyarország kritizálása. Azt tartja sikernek, ha minél többen hivatkoznak rá, ha országát perbe fogják, elítélik, megbüntetik azért, amiket ír róla.

fog- és Bulawayo magiszter 2013.04.08. 15:56:26

@sárkányfő: köszönöm, tehát beismerted, hogy trockista vagy.

sárkányfő 2013.04.08. 16:04:05

@fog- és Bulawayo magiszter: Ez valami új parancs a fidesz-trollok felé? Már tegnap is valami eszement baromságot írtak, tényként hogy én azt beismertem... Miért nem mindjárt hazudod azt hogy beismertem a Kennedy-gyilkosságot?

Ja, a kérdésem továbbra is fenntartom, bár nyilván eszedben sincs rá válaszolni, hisz kínos lenne neked.

Jenyei 2013.04.08. 16:08:33

Az nem bérrettegés, hogy NATO-gépek idejöttek egy NATO-országot bombázni, ezek a sziklaszilárd, megdönthetetlen tények. Vagy bizonyítsd be az ellenkezőjét :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.08. 16:24:29

@Jenyei: Mint ahogy az sem bérrettegés, ha kiderül, hogy nem jöttek azok a gépek, vagy nem azért jöttek, esetleg más gépek jöttek. :-) (Arra a felderítőgépre még emlékszik valaki?) A rettegés az lenne, ha azt mondaná valaki, hogy hamarosan újra eljönnek, és bombázni fognak, vagy azzal fenyegetőzni. A műrettegő pedig – foglaljuk össze így a bér- és megélhetési rettegőket – azért rettegne a bombázóktól, mert a rettegés neki valamiért JÓ. Többek között azért, mert ezzel befeketíthet valaki mást. Sajnos jellemzően egy hazai politikai oldalt, és nem például egy külföldi kormányt, pártot, mozgalmat, intézményt. A bérrettegő egy szaros bérenc, a megélhetőségi rettegő egy féreg, az egyéb rettegő pedig esetleg csak egy idióta, aki pánikot akar kelteni. Mindegyikük jellemzője az, hogy a mellette gályázók felkapják a fejüket, hogy ennek itt mi baja támadt hirtelenjében, mert nincs semmi ott, ahová reszkető kézzel mutogat.

duggongg 2013.04.08. 16:55:23

@willdataa: "Az alaptörvény minden módosítása alaptörvény ellenes, mert az alaptörvény korábbi szövegétől különbözik. Alaptörvényesen lehetetlen alaptörvényt módostani."
Ez szimplan nem igaz. A modositas lehet a korabbi szoveg kiegeszitese, nem kell hogy ellentetes legyen vele.

percenként százhuszat verő gumibot 2013.04.08. 17:33:35

Most miről akar meggyőzni ez a poszt?

Csak azért kérdem, mert közben meg zajlik a sűrűje az eseményeknek. Ma zár be a Sirály (?) mert az összesunyító nácikok kiűzik onnan a derék dolgos minden szükséges engedéllyel rendelkező kifogástalanul törvénytisztelő preecíz díjfizető hithű sirályokat. Legalábbis ez jelenik meg viláxerte a tárgyilagos, összeesküvéstől mentes, csakis az igazság mélységes bugyraiból merítő sajtóban

Behajtó70 2013.04.08. 17:38:18

Bérrettegőnek elsősorban a feleslegesen és alaptalanul mindenkit vagy a többséget lenácizó/fasisztázó/rasszistázó idiótákat szokás nevezni. Aki csomagol azonnal, ha esik az eső, mert az biztosan azért esik, mert ő éppen egy wallakhy, akit biztosan elnyomnak. Aki akkor nem nyervogott, amikor a gárda vonulgatott, avatgatott.

Es azt is így hívják, aki kifejezetten annak örül, ha a többieknek rosszabb lesz, aki elpőre beharangozza, hogy a mit a másik csinál az egészen biztosan rossz, és már előre elmegy a külföldi elvtársaihoz rettegni, akik szolidaritásból(!) együtt rettegnek valami felett, amit el sem tudnak olvasni.

Nyugi! 2014-ben ezeket újra oda fogjuk szabvazni, ahova valók: a 0% köré!

willdataa 2013.04.08. 17:45:51

@duggongg:

A kiegészítés azért alaptörvny ellenes mert szűkíti az alaptörvény által korábban biztosított jogot, ha valami szűkít olyan jogot amit korábban nem szűkített akkor az ellentétes vele.

grani 2013.04.08. 19:13:04

@stark: Persze, persze. Aztán mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
A békemozgalmat a KGB finanszírozta, a papok a békéértet is... A 68-as diáklázadást is ők irányították a háttérből.... Akkoriban ez persze szintén az összeeskűvés elmélet kategóriába tartozott, ma meg már tény. Szóval, én nem lennék abban annyira biztos, hogy Zuckerberger csak úgy hirtelen megtáltosodott és felfútott. Jó sok cég van a világon, amelyik valamelyik titkosszolgálat fedőcége...

Saliko 2013.04.10. 08:26:43

Hát, ölég gyenguska cikk, a kádári fennsőbséges, mi majd megoldjuk nézőpontból.
süti beállítások módosítása