A koronaceleb

think-tank 2020.12.04.

Annak ellenére fogok Majkáról írni, hogy tudom, a faszi minden alkalommal egy kisebb orgazmust él át, amikor a nevét leírják. Persze ha megkérdeznénk, azt mondaná, hogy leszarja, ki mit gondol róla. Bár egyetlen vélemény nyilván nem fogja megtörni egyetlen öntelt celeb egóját sem, azt azért jobb, ha látjuk: az ő szája is addig nagy, amíg elég sokaknak tetszik a ripacskodása.

Majoros Péter a nép egyszerű gyermekei közül kikerült, a sorssal megvívott, őszinte szívű megmondóember. Magyarországon komoly igény mutatkozik ilyesfajta mesehősökre, akik végre az egyszerű proli nyelvén, nem az elefáncsonttoronyból ki-leszólogatva mondják meg a frankót.

Majkának is csak annyi köze van a zászlajára tűzött proletáriátushoz és azok mindennapi problémáihoz, hogy azok mindennapi suttyóságát a reflektorok fókuszában emeli fogyasztható médiatermékké. Nem kínál többet, mint a proli által vágyott fényűzés és a nyílt hétköznapi tahóság elegyét – olyan fantáziát, amelynek megélésére a társadalmi rendszer alján fetrengő, elnyomott kisembernek nem adódik lehetősége, kínjában annak érintésnyi távolságba hozott projekcióját magáévá téve csápol a küzdőtéren vagy nyomja otthon átszellemülten az emeltdíjas SMS-t.

Ez a viszketeg majom most a HVG-nek adott épp interjút, a tőle szokásos tahósággal, sötétséggel és kétszínűséggel pácolva.

Nekem nyáron is csak az volt a bajom, hogy a közös felelősségvállalás az legyen tényleg közös. Nyáron sem trükköztünk az ötszáz fős koncertlimittel, pedig lehetett volna. De azt szemétségnek tartom, hogy valahol összegyűlhetünk bármennyien, máshol meg nem. Még ha érzek is persze logikát, hiszen más az, ha van helyjegyed, ami egy nyári koncerten nincs. De ez kevés, nem ér semmit.

– hazudik a szoponc, miközben dehogynem trükköztetek, bazdmeg, vagy ez mi volt? "[...] mióta a COVID-19 nevű kórság rászabadult a világra, itthon ez az első olyan koncertsorozat, amit szabadtéren, 500 főnél nagyobb közönség előtt, bazinagy színpadon rendeztek. [...] majd Majka és Curtis mozgatta meg őket [...]." Nem mintha, úgy egyébként, hallottunk volna bármit Majkától, hogy bárkinek is a koronavírus veszélyeire hívná fel a figyelmét – mármint nov. 6 előtt, amikortól a leendő YouTube-celeb úgy döntött, most népi hősként ő mutatja be, milyen átélni ezt a szörnyű kórt; természetesen a videomegosztón közzétett sorozattal, mert hát elő kell készíteni a terepet a jövőbeni platformváltáshoz, és egy kis össznépi szánalom ehhez mindig kiváló alkalom.

"Balassagyarmaton feküdtem be, mert ott dolgozik egy régi ismerősöm, akiben megbízom." – meséli a történetet a VIP ellátást kiérdemelt művész, aki mondjuk már korábban megmondta, hogy "[é]n egy évben annyi, de annyi pénzt fizetek be a jól menő magáncégekből az egészségügyi ellátásba, hússzor többet, mint más ember, akkor azt gondolom, hogy nem baj, ha van valami extra ellátás ezért a pénzért." Ennyit a mindenkinek egyformán járó közegészségügyről, meg az empátiáról. Egyágyas kórteremben vergődik, kiemelt ellátással, így mutatja be a nagy magyar valóságot a celeb, akinek arra is futotta, hogy egy rövid időre azért hazaugorjon a gyerek születésnapjára.

Most olyan időket élünk, amikor emberi életek is múlnak a hülyeségen, úgyhogy ezeket a hülyéket el kell küldeni a fenébe. Megmondani, hogy ember, te barom vagy. Most nem lehet rájuk hagyni a véleményüket: arról vitázhatunk, csalt-e Biden a választáson, de ha ez a hülye azt mondja, ne vedd fel a maszkot, arról nem.

– mondja szépen fel a konformista szólamokat az a hülye, aki maga is focizni járt, amikor elkapta a fertőzést november elején, már bőven a második hullám idején. Ez nyilván nem gátolta meg az azóta a képmutatás élharcosává lett celebbeteget, hogy megvilágosulását követően mindenkit jól lehülyézzen.

Ez a szarházi alak a nagy magyar (oké, nem csak a magyar) valóság szomorú tükörképe. A pénzért az anyját is megbaszó, képmutató idióta, aki amúgy tevőlegesen szarik mindenre, amit a vírus újbóli elterjedése ellen meg lehetne tenni, egészen addig, amíg ő maga is el nem kapja: ekkor aztán a hisztéria élére állva sajnáltatja magát némi YouTube-feliratkozásért cserébe. Tipikus álszent nímand.

De mondjuk miért is ne szarna bele az egészbe, ha egyszer jól megél belőle?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása