Árnyék a sötétben

think-tank 2018.09.30.

Azzal már az egyszeri Fidesz-szavazó sem hitegeti magát, hogy a Fidesz egy tisztességes bagázs volna. Tudja ő is jól, hogy ezek lopnak, látják jól, miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban. Az utóbbi években már, amikor éppen valamelyik kormánypárti közpénz-merítéssel szembesítik őket, nem is védekeznek azzal, hogy á, dehogy, ezek nem lopnának: legfeljebb annyit mondanak, hogy na és, a többiek is lopnak. Meg hogy ezek legalább nem mocskos hazaárulók, mint a Gyúrcsány (sic!), szóval ha már lopni kell, hát inkább ezek, mint a ballibek.

Fura szerepet tölt be ebben a szubkultúrában a Nemzet Apósa. Miközben Lázár száguldozik, Rogánnak a háza indul organikus növekedésnek, Semjén páneurópai vadásztúrára jár, Mészáros pedig okosabb, mint Zuckerberg, a nép egyszerű gyermekének képében tetszelgő Miniszterelnök Úr körül valahogy furcsán csak történnek az események. Hiszen miből is telne neki, mikor szerény kis bevételei mellett milliós hiteleket kell kigazdálkodnia?

Tudjuk jól, hogy piti tolvajokkal van körülvéve, de hát mit is tehetne? Nem harcolhat Brüsszelben, vezetheti az államtitkárságokat és ülhet ott minden Kormányablakban egyszerre: csinovnyikok kellenek, és aligha az Ő hibája, hogy csak egy istállónyi enyveskezű szoponcra futotta.

Az Orbán-imázs központi eleme a kádári értelemben vett egyszerűség: a néppel parolázó, mértéktartó hazafi, aki nem csak a világ minden összeesküvésével szemben védi rendületlenül a magyart, de magánéletében is maga a szerény, mesebeli királyfi.

Ez az egész Orbán-rendszer alapköve, az erőskezű, nagylelkű, hazáját szerető, atyáskodó Miniszterelnök ideája, akit annak ellenére is megéri hatalomban tartani, hogy alattvalói közben köztudottan a vizet is kilopják a Dunából.

Kár is volna, ha ezen csorba esne.

70 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.30. 08:58:19

Senki se gondolta, hogy nincs korrupció a Fideszben. Azaz álproblémát feszegetsz.

bandiras2 2018.09.30. 09:31:59

Oké, a Zórbán korrupt. De ki legyen helyette?
Akinek a gyurcsány a közelébe megy, annak a közeléből a tömegek sikítva menekülnek.
Ezzel a baloldal hagyományos elemeit ki is zártuk.
Maradnak:
LMP, illetve a romjai, éppen felszámolja magát.
Jobbik éppen a pártszakadás közepén, és nem látszik a vége.
Momentum? a következő választáson akár néhány széket is megszerezhetnek.
Kéne egy új ember, aki még nem sáros. Tehát nagyon újnak kéne lennie?
Ráadásul az új titánnak a tömegek támogatásán kívül kellene némi politikai tapasztalatot, és gazdasági erőt is a háta mögé tenni, mert különben felfalják a cápák, vagy csak szimplán eljelentéktelenedik.
És mindezt úgy, hogy a magyarok ízlésének megfelelően kellőképpen rasszista legyen, mert a cigányt csak az szereti aki még nem látott olyat közelről(szoros közelségben együtt élni velük mint szomszédság), valamint a határkerítést illetőleg kizárólag a bővítés és a fejlesztés szavak jutnak az eszébe, a "bevándorlás"(niggerbetelepítés) szó hallatán pedig lilulni kezd a feje, és élesen kikel ellene.

A fent említett kritériumoknak Orbán nagyjából megfelel. Az meg hogy a politikusok lopnak, az évszázados közhely.
Magyarországon két oldal van: Az egyik megnyitná a határt a színes tömegeknek az afrikanizált európai álom mielőbbi megvalósulása érdekében, a másik meg lezárná, mert fehér európai magyarországot szeretne. Ebből lehet választani.
A lebensraum azé aki teleszüli.
Ki fogja felcsinálni a lányodat? A Kovács Pista, vagy a Muhhamad Jamal?

F1őr 2018.09.30. 15:10:15

"miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban."

Ez Szegeden pont így van.

ati27 2018.10.01. 07:52:03

Azért azt nem nevezném szerénységnek, hogy a kis falucskámban a kert végibe felhuzatok egy stadiont, mer szeretem a focit...

kvp 2018.10.01. 08:17:11

"miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban."

Amikor meg a kormanyparti polgarmesterek mindenhova terkovet raknak akkor az a baj es az a gyakoribb. (miert szeretik a terkovet? mert azt 100x fel lehet szedni es vissza lehet rakni es nem lesz tole csikos mint az aszfalt, raadasul kozmunkasok is tudjak szerszamok nelkul mozgatni)

Az alap problema pedig tenyleg az alternativa hianya. Egyszeruen nemhogy jobb nincs, de semmilyen alternativa nem maradt. Marmint fizikailag elfogytak az ertekelheto politikusok, meg a fideszbol is, nemhogy az ellenzekbol.

A magyar pedig nem annyira rasszista, csak utalja a rossz szomszedokat, marpedig a roma, muszlim, stb. szomszedsagrol van tapasztalatunk es roviden szolva szivas. Itt is az a szabaly ervenyesul, hogy jelenleg nincs jobb megoldas, mint hogy barmilyen modszerekkel, de nem hagyjuk hogy ilyen szomszedaink legyenek.

Aztan majd lesz valami mint az elmult 1000 evben...

bzsoa 2018.10.01. 08:28:20

Igen ez egy tudatosan felépített imázs ami nyilván a saját szavazóbázisnak szól, és valóban az elvakult hívőkön kívül ők is látják hogy Pénztáros Lőrinc pénze valójában OV (vagy/és a FIDESZ? végül is jelen pillanatban teljesen mindegy) pénze de hát fontos a látszat közben meg szép lassan csordogál át a vagyon a független és kiváló üzletember T. István érdekkörébe aki véletlenül éppen OV. egyik lányát vette feleségül. De OV. édesapja meg Viktor testvérei is szép vagyont halmoztak fel. A fő probléma az hogy az ellenzék nem tud(nem akar?) megújulni nincsennek új arcok akikről el lehet hinni hogyha kormányra kerülnének akkor képesek lennének értelmesen vezetni az országot többek között úgy is hogy kevesebbet lopnának (talán a Momentumot leszámítva de ők is elég vérszegények hol van már a kezdeti lendület?) és ha esetleg meg is jelenik egy karizmatikus ezért veszélyesnek tűnő politikus legyen az akár FIDESZ-es (én ide sorolnám pl. Lázár Jánost aki szépen kinőtte magát és ne felejtsük el ő volt a FIDESZ-en belül az egyetlen aki az előző ciklusban hajlandó volt ellenzéki meg külföldi újságírók kellemetlen kérdéseire is válaszolni) azt Viktor meg lakájmédiája "kicsinálja".

bgp 2018.10.01. 08:41:07

@bandiras2: Azt ne felejtsd el, hogy a csúti gázszerelő csak egy szalmabáb. Ő (is) kezeli Orbán vagyonát. De tuti, hogy van egy akkora svájci bankszámlája is, hogy többet még az unokáinak se kelljen dolgozni.

Emmett Brown 2018.10.01. 08:50:29

@bandiras2: egy Orbán nélküli fideszkormány fel sem merül?

Stadionok, Mészáros, Tiborcz és kultúrkampf helyett oktatás és egészségügy fókusszal.

Alternatíva 2018.10.01. 08:54:51

Tisztázzunk valamit - Orbán nem korrupt, hanem bűnöző. Micsoda különbség! Az egyetlen ember, aki nem lett "átvilágítva". Az ő tudtán kívül semmi nem történhet. Paraszt a szó legmocskosabb értelmében véve,. Sötét gazember, a korrupció csak egy kis apró történet.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.10.01. 09:06:54

Az MSZP az EU-s pénzeket postafordultával utalta a külföldi multiknak, Alstomnak, Strabagnak, Simor és Gyurcsány féle 100 millákért cserébe, meg Megdgyessy féle becsületrendekért eladták a közműveket, kórházakat is bagóért.

A Fidesz meg az EU-s pénzeket a saját klientúrájának osztja le, akik a haszon nagyrészét itt fektetik be, itt pakolják a gazdaságba.

A különbség olvasható, látható, érezhető.
Az elkúrók alatt rommá adósodtak az emberek, és ország, munkanélküliség hegyek, szarrá adóztatott bérek, amik 140 ezres szinten megálltak.

Most csökken az adósság, nincs munkanélküliség, és folyamatosan emelkedő reálbérek.

Azaz igen. Elnézzük a Fidesz lopásait, és mindent megteszünk hogy a ballib elkúrók nehogy visszatérjenek.
És ha majd eltűntek, akkor körbe nézünk van-e jobb.

teleorman 2018.10.01. 09:09:23

Igaz, nagyon igaz. Nehéz alternatívát látni bárkiben is, és minden kormányzati média-dominanciában eltöltött évvel csak nehezebb lesz. Elvére aki nem látszik, az nincsen, és aki nincsen, az nem lehet alternatíva. Ezzel már meg is érkeztünk a Kádár-rendszerbe, legalábbis a késő 70-es, ill. a 80-as évek Kádár-rendszerébe. Ott se ültek már újságírók meg ellenzéki hangoskodók, csak éppen "nem volt alternatíva", és nagyjából mindenki elfogadta ezt.

Ami új az Orbán-rendszerben, az más. Megtörte azt a történelmi hagyományt, hogy a korrupció a hatalom alsóbb, "vármegyei" szintjén erős, de a főhatalom mentes attól. Ferenc József - ha szegény nem is - de személyében szerény és takarékos ember volt. Ismert, hogy a beadványok nem teleírt alját mániákusan levagdosta és újrahasznosította, így takarékoskodva a papírral. Horthy ugyancsak nem halmozott vagyont, Kádár úgyszintén. Orbán az első olyan vezető, akiről rendszer neveződik el, s akiről csak extrém naivitással hihető el, hogy a Horthy-féle vagy kádárista gyakorlatot folytatja ezügyben.

Ma Baker 2018.10.01. 09:39:57

Ideje lenne már tényleg elfelejteni ezt a minden fideszes sokat lop legendát.
Csak segítetek bebizonyítani, hogy ha igazatok van, akkor még ilyen "felháborítóan sok lopás" mellett is vagy 3x jobb gazdasági mutatókat produkálnak a Fidesz kormányok, mint anno bármelyik szoci kormány. Plusz persze a térségi államokhoz képest sem teljesítünk rosszabbul. Akkor most vagy máshol is ugyanennyit lopnak, vagy nálunk vannak korszakos zsenik a kormányrúdnál.

Ezzel a szétlopja az országot a fidesz dumával soha nem fogtok választást nyerni.

2018.10.01. 09:51:48

@Rettegek mert ballib vagyok: Még mindig rettegsz ? Mitől félsz ?
Te is a tolvajok nemes és nemzetes, hazafyas, keresztényi álszent soroscsicskák és a soroszsoldosok közé tartozol ? De ha lehet , akkor nyugodj meg mert nem fog nagyon fájni !

gyurmicsek 2018.10.01. 10:13:14

@Ma Baker: Mert szerinted tisztességes haszonkulcsból lett az ország leggazdagabb embere Lőrincke? Ki nyer közbeszerzést a 2-3 állandó emberen kívül? Az a baj, hogy ez nem zavarja már az embereket. Mintha azt mondanád, miután Orbán megerőszakolja a lányodat, hogy ne itéljék el a fickót, mert jók a gazdasági mutatók...

Brix 2018.10.01. 10:18:26

@Ma Baker: A gazdasági mutatók a külső körülményektől függnek elsősorban, nem a Fidesz-kormány teljesítményétől. Most viszonylagos prosperitás van Európában, ráadásul a GNI 4-6%-t kitevő nettó EU transzfer érkezik az országba. A nagy " titok" ennyi, és az extrém gyengén tartott forint, magasabb infláció (3,3%) , ami szintén hozzájárul a szebb számokhoz...Más kérdés, hogy ezzel a politikával - a forint jobban gyengült az elmúlt évben az euróhoz képest az elmúlt egy éves időszakban, mint a cseh korona, lengyel zlotyi, vagy horvát kuna- soha nem fogjuk elérni bérekben még a többi V4 országot sem...
Szóval: nem kell bedőlni a kormány narratívájának , a magyar gazdasági csodával kapcsolatban! Egy kicsit sem közeledtünk a cseh , lengyel bérekhez, sőt a román , de még a bolgár is inkább felfelé zárkózik hozzánk!
A lej és leva jobban viselkedik mint az extrém gyenge- irreális kamatú pénz - a forint...
2009-2010 óta lassan már eltelt egy évtized...nyilván, valamelyest jobban élnek az emberek, de ha körbenézünk az EU-ban, a volt a szocialista országokban, silány ez az életszínvonal-növekedés!

martineden 2018.10.01. 10:27:18

@bandiras2: ,,És mindezt úgy, hogy a magyarok ízlésének megfelelően kellőképpen rasszista legyen, mert a cigányt csak az szereti aki még nem látott olyat közelről"```azert ennek ellent mond orban tobbszori megvalasztasa, ugyanis a kozvelemeny a piti tolvaj ciganyt iteli el.Az olyan nagymenot ,aki ezer milliardokat lop ,mint orban, azt istenitik.

felucca02 2018.10.01. 10:29:52

@bandiras2: Ezt a megnyitná a határt a színes tömegeknek-mondást, ezt honnan szopjátok állandóan?
Ki mondta?
Miért tenné?

Oké, oké, az orbán mondta, de valami mértékadó forrásod nincsen?
Ja, az nincsen...

haromegesztizennegy 2018.10.01. 10:33:54

@Brix: Nem lehet, hogy az országnak semmi sem igazán jó? Úgy értem
Ha magas az infláció, az segít(het) elinflálni a fent említett, nagyrész "elkúrók" által kreált adósságot.

martineden 2018.10.01. 10:35:08

@Rettegek mert ballib vagyok: ,,A Fidesz meg az EU-s pénzeket a saját klientúrájának osztja le, akik a haszon nagyrészét itt fektetik be, itt pakolják a gazdaságba."``muhaha, hiogy te milyen hulye vagy!Annyi eszed van mint egy, fidesz szavazonak.Olvass es okulj!

,,Egy panamai hátterű cégnél landoltak az MVM milliárdjai

2018.10.01. 07:17
Cikksorozatban mutatjuk be, hogy a KPMG könyvvizsgálócég miért nem írta alá az MVM állami energetikai cégcsoport éves beszámolóját. Mostani írásunkból érthetővé válik, hogy miért titkolózott az Index kérdései után is az MVM és a magyar állam az 5 milliárd forintos ügyről. Hihetetlen, de igaz: az MVM egy frissen alapított magyar és panamai háttérrel bíró szlovák céget bízott meg a különös informatikai fejlesztéssel.

HaD 2018.10.01. 10:40:12

@kvp: a térkövet azért szeretik Öregem,mert a leier marci olyan birodalmat hozhatott itt létre amire a kis hazájában qrvára nincs lehetősége...ezt pedig a rendszerváltó "elit" vagy 30 éve használja ki...sok sok más "mocskosnemzetközitőkés" haverjukkal egyetemben:)...a fasznak az egész országba térkövezni miközben az utak meg rohadnak szinte mindenütt????

HaD 2018.10.01. 10:43:36

@martineden: ejjj kis butus! Nem olvastad hogy a lőrinc barát mennyire ügyin gazdálkodik:):)??? Hát az smafu??? Ilyen kemény versenyhelyzetben ilyen kolosszális sikert csakis egy magyar virtussal bíró zseni(a MI zsenink...gazdasági Nobel díjat neki:):))tud elérni...szóval nincs igazad!!!

HaD 2018.10.01. 10:49:47

A cikkel többnyire egyet lehet érteni. gyurcsány első bekezdésben említett szerepe talán jelentősebb ebben a kutyakomédiában amit ezek az rendszerváltó fiúk adnak elő...illetve a magyar(?) elit emút 30 éves kis játéka is eleve elrendeltetett egy nagyhatalmi játszmában,és a fiúk legfeljebb "csak" eszközök. Az hogy orbán meg nem felel azért hogy a csákmátéi mit csinálnak...hát dehogy nem...ő meg a antaljózsi/horngyuszkó/gyurcsány...stb...mind mind élen járnak ebben a magyarosch virtusban.

martineden 2018.10.01. 10:57:53

@Ma Baker: ,,Plusz persze a térségi államokhoz képest sem teljesítünk rosszabbul."...ugye milyen buta vagy?Annyi eszed van ,mint egy fidesz szavazonak es meg hazudsz is ossze-vissza.Olvass es okulj....,, Utolsó előtti Magyarország a régiós növekedési ranglistán
A „kétszer 8 év” növekedési szempontból egyik részében sem sikertörténet. Felzárkózás a régió országaihoz egyik nyolc évben sem sikerült.Összességében a vizsgált 16 év alatt Magyarország az utolsó előtti helyet foglalja el az ábrán látható regionális „növekedési ranglistán”, Ausztriát megelőzve, de a többiektől jelentősen elmaradva. Ausztriát tekintve, amely Európa egyik legfejlettebb gazdasága, ez nem meglepő. Ugyanakkor Csehország példája arra is rámutat, hogy egy nálunk fejlettebb gazdaság is képes lehet gyors növekedésre a térségben.

Hasonló következtetésre jutottak akkor is, ha a GDP-növekedést vásárlóerő-paritáson, az EU-átlag százalékában vizsgálták.

BiG74 Bodri 2018.10.01. 11:37:08

@Rettegek mert ballib vagyok:
Martineden megelőzött. Sebaj. Mindegy maradjunk annyiban, hogy kurva nagy hülyeséget írtál. A magyar ner lovagok a pénze a politikai hatalom megtartására kell, pont leszarják az átlag csóró magyart. Viszont nagyon jól tudják, hogy egy bukta esetén baj lesz, ezért komoly pénzek kerültek már ki az országból, amivel a gondtalan túlélésük biztosított, illetve a magyar gazdaság azonnal érezni fogja a politikai hatalomváltást. Mondjál már ner lovagot, aki a saját vállalkozásában olyan kurva jól nyomja a munkavállalóit, hogy még külföldről is csábulnak haza a magyarok.
Én sokat tudok itt a környéken, aki még most is szarért akar dolgoztatni, jár a pofája, hogy mindenki otthagyja, de még mindig hivatalosan 200 000 bruttót fizet és a többit majd kiegészíti. Persze a pofája nagy, hogy mennyi pénze, földje van, hatalma van. Viszont arra van pofája, hogy a haver polgármestertől közmunkást kérjen. Angliából hordatja az ásványvízet magának a tajparaszt, de az agyában csak jobbágyok és urak vannak beárazva. A pénze sokkal több, mint esze, csak azt nem tudja, hogy mit is csináljon vele a saját és környezete fejlődésére, előnyére.

Joe1952 2018.10.01. 12:39:50

A térkövet fel lehet szedni és máshol lerakni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.01. 13:00:16

@bandiras2: Hát így majd valaki egy nyugati országban,akit nem alinak hívnak.

BiG74 Bodri 2018.10.01. 13:21:37

@Joe1952:
És lehet vele dobálózni!

Ellenzéki Tüntető 2018.10.01. 14:01:43

@martineden: "Utolsó előtti Magyarország a régiós növekedési ranglistán"

index.hu/gazdasag/2018/08/14/eu-s_elmezonyben_a_magyar_novekedes/

Szóval leginkább a második, nem az "utolsó előtti". Csak a hasonlóan illib Lengyelország előz. Ja és az adósságcsökkenésben, reálbérnövekedésben szintén baromi jók a mutatók, régiósan is meg általában is.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.01. 14:04:26

@felucca02: "Ezt a megnyitná a határt a színes tömegeknek-mondást, ezt honnan szopjátok állandóan?
Ki mondta?
Miért tenné?"

Egyrészt megnézhetjük, mit mondanak maguk a pártok, a DK ugye még jelképesen kerítést is vágott, a kerítést a ballibek "elhibázottnak" aposztrofálják gyakran, illete épülésekor folyamatosan támadták, arra hivatkozva, hogy úgyse állít meg senkit, az EU el fog ítélni miatta, stb.

Másrészt következtethetünk az egyes pártok karakterisztikájából is, az a párt amelyik mikor hatalmon volt, minden EU-s direktívát teljesített, az nyilván a kerítést is azonnal lebontaná mihelyt erre vonatkozólag az EU részéről bármiféle igény felmerül. Márpedig felmerül.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.10.01. 14:08:02

@BiG74 Bodri:

El kéne dönteni, hogy most akkor veszi Mészáros a cégeket, nyaralókat, szállodákat, vagy nem veszi, mert így teljesen összezavarodom.

Mivel munkaerőhiány van, így azok a munkáltatók, akik nem megfelelő munkakörülményeket adnak, azok magukat nullázzák le.
Akárhonnan is van vagy lett pénze.

Viszont az Alstom meg Strabag meg a többi ballibek alatt működő pénzszivattyú csak vitt, és soha nem adott. Ez tény.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.10.01. 14:09:34

@Ellenzéki Tüntető:

A tényekkel ne zavard össze a Gyurcsanyistákat, mert azokat nem szeretik,. és személyes támadásként élik meg.

martineden 2018.10.01. 14:15:01

@Ellenzéki Tüntető:,, Ugye milyen buta vagy?Annyi eszed van ,mint egy fidesz szavazonak"...hosszutavu legalabb 1 eves eredmenyeket nezz es mutass,mint en, ne egy negyed evnyit.

nemecsekerno_007 2018.10.01. 14:20:38

@Emmett Brown: Hát persze. Oktatásra meg egészségügyre fókuszálva. Képezzünk még több szakembert a gazdag európai országoknak, meg lássuk el ingyen a nyugdíjasokat az eü-ben minél magasabb szinten, hogy jó sokáig fizethessük a nyugdíjukat. Azok helyett is akik külföldön dolgoznak. Muhahaha. Ennyire gazdagok lennénk?!!!

nemecsekerno_007 2018.10.01. 14:24:54

Közhely-Olimpiát már rendezhetünk. Ha valódit nem is.
Akkor fogják az emberek számonkérni a kormány lopásait ha elkezdenek a zseebükben túrkálni. Addig lesz@rják.

nemecsekerno_007 2018.10.01. 14:34:55

@martineden: 47%-os adóékkel nem egyszerű versenyeznünk a többi K-európai országgal. Ha csökkenteni akarjuk akkor hozzá kell nyúlni a nagy rendszerekhez - nyugdíj, eü- ezzel még a Fidesz kormány is adós, de az emberekben sincs nagyon erre igény. Egyszerűen szólva a nyugdíjasoknak el kéne dőntenie, hogy mennyit hajlandóak engedni az életszínvonalukból, hogy több lehessen az unokájuk nettója. Meg azon is gondolkodni kéne, hogy akinek külföldön dolgozik a gyereke annak ki fizesse a nyugdíját.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.10.01. 14:43:08

Nagybátyám annyival intézte el, amikor 2010-ben menesztették az MSZP-SZDSZ kormányt:
-belebetegszenek, ha nem lophatnak.

bandiras2 2018.10.01. 14:46:49

@felucca02: Khömm:
www.atv.hu/belfold/20150902-menekulteket-fogadott-a-hazaba-gyurcsany-ferenc

De ugye azért emlékszünk arra amikor a kettős állampolgárságról tartott 2004-es népszavazás kampányában a 23 millió román beáramlásával riogatott?
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc#Szem%C3%A9lye_k%C3%B6r%C3%BCli_probl%C3%A9m%C3%A1k

A lényeg hogy ne fehér ember, és főleg ne magyar legyen aki érkezik. Aki nem fehér, az jöhet.

mj112 2018.10.01. 14:50:32

@maxval balcán bircaman: Igaz,de azt se gondolta volna senki,
hogy ekkora van.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.10.01. 15:22:28

Az orbán rendszer lényege a faék egyszerűségű orbánisták tömege.
Külön bónusz, hogy az összes ér annyit mint 1 db. faék.

martineden 2018.10.01. 15:28:04

@nemecsekerno_007: Eloszor azzon kene elgondolkdni ,h jott-ment cigany ne lophasson ezer milliardokat,amibol a kolyke, a pereputtya es a haveri kore ,,sajat"labra all.Ha ez megvan, johetnek felolem a nyugdijak.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.01. 15:36:19

Ha már kádári retró, akkor a posztoló is simán beleesik ebbe a kategóriába, hiába nevezi magát think-tanknak

Az irigység feltámasztására megy az egész írás, semmi többet nem bír hozzátenni. Akkoriban is mindenki árgus szemekkel figyelte micsinál, mennyitkeres a szomszéd meg az ismerős. Ez annyira beivódott, hogy ha tök ismeretlen magyarokkal találkozom külföldön, akkor 5 percen belül jön a kérdés: mennyit keresel?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.10.01. 15:49:27

Nem az a kérdés, hogy melyik ellenzéki politikus/párt lehetne alternatíva, hanem hogy melyik nem?
Tényleg azon kell gondolkodni, hogy van-e jobb a maffiánál? ;-)

DFK 2018.10.01. 16:05:48

@Brix: Akkor hogy volt az, hogy gazdasági válság nélkül 2006-ra taccsra tették az országot a demokratikus szakértők? Vagyis a baloldal még konjunktúra idején is csődbe viszi az országot...

nemecsekerno_007 2018.10.01. 16:28:28

@martineden: ez együtt megy...

- Ha én új politikai alakulatot indítanék azt mondanám, hogy mi nem fogunk lopni
- De akinek külföldön dolgozik a gyereke, az annyi nyugdíjat kap amennyit hajlandóak az itthon maradók fizetni neki.
- ezen kívül felbruttósítjuk a nyugdíjakat
- továbbá az alapellátáson túl a nyugdíjasok is fizetnek az eü plussz szolgáltatásért

kíváncsi lennék ilyen programmal is akarnának-e az emberek nagy változást... :)

DR. Smit Pal 2018.10.01. 16:29:26

"Azzal már az egyszeri Fidesz-szavazó sem hitegeti magát, hogy a Fidesz egy tisztességes bagázs volna. Tudja ő is jól, hogy ezek lopnak,"

En peldaul nem tudom, sosem lattam, sosem hallottam.
De mi lenne helyetuk ???? A 23 millio romanozo szemkilovetok, akik iszlamizalni akarjak az orszagot ???????????????????????
Koszi azt inkabb megsem.

martineden 2018.10.01. 16:34:05

@DFK: ,,Akkor hogy volt az, hogy gazdasági válság nélkül 2006-ra taccsra tették az országot a demokratikus szakértők?......Ugye milyen buta vagy?Annyi eszed van ,mint egy fidesz szavazonak. ,,Magyarország/GPD-növekedés aránya (2006.)
3,9% éves változás "...2014íg nem is volt ennel jobb adat.

martineden 2018.10.01. 16:39:11

@nemecsekerno_007: ,,De akinek külföldön dolgozik a gyereke, az annyi nyugdíjat kap amennyit hajlandóak az itthon maradók fizetni neki."..forditva ulsz a lovon.A nyugdijasok egy eleten at fizettek a jaradekot, arra nem szamithattak , h egy tolvaj cigany lenyulja es meg a dedunokai labra allasat is abbol biztositja.(ha felelossegre nem vonjak, amire igen kicsi az esely)

midnightcoder2 2018.10.01. 16:40:47

@Alternatíva: "Tisztázzunk valamit - Orbán nem korrupt, hanem bűnöző."

Tisztázzunk valamit: aki korrupt, az bizony bûnözõ. Ami nagyjából igaz a gengszterváltás óta az összes kormányra, plusz elõtte a munkás szocikra 86 és 89 között.

nemecsekerno_007 2018.10.01. 16:49:14

@martineden: Jajj, hagyjuk. Azt hittem megértetted :)

Ha továbbra is hazudunk magunknak akkor marad a Fidesz.....

... meg a bohóc-ellenzék....

sityak 2018.10.01. 16:50:57

@maxval balcán bircaman: Mintaszerűen mentegeted a Fidesz-bagázst. Nem tudok gratulálni ehhez az alávalósághoz.

martineden 2018.10.01. 16:51:09

@midnightcoder2: Igazad van, csak nem mindegy milyen mertekben.Csukjak le mindet, de ha aranyos a buntetes, akkor meg a csuti cigany unokajara is rarohad a muanyag lakat.

sityak 2018.10.01. 16:52:33

@bandiras2: Azzal a kiegészítéssel, hogy itt már régen nem egyszerű lopásról van szó, annk minden társadalmi-gazdasági-mentális következményével az egész országra nézve.

martineden 2018.10.01. 16:54:17

@nemecsekerno_007: Jajj, hagyjuk. Azt hittem megértetted :)

Ha továbbra is hazudunk magunknak akkor marad a mindenkinel korruptabb,tolvaj orban, a fidesz nevu bunszervezettel....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.01. 16:54:24

@sityak:

Nincs mit mentegetni. Nem tesznek több törványtelenséget, mint amit bárki 1990 óta.

Dzendör Sztadiz 2018.10.01. 16:55:41

@martineden: akkor miről szólt az elkúrtuk, meg az annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, amit elképzelni sem tudtok, meg a trükkök százai. Számodra hoteles forrás mondta...

sityak 2018.10.01. 16:56:08

@DR. Smit Pal: Mondjuk ekkora sületlenségnek bedőlni, ehhez te kellesz meg a hozzád hasonlók. A "bázis" egyszerűsége.

Dzendör Sztadiz 2018.10.01. 16:56:48

@martineden: nem tudsz te semmit a nyugdíjrendszerről.

sityak 2018.10.01. 16:56:52

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Igen, irigylem a stadiont és 17 milliárdos repülőt, ellenben az ország és nemzet sorsa nem érdekel. Hülye.

sityak 2018.10.01. 16:57:46

@maxval balcán bircaman: Számoltad? Amúgy ha én hozom a törvényt. valszeg nem fogok törvénytelenséget elkövetni...

Kunhallmi Agnes 2018.10.01. 16:59:40

@Brix: "A gazdasági mutatók a külső körülményektől függnek elsősorban, nem a Fidesz-kormány teljesítményétől."

Ugy van. Lekéne már számolni ezzel hazugsággal, hogy egy ország gazdasági helyzete bámilyen mértékben is összefüggne a kormány müködésével. Ez KIZÁROLAG szerencse kérdése. A szocialista kormányoknak egyszerüen kurva pechük volt, hogy náluk épp államcsöd volt. A fidesznek meg kurva szerencséje van, hogy minden lopás ellenére szárnyal a gazdaság már 8 éve. És egyszerüen igazságtalan, hogy azért nem szavaznak az emberek a liberális demokratákra, mert nem elég szerencsések.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.01. 17:03:06

@sityak:
Szerettyük a kapitalizmust, de utájjuk a kapitalistákat. Jogos, de a lúzer kit érdekel?

doktor.dikhed 2018.10.01. 18:37:50

@bandiras2: A kormányt el lehet kergetni. Még Orbán is megmondta. El lehet kergetni úgy is, hogy nem választjuk a meglévő ellenzéket. Neki kell indulni, és majd menet közben megtaláljuk a megfelelő embereket.

Mert ami most van...elnézést e csúnya lesz, de pont ezt érzem, ülünk egy medencében, Orbán meg a sleppje pedig hugyozik ránk. Mi meg ülünk a langymeleg húgyban, ami télen semmit sem ér, mert nem elég meleg, nyáron meg kellemetlen a langyossága, de ha valaki mászna ki, a többiek kétségbeesetten rángatják vissza, hogy jajj-jajj mit csinálsz, mi lenne ha ez sem lenne?? Csak kurvára elfelejtik, hogy nincs már itt semmi. Sajnos ilyenek vagyunk mi, mai magyarok.

Lassan ott vagyok, hogy jöhet bárki, aki a "rendszerváltás" után még nem kapott lehetőséget, csak ezek menjenek. Mert most csak itt ülünk a húgyban, a hülyék országában.

AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR 2018.10.01. 19:15:31

@doktor.dikhed: "Lassan ott vagyok, hogy jöhet bárki, aki a "rendszerváltás" után még nem kapott lehetőséget, csak ezek menjenek. Mert most csak itt ülünk a húgyban, a hülyék országában."

Ez a lényeg, jöjjön bárki, de fölleg az arabok, mert ti minden áron iszlamizálni akarjátok az országot, és nem vagytok hajlandok elfogadni, hogy mi NEM AKARUNK iszlám országban élni. Mert ugye Orbánnal nektek kizárolag az az egyetlen problémátok van, hogy nem engedte be az arabokat és nem adta át nekik az országot. Mert egyébbként miden más vitathatatlanul rendben van.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.01. 21:17:25

@doktor.dikhed:
A húgy télleg itt van velünk ... főleg a te agyadba jutott belőle

doktor.dikhed 2018.10.01. 21:25:43

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR: Ezt nem értem. Miért akarsz idegeneket betelepíteni? Erre semmi szükség.

martineden 2018.10.02. 17:10:03

@Dzendör Sztadiz: A szamok nem hazudnak,azt csak a fideszfanok teszik.

martineden 2018.10.02. 17:13:05

@Dzendör Sztadiz: Te pedig igen ,mi?Erveket irj, ne hulyeseget.Pont olyan buta vagy,mint egy fidesz szavazo.
süti beállítások módosítása