Egy gyilkosság margójára

think-tank 2013.04.14.

Az izsáki tragédia sajnos nem magyar specialitás. A szabadság állítólagos hazájában, Amerikában is esett már meg, hogy az éppen igazoltató rendőrnek eldurrant az agya és úgy lelőtte az áldozatát, hogy az rövidtávon bele is halt a sérüléseibe. Mondanám, hogy az ilyen esetek megtörténte után el kellene gondolkodnunk azon, hogy az állam, mint az erőszak egyetlen jogosult alkalmazója milyen módon felügyelje a saját hatalmát biztosító személyzetet, de nem mondom.

Azért nem, mert teljesen felesleges ilyesmin gondolkodnunk. Az állami erőszakmonopólium kiváló lehetőséget biztosít mindazon személyek számára, akik úgy érzik, gumibottal és egy stukkerrel a kezüknél, a majdnem biztos büntethetetlenség tudatában szeretnének keményfiút játszani. Az ilyen mentalitású egyedeket úgy vonzza a legális erőszak intézménye, mint legyeket a friss kutyaszar. Sőt, kimondatlanul ott is lebeg a levegőben: az államnak nem kifinomult, diplomatikus, udvarias emberekre van szüksége, hanem verőlegényekre, kidobófiúkra, vérebekre, akik kellő kéjjel vezetik végig a bilincsbe vert embert az utcán, akik minden ellenérzés nélkül törik rá valakire az ajtót, és akik gondolkodás nélkül meghúzzák a ravaszt, ha arra van szükség.

Ezért vannak. Ezért tart minden állam rendőrséget, ugyanúgy, mint ahogy minden veszélyesebb szórakozóhelyen ott állnak a kigyúrt, fekete ruhás kidobóemberek. Nekik kell elvégezni a piszkos munkát, nekik kell fenntartani az államhatalmat. (Érdemes a témában elolvasni a HVG most megjelent cikkét is.)

A rendőrség társadalmi legitimációja azonban nyilván nem ebből származik. Hiszen a közember azt mondaná, a rendőrök azért vannak, hogy őt megvédjék a bűnözőktől. Ami részben igaz is, ha a tisztelt hatóságnak van fölös kapacitása, esetleg foglalkoznak a proli ellopott biciklijével is. De egy pillanatig ne legyen kétségük afelől, hogy ha egy nagy, államellenes tervet kellene éppen meghiúsítani, Önt, kedves Olvasó, fényes nappal is megerőszakolhatják az utca közepén úgy, hogy beledöglik; a kutyát nem fogja érdekelni.

Emlékezzenek csak vissza, nem volt olyan régen, hogy Páva Zsolt pécsi polgármester lányát (akinek ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk) megtámadták. Mekkora hajsza indult a feltételezett elkövető ellen? Hatalmas. Vajon ha az Ön lányát erőszakolják meg, akkor is egy fél hadsereggel, éjt nappallá téve keresnék a támadót? Aki ebben az országban él, és volt már dolga a rendőrséggel, sejti a választ.

A kisember a rendszer egy önmagában értéktelen eleme. Én teljesen biztosan, de megkockáztatom, Ön is. Nem számítunk. Majd lepapírozzák, odafent nyomnak egy plecsnit az aljára, és el van intézve a dolog. Vigyáztunk volna jobban.

Nem számított az az izsáki férfi sem, aki állítólag egy motoros fűrészt lopott. A két lelkes rendőr, gondolom belefeledkezve a középkori földesúr-rabszolga jellegű szadista szerepjátékba, egyszerűen agyonverte a gyanúsítottat. Megölte. A hatalom rendtartói átvedlettek szimpla gyilkossá.

Az már csak az ügy pikantériája, hogy a szégyenteljes kihallgatás közismert eredménye után valakiknek elég vastag bőrük volt ahhoz, hogy feljelentést tegyenek az elhunyt ellen. Agyarország rendőrei nem jöttek rá maguktól, hogy egy halottat nem lehet eljárás alá vonni és megbüntetni. El sem tudom képzelni, mi volt az elképzelésük: kimagyarázták volna, hogy a bilinccsel meg miegyéb kényszerítő eszközzel felszerelt rendőrök csak úgy tudták megfékezni a rájuk támadó gyanúsítottat, hogy megölik? Még jó, hogy ezt az alapvetően elvetemült keresetet az ügyészség elutasította.

És már hallom is az ellenzék zúgolódását: ez a jogállam vége. Eddig volt, nem tovább, egyszer s mindenkorra bebizonyosodott, itt nincs jogállam. Sajnos rossz hírem van számukra: a hatalmi brutalitás eddig is együtt járt az államisággal, és ezután is együtt fog. Jogállamban is. Hogy néha elszakad a cérna… Istenem, balesetek történnek. 2006-ban még nagyobbat sikerült ámokfutni a rend őreinek, nincs itt kérem semmi látnivaló. Külföldön is van ilyen. Kell is néha, lássa a nép, hogy – bár elszórakozunk itt az alkotmánnyal meg mindenféle finomsággal, azért mégiscsak lássa – ki baszik itten. Az állam baszik, azzal, akivel akar, akkor, amikor akar.

Rendőrállamban élni, nem kell félnetek, nem olyan rossz. Legfeljebb néha pofán lőnek azonosító nélküli urak, rádtörnek állig felfegyverzett kommandósok, vagy csak közelebbi ismeretséget köthetsz egyes berendezési tárgyakkal egy kihallgatás során. És nem, nem igaz, hogy ez csak az Orbán-kormány felelőssége lenne. Az előzőek is jócskán benne voltak mindebben.

Kíváncsian várom az ítéletet. Bár annyira nem lehet rossz, mert azt olvasni mindenütt, egy ilyen „balesetért” 12 évet lehet kapni. A negyvenes éveik elejére kint is lesznek. Csak úgy összehasonlításul: Bándy Kata gyilkosa tényleges életfogytiglant kapott. Kizárólag koporsóban szabadulhat. Miért van az, hogy ha egy noname valaki gyilkol, azt egy életre szóló pihenéssel honorálják, de ha a rend köztiszteletnek örvendő őrei, azok, akik elvileg azért szerződtek fegyveresnek, hogy tisztességből példát mutassanak a társadalomnak, nekik csak 12 év jár?

97 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avocado_ 2013.04.14. 22:44:52

mert az egész jogrendszerünk egy összetákolt szar ugyanúgy mint minden ebben az országban az alaptörvénytől kezdve az utolsó balatoni budiig.

kovacsistvan98 2013.04.14. 22:53:05

"2006-ban még nagyobbat sikerült ámokfutni a rend őreinek" szerintem még 100 év múlva is ezzel fognak jönni a jobboldalon. Azt miért nem teszi(te)k hozzá, hogy kockakővel dobták meg a rendőröket, és kukákat, autókat gyújtogatott a békés jobboldal?

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.14. 23:04:34

@kovacsistvan98:

2006? Szemkilövés sem OK, de egyébként: meghalt valaki?

Mert itt egy ember, aki lehet, hogy lopott (ez ugye, nem bizonyított), de kockaköveket bizonyosan nem dobált, meghalt. Sőt, a hírek szerint rendőrök verték halálra.

Ez a tett miért nem veri ki a biztosítékot a jobboldalon?

Rwindx 2013.04.14. 23:12:25

@kovacsistvan98:
A gondolatmeneted alapján legközelebb nem lehet problémád ha egyszer elfejtesz indexelni, akkor átlövi egy rendőr mindkét térdkalácsodat. Ugyan nem törvényes, de hát te is szabályt szegtél... Vagy felháborodnál?

Rwindx 2013.04.14. 23:14:41

@De hol van Columbo felesége?:
1. A tetteseket elkapták.
2. Úgy tűnik nem ússzák meg a felelősségrevonást, ahogy a 2006 után megúszták a kollégáik.

Mi kell még?

hower 2013.04.14. 23:17:25

@De hol van Columbo felesége?: "
Ez a tett miért nem veri ki a biztosítékot a jobboldalon? "

Nem akarok cinikus lenni, de nem azért, mert most éppen jobboldali kormány van? Képzeljük el azt a helyzetet, hogy mindez Gyurcsány alatt történik. Vajon milyen címlappal jelenne meg a Magyar Nemzet például?

Na, pont ezért szívunk. Mert alapvető dolgokban se fogunk össze, inkább azt keressük, hogyan lehet a másik politikai oldalon állót a földbe taposni. Közben meg rajtunk röhög a mindenkori Állam...

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.14. 23:28:46

@Rwindx:

Nem kaptak el senkit, adott volt a helyzet.
Nem ússzák meg?
Ki jelentette fel az elhunytat (ismeretlen tettes címszóval)?

Nem kell semmi több, csak annyi, hogy ha bizonyítást nyer, hogy gyilkoltak, akkor kapjanak jogos büntetést.
Ha kiderül(t) a 2006-os túlkapások elkövetőinek neve, kapjanak büntetést ők is,
Büntessék meg azokat is, akik a Tv szélházat ostrokmolták és a fél belvárost szétverték.
Büntessék meg azokat is, akik miatt 20-40 óráig volt hóakadályban sok magyar polgár (én nem hsizek Pintérnek, hogy minden rendben ment).
S ha mindez nem történik meg, akkor a sok fotelforradalmár jobboldali (és baloldali) szájhős szálljon magába.

@hower:
A civil kurázsi hiányzik, sokan fel nem foghatják, hogy van élet a nagy pártokon kívül is - ideológiailag is.

Rwindx 2013.04.14. 23:37:57

@De hol van Columbo felesége?:
"Nem kell semmi több, csak annyi, hogy ha bizonyítást nyer, hogy gyilkoltak, akkor kapjanak jogos büntetést."

Ebben egyetértünk, akkor meg mi a probléma?

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.14. 23:44:34

Olvasd kicsit tovább, nem ér véget a gondolatmenet.
Nem fogom külön neked szájbarágósan elmagyarázni.
Annyit nem is ér.

négyláb 2013.04.14. 23:50:34

Erre most ráugrottatok ugye. Azért is az állam (a jelenlegi), de legfőképpen OV tehet, hogy Izsákon mi történt a rendőrörsön. Akkor nem ugattatok, nem kértétek Gyurcsányon számon, hogy miért utasította(!) a vadállattá vált szabadcsapatait (amúgy a pontosság kedvéért az állami rendőrséget) békés emberek tömegeinek brutális bántalmazására. Azt még senki nem tudja pontosan (csak Ti), hogy mi történt ott a rendőrörsön és milyen körülmények között, milyen bántalmazás nyomán halt meg az egyébként rendkívül erőszakos sértett. Talán meg kellene várni a vizsgálat eredményét és annak alapján (sem) itélkezni, mert arra meg vannak a megfelelő jogi intézmények.

Rwindx 2013.04.14. 23:55:16

@De hol van Columbo felesége?:
Az eleje számomra értelmezhetetlen volt, azért nem foglalkoztam vele.
A vége pedig nem kapcsolódik a témához, most nincs kedvem hosszas párbeszédekbe kezdeni, sorry. Viszont a "Ez a tett miért nem veri ki a biztosítékot a jobboldalon? " kérdésre szerintem pontot tudtunk tenni, ugyanis szerintem pont ugyanazt várja el minden értelmes ember az ügyben, amit kiemeltem tőled.

eMJe 2013.04.15. 00:05:07

@Rwindx: egy elmaradt indexelés meg a kocsigyújtogatás, kővel dobálás kicsit más kategória

@négyláb: békés tömeg? ha a gyújtogatás békés, vajon mi lehet nálad az, amiért fel kell lépnie a rendőrségnek? :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.15. 00:07:43

@négyláb:

Detto.
Mert erre bezzeg nem ugrottak rá, ugye.
Ti. kábé ugyanaz a blogközönség, amelyik a rendőrök túlkapása miatt ajvékolt, most miért kussol?

Tudom, a két ügy egész más, aspektusa, kiindulási pontja is, de máégsem tesz senki egy fikarcnyi nega megjegyzsét sem, miszerint a rendőrök kvázi feljelentették (!) az elhunytat.

Értem én, hogy A Görgényi, Gyurcsány és más káros alakok kriminalizálására volt és van valós igény, csak kissé furán veszi ki magát, amikor ez az igény fél(hi)szemű...

@Rwindx:

Hidd el értem, csupán a blogokon fellelhető hozzászólásokat, illetve más kommentárokat olvasgatva kérdeztem, az, amit.
Ne tégy úgy, mintha nem értenéd.
Lásd itt fentebb, neked is szól.

Martian (törölt) 2013.04.15. 00:20:36

@eMJe: a rendőrségnek ki kell emelnie a vandálokat, nem pedig ütni-vágni akit érnek, akár egy km-rel odébb.
Oké, mondjuk rá, hogy "szakmai hiba, kiképzési hiányosság", ahogy azt a rendészeti szakemberek említették... de levonta valaki ebből a konzekvenciát?

Rwindx 2013.04.15. 00:23:45

@eMJe:
Mitől lenne más a törvény szempontjából? A rendőrnek a törvények szerint kell eljárnia, ha megszegi őket ő is bűnözővé válik.

@De hol van Columbo felesége?:
Nem ástam bele magam a blogokba hétvégén, akadt jobb dolgom. Elolvastam egy debil megközelítést az egy PM-estől, többre nem voltam kiváncsi.

A két eset között az a különbség hogy az egyik hivatali buzdításra történt (lásd, Balsai jelentés, nyilvánvaló törvénysértések:vipera, azonosító, nem rendszeresített fegyverek, honvédségi eszközök igénybevétele, stb ami nem lehetett véletlen), és máig nem született megnyugtató eredmény a felelősök kézrekerítésében.

Míg itt pedig a elkövetők felelősségre lesznek vonva.
Nem tudom pontosan miért jelentették fel, de gondolom azért amivel gyanúsították, egyébként az ügyészség elutasította.

Ezért nem értem milyen más ráugrást szeretnél. Úgy írsz mintha el akarnák tusolni, pedig nem.

eMJe 2013.04.15. 00:26:13

@Martian: az első bekezdéssel csak félig-meddig értek egyet

második: kétlem. max a valóban ártatlanok vonták le, hogy ha ilyen van, minél előbb távolodjanak el a huligánoktól

eMJe 2013.04.15. 00:28:53

@Rwindx: attól, hogy egy indexelés elmaradásáért lőni ökörség lenne, míg ha megtámadnak és veszélyeztetik a testi épségem, más kategória

egyébként az elmaradt indexelésért is büntethetnének, csak azért már dolgozni is kell, nem csak a kocsiban henyélni és bekapcsolni a trafit. dühítő, milyen autóvezetőket engednek az utakra

Rwindx 2013.04.15. 00:38:19

@eMJe: Ez nem ökörségi hanem törvényességi kategória.

négyláb 2013.04.15. 00:55:19

@eMJe: Nem ismered a történteket, vagy csak úgy csinálsz? Nem a TV ostromról írtam, mert ott valóban vandálok voltak, akiket 10 perc alatt le lehetett volna szerelni, ha a TV mögötti utcában álló hatalmas rendőri erő nem nézte volna tétlenül, természetesen felsőbb parancsra. A FIDESZ-nagygyűlés után történtekről írtam, ahol a békés tömeg közé behajtották a vandálokat, hogy utána válogatás nélkül agyba-főbe lehessen verni mindenkit.

VacakBlogHu 2013.04.15. 00:55:45

Egy rendőrnek muszáj az átlagnál picit agresszívabb személyiségűnek lenni, különben számos szituációban nem tudna intézkedni. Persze ez nem azt jelenti, hogy gyilkoljanak, mint ez a két izé, akik agyonverték szerencsétlen embert. Nem véletlen van pszichológiai alkalmassági vizsgálat náluk. Sajnos előfordul ilyen, de erre tuti nem büszke a testület. És az is biztos, hogy nem kormány függő a dolog. 2006-al pedig nagy marhaság keverni a dolgot. Egy olyan helyzetben ahol a tüntetők gyújtogatnak, törnek zúznak, elégséges információ és felszerelés, megfelelő irányítás nélkül állnak a rendőrök az utcán és mindenki megvadult a "vérszagtól" nagyon könnyű átlépegetni a "sötét oldalra". Itt viszont 3 ember volt a szobában, akik közül kettő gyilkos. Tény, hogy nem olyan büntetést kapnak, mint Bándy Kata gyilkosa. De az ez ürge ha jól tudom többszörös visszaeső. Nekik ez a bűnük, amiért viszont dupla szorzót érdemelnének, mert rendőrök.

röhögő 2013.04.15. 05:47:51

@négyláb: "Erre most ráugrottatok ugye. Azért is az állam (a jelenlegi), de legfőképpen OV tehet, hogy Izsákon mi történt a rendőrörsön."
- Te fasz! Nem tudsz olvasni? Leírta!

"És nem, nem igaz, hogy ez csak az Orbán-kormány felelőssége lenne. Az előzőek is jócskán benne voltak mindebben."

röhögő 2013.04.15. 05:50:31

@négyláb: "A FIDESZ-nagygyűlés után történtekről írtam, ahol a békés tömeg közé behajtották a vandálokat, hogy utána válogatás nélkül agyba-főbe lehessen verni mindenkit. "
- A vandálok mentek a tömegbe és mellesleg a mini Napóleont kérték hogy ne az Astoriánál tartsa a gyűlését, ahonnan ő maga páncélozott autóban menekült el azután.

dennisthemenace 2013.04.15. 06:57:58

@Rwindx: A belugyminiszter azonnali távozása és az osszes érintett vezeto bíróság elé állítása, pl.

burakefendi 2013.04.15. 07:15:10

Számomra mindig megmosolyogtató, amikor egy-egy elszigetelt, ámde a közvéleményt megrázó eset után liberálisok követelik a szabadságjogok lefaragását ill. a magánszféra egyre nagyobb területeinek jogszabályokkal való rendezését

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.15. 07:18:27

@hower: nálam spec kiverte, de én nem vagyok a jobboldal maga...
de nem gondolom azt amit a posztok özöne sugall-üzen, hogy rezsim, meg orbán tehet erről, meg lám-lám diktatúra és a többi hüjeség.

köcsög rendőrök mindig is voltak....hiszen csak kitermelte pl. a hajógyári verőemberek seregét magából a testület..nemdebár?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.15. 07:19:40

@dennisthemenace: a belügyminiszter spec lefejezte a vizó maffiát - igen tele volt rendőrrel -, ami át virágzott két szoci kormányt...
csak szólok.

Mária 2013.04.15. 07:22:59

Innentől nem lehet már szemkilövetős gyurcsányozni.

Hiszen "EZEK" már öltek is.

Mária 2013.04.15. 07:31:21

Kedves Posztoló!

Ne legyél már bornírt, otromba hülye!

Hogy van pofád a 2006-ban TÉNYLEGESEN randalírozó csürhét hasonlítani egy nyomorult szerencsétlen lúzerhez, akiről egy hájas seggű vénember, aki még az arcát se vállalta a kertévé kamerája előtt, csak a seggét, az állította a rendőröknek, minden alap és bizonyíték nélkül, hogy a nyomorultul agyonvert ember vitte el a fűrészét?

Nem emlékszel arra a pikáns kis részletre, amikor a Hírtévés Attila ott szűkölt a fa alatt, hogy jajistenem, ezek a bátor hősök csak rá ne gyújtsák a vízágyúval odarendelt rendőrökre a gépjárművet, hiszen - IDÉZNÉM TŐLE - "abban is emberek ülnek"... ???

Én bizony ezt a hájas seggű rágalmazót is előszedném, aki ki tudja milyen sérelmét akarhatta a rágalmazással megtorolni, és nem azt mondom, hogy addig ütném, amíg mozog, de elszámoltatnám a felelősségéről.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.04.15. 07:51:21

@Mária: Tudod, Mária, amikor az utolsó bunkó paraszt jön ide ilyen stílusban kommentelni, az nem zavar, mert tudom, hogy ennyire futja tőle. Tőled viszont többet vártam.

a) Mindjárt kihozod belőle, hogy a "hájas seggű vénember" ölte meg a fickót.

b) Nem volt hasonlítva 2006 és a mostani eset. Mindkettő meg volt említve, mint a rendőri brutalitás egy példája. Ég és föld a kettő, de van bennük valami közös: vérszemet kapott rendőrök éltek brutálisan vissza a hatalmukkal. Erről szól a poszt, úgy egyébként, nem arról, hogy Orbán vagy Gyurcsány a nagyobb fasz.

c) Ha jól tudom van olyan, hogy hamis vád. Ha megállja a helyét, járjanak vele el úgy, mint mással ilyen esetben. De nehogy már az ő nyakába varrd a rendőrök "eljárását"!

Csók!

midnight coder 2013.04.15. 07:59:32

@röhögő: Ezek szerint, ha te sétálsz az utcán, elmegy melletted egy bűnöző, a zsaru pedig a bűnöző mellett lelő téged is, az rendben van, vagy legalábbis a bűnöző a hibás. És ne mondd, hogy a rendőrök ha akarják, akkor nem tudták volna elválasztani a két tábort. Ahogy anno a TV székháznál is be tudtak volna avatkozni, ha akarnak. De nem akartak, mert Fletóéknak sokkal jobb volt hogy erről szólnak a hírek nyugaton, és nem arról hogy az 50. évfordulót azok ünneplik akik anno leverték.

És azok a liberósok akik most verik a nyálukat, akkoriban mély kussban voltak a rendőri túlkapások miatt - vagy épp helyeselték azt.

Mária 2013.04.15. 08:01:14

@think-tank:

Hát pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy vért izzadtál, hogy az agyonvert szerencsétlen esete mellé ideírhasd a rendőrségnek a randalírozó csürhe elleni 2006-os fellépését. VÉRT IZZADTÁL.

Egyébként meg bunkó paraszt vagyok. Cigány is vagyok és zsidó is vagyok. Meg homoszexuális.

Van valami kifogásod a zsidócigány homoszexuális bunkóparasztok szólásszabadsága ellen?

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2013.04.15. 08:05:19

@Mária: Nyilván vért izzadtam. TE már csak tudod. Azt is, hogy mire gondoltam, miközben írtam. Nyilván.

Egyébként most "Ki a nagyobb paraszt?" versenyt rendezel? Nyertél.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.15. 08:06:25

jogos a poszter siránkozása
a rendőrséget be kéne tiltani, egy fejlett társadalomban nincs szükség erőszakszervezetre

Mária 2013.04.15. 08:07:12

@think-tank:

Szerintem téged lehetetlen legyőni ebben a versenyben.

Csók.

Flúgatlan 2013.04.15. 08:07:43

"Miért van az, hogy ha egy noname valaki gyilkol, azt egy életre szóló pihenéssel honorálják, de ha a rend köztiszteletnek örvendő őrei, azok, akik elvileg azért szerződtek fegyveresnek, hogy tisztességből példát mutassanak a társadalomnak, nekik csak 12 év jár?"

Nagyon szelektíven válogatsz. A két eset közt nemcsak a "noname valaki" és a "rend köztiszteletnek örvendő őre" a különbség.

Hanem pl. az, hogy az a "noname valaki" többszörös visszaeső, áldozatával kifejezetten azért vette fel a kapcsolatot, hogy megerőszakolja és aztán ebből gyilkosság is lett.

Azok a rendőrök pedig nem többszörös visszaesők, egy bűnügy kapcsán tartoztatták le az áldozatot és persze nyilván túlkapást követtek el a keménykedésükkel, amiért büntetést érdemelnek, de messze nem aljas szándék vezette őket eleve. Ha kiderülne ezekről a rendőrökről, hogy ők is többszörösen visszaesők és eleve az volt a szándékuk, hogy az áldozatukat bántalmazzák, akkor lenne szimetrikus a helyzet.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.15. 08:10:42

bár most olvasom a fejlécben, hogy: darwinista

akkor viszont hol a probléma?
a tolvaj meghalt, mert túl gyenge volt, így erősbödött a fajunk
halleluja testvérek, dicsértessék a tévedhetetlen tudomány!
pusztuljanak a gyengék! az értelem nevében!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.04.15. 08:17:09

Rendőrök voltak.

Túlkapásból megölték azt az embert.

Azonnal felelősségre vonták őket.

Ha megúszták volna büntetlenül az lett volna a botrány.

Pan Modry 2013.04.15. 08:31:48

@VacakBlogHu:
A lofaszt kell a rendornek agressziv szemelyisegnek lennie. Egyszeruen meg kell tanulnia a protokollokat hogy milyen helyzetben hogyan kell eljarni es utana alkalmazni azt.
Az agressziv szemelyisegeket evolucios zsakutcanak tartom, az ilyeneket agymosasra kell elkuldeni...

Pan Modry 2013.04.15. 08:34:15

@Mária:
A postolo szerintem is okos parhuzamot von. Mindketto esetben a rendorok megszegtek a protokollokat, ez jelenleg fuggetlen attol hogy a 2006-os csurhe mennyire volt randalirozo bunozok gyulekezete, illetve hogy az izsaki ferfi bunozo volt vagy sem.

Pan Modry 2013.04.15. 08:38:29

@burakefendi:
ezeket nem lehet csak jogszabalyokkal rendezni. Peldaul olyan jogszabaly sincs hogyha Pava lanyat valaki megprobalja akarata ellenere megkettyinteni, akkor a rendorseg szazsor akkora eroket mozgosit mintha egy atlagpolgar lanyat tenylegesen megkettyintik akarata ellenere.

Szerintem ez a helyzet jol bizonyitja hogy valosagban a polgarok nem egyenloek a torveny szerint, Pava lanya miatt sokkal tobb adofizetoi penzt elporkoltek mint amennyit egy atlagpolgar eseten tettek volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.15. 08:39:14

Kicsit hosszú bla bla lett ez a poszt nem??

tükörfúró 2013.04.15. 08:49:53

Érdekes, hogy arról senki nem ír, hogy ez általános és bevett gyakorlat, nem is ez az agyonverés a legérdekesebb, hanem az, hogy minden valoszinűség szerint ezeken a vidéki őrsökön emberek ezreit ütötték már jobban vagy kevésbé, valoszinű a valahavolt csendőrök és ávósok is csettintenének megelégedéssel látva a kihallgatásokat.

Ugyanis aki képes addig menni, hogy egy embert módszeresen addig verjen amig meghal, az nem először és nem véletlenül csinál ilyet.

Mondjuk ott nagyon találó a cikk, hogy a rendőrök nagyrésze is bűnöző, izomagyú verőember, csak másik csapatban (is?) játszik.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 08:54:01

@Prof. William:

Rendőrök voltak.

Bestiálisan , módszeresen agyonvertek egy ártatlan embert az őrszobájukon.

Ilyen 50 éve Magyarországon nem történt.

Nem akarják megbüntetni őket.... azért próbálkoznak az áldozat besározásával és följelentésével.

Ezek a rendőrök a módszereikért már ki vannak tüntetve és a TEK-nél van megbeszélt helye az egyiknek.

Nem tüntet senki a rendőri brutalitás ellen a megölt ember miatt.

Mindenhol.... Kínában, Amerikában, Európában, Indiában, iszlám országokban is....

....ostromolnák a rendőrséget, ha agyonverne az őrszobán egy helyi polgárt.

Nálunk félrenéz mindenki.

Na, ez itt a vég.

tükörfúró 2013.04.15. 08:57:32

@Pan Modry: MAgyarországon ez a szó, hogy "polgárok" is illúzió, nincs ilyen.Laza kasztrendszer működik, a kapcsolati rendszerek informális hálóján. És ezt ne ugy értsd, hogy speciális esetben kapcsol be ez a réteg, ha baj, bűn, rendkívüli dolog van. Nem. Mindent ez az árnyákvilág mozgat és szabályoz, ez által lesz valaki polgármester, vállakozó, pártember, országos lopitikus, itt van az igazi hatalom, itt dől el, ugyanazért 6évet vagy pártizezer pénzbüntetést ad majd a "független" bíróság,.stb.
Ez nem egy titkos rendszer, aminek anonim feje van, nem maffia vagy drogbanda, ez hétköznapi dolog, amit mindannyian használunk, mikor ovoda kell a gyereknek és felhivod az ismerősöket, "segitsenek" már. Nyilván a gyereked ovodai helye elveszi másik X elől, hisz ezért kérsz segitséget, korrupt, jogtalan előnyt.
Ez kicsiben mindennapos, és csak egyszerű korrupció, aztán ahogy haladunk fel és felfelé, ugy ér össze a szervezett alvilággal, és ugy szerepel egyre több pénz, egyre több emberi élet,

hower 2013.04.15. 09:04:11

@wmiki: Mikikém, te tényleg annyira hülye vagy, mint mondják.

tükörfúró 2013.04.15. 09:06:01

@én már a fény gyermeke vagyok: Megszoktuk. Több mint valoszinű nem először történik ilyen, maximum nem lett országos ügy. Esetleg rabkórházban, zárkán, stb órákkal vagy napokkal később halt meg eddig mindekit ,akit a rendőr megvert.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 09:14:14

@tükörfúró:

Azért álljon meg a fáklyásmenet. Nem szoktuk meg, mert nem hír...

Hónapokig rágcsálja az index egy-egy fideszes lányának az esetét, aki egyedül támolygott haza valami buliból és elkapják éjjel a szatírok.

Annyi kéne csak, hogy hazakisérje egy másik fideszes, bazmeg.

Ehelyett ezek a bűnügyek fáklyástüntetéseket generálnak.

Ezért az őrszobán agyonvert ártatlan polgárért meg egy gyertyát se gyújtott senki.

velvet.hu/sztori/2013/04/11/izsak_orgovany_agasegyhaz_riport/

Nézd, nekem nagyon büdös, hogy a közvélemény hallgat, mint szar a fűben.

Publius Decius Mus 2013.04.15. 09:14:40

Korrekt poszt.

Tény, hogy nem elfogadható már a bosszú mint társadalmi rend. Tehát kell egy erőszakszervezet ami rendet tart. A nagy számok törvényei szerint mindig lesznek hülyék akik ezzel visszaélnek. A kulcs az azonnali és következetes felelősségrevonásuk.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 09:17:12

@Publius Decius Mus:

Vagyis azonnal föl kell jelenteni az áldozatot.
Ha nem volt szívbeteg, akkor cukorbeteg volt, vagy maga ugrott fejest a szék alá.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 09:18:02

Ezek voltak a rendőrfőnökök nyilatkozatai.
Kérésre idézem őket.

öreg zsidó blogger 2013.04.15. 09:20:11

Zabáltam az írást, nem hiába beszéltél.
A szadisták nem csak rendőrnek, hanem ügyésznek, bírónak sőt tanárnak igyekeznek : ahol kiélhetik ösztönüket. Természetesen nagyon jól tudom, hogy vannak tisztességes, elkötelezett emberek is közöttük.
"Vörös Lajos, Te jó ember vagy, pedig Te hóhér vagy." -mondja a halálra ítélt a Néma leventében.
HÜLYÉK VAGYUNK, ha nem gondolunk a gazemberekre. Erről írtam az "Elszabadult bíróságok" blogban.

Beszélgettem érintett rendőrökkel a túlkapásokról: "Amikor az embernek a pofáján folyik a húgy, akkor bizony könnyen elveszíti a türelmét és józan ítélőképességét." (A drukkerek szokása a meccs közben kiürült sörös dobozok újratöltése és célzott dobálása.)

2006 ban se volt mindég mindenki kifogástalan. A macskakövek dobálását nem nagyon hiszem, mert 10 kg körülinek becsülöm a tömegüket, súlyukat. De az 1-2 kilós kő is nagyot üt.
Az azonosító nélkül bevetett rendőröket sem hagynám szó nélkül.

Remélem nem felejtettem ki semmi fontosat.
Okosak, jók legyetek!

A szerelő 2013.04.15. 09:20:12

@FILTOL: "köcsög rendőrök mindig is voltak"
Csak köcsög rendőrök voltak. És vannak.
Csak a civil társadalom, akik ezt a rémszervezetet legitimálják, még most sem jött rá, hogy őket is bármikor, bármiért jól pofán baszhatja a "szolga és védő" aberrált fasz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.15. 09:24:36

@hower: te biztosan mindent tudsz arról, milyen hülyének lenni :((

Pan Modry 2013.04.15. 09:25:01

@tükörfúró:
Ez a kasztrendszer lehet sok emberre igaz, ram nem. Nem szokasom szivesseget kerni, ha valamire szulksegem van, azt megveszem penzert a piacon.
Ha az allampolgari jogaim serulnenek amiatt mert nem vagyok valakinek valakije, akkor annak is lenne kovetkezmenye az illetore nezve.
Az a baj hogy tul sok a birkamagyar akik elfogadjak ezt a haver mutyi rendszert, igazabol eppen ok tartjak ezt eletben.

Sonay 2013.04.15. 09:28:19

2006. :A jobboldal által pénzelt huligánok megtámadták a rendőröket. A rendőrség nem volt erre felkészülve, el sem hitték, hogy ez megtörténhet Magyarországon. Ebből adódtak akkor a bénázások. Ezt nem lehet összehasonlítani a mostani gyilkossággal. Ennyi.

A 2006-os "hősök" hol lehetnek most? Most nincs semmi baj? Esetleg most azért kapják a pénzt, hogy ezúttal otthon maradjanak?? Ja, igaz, néha békemenetelnek..

30-06 2013.04.15. 09:28:57

Nem árulok el nagy titkot, hogy ügyvéd vagyok és van rálátásom ezekre az ügyekre, amiről még mi sem beszélünk egymás között.
Egyszer egy ugyan iskolázatlan, de rendkívül intelligens ( mivel ez a kettő nem áll ok- okozati kapcsolatban) védencem a következőket mondta: Azt a négy pofont el kell viselni a rendőrtől, mert csak pofon van a kezében. Sokkal rosszabb lenne, ha a kezében a helyszínről beazonosított ujjlenyomatom, -DNS mintám, -szagnyomom,-cipőtalp lenyomatom, vagy a ruhámból egy elemi szál lenne . Akkor mennék a börtönbe.
Amíg a rendőr verekszik, addig tudom, hogy egy tőlem sokkal butább emberrel állok szemben. Ez fájdalmas ugyan de jobb mint az a pár év, amit csak a múltam miatt csapnának hozzá az ítéletemhez.

angyalföldi partizán 2013.04.15. 09:36:25

@Mária: mostanában nagyon rossz idegállapotban leledzel. baszol te rendesen,Mari?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 09:46:05

poszt...

Nem tűnik egy hirtelen elsült pisztolynak.

Csak nézzed...

nol.hu/belfold/20130415-csontig_hatolt_a_bilincs

Zabaalint (törölt) 2013.04.15. 09:50:08

@wmiki:
Az evolúció nem kizárólag fizikai erő síkján értelmezhető, vegyünk például téged, remélhetőleg neked, mint gyengeelméjűnek nem lesz utódod, így aztán nem öröklődnek a génjeid, a következő generáció már ennyivel is pengébb lesz.

Zabaalint (törölt) 2013.04.15. 09:53:43

Egyébként én továbbra is azt mondom, amit 2006 kapcsán is, egyénileg büntetni kell ugyan a túlkapások elkövetőit, de aki hangulatkeltésre használja az ilyen ügyeket, az szarházi bűnpártoló, mert attól, hogy előfordulnak túlkapások, a rendőrség tekintélyét meg kell őrizni, mivel egy társadalmilag hasznos feladatot látnak el.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.04.15. 09:56:38

@Zabaalint: látszik, hogy te nagyon jól tudod milyenek a gyengeelméjűek :x

Muad\\\'Dib 2013.04.15. 10:24:08

@Sonay:
Teljesen mindegy kire támadtak rá. A rendőr akkor sem rugdoshat megbilincselt embereket, ha előtte rátámadtak. Pont az ilyen fas* mentalitás miatt szabadult el Magyarországon a rendőrség. Nem az a dolguk, hogy igazságot szolgáltassanak. Ugyanis pont ugyanazt csinálták most is, mint akkor. Megtoroltak valamit, amit vagy elkövetett az illető, vagy nem, mert azt gondolták, hogy megtehetik, és ezért vannak.

LallyPop 2013.04.15. 10:36:26

@30-06: Faluhelyen mindig is a pofon volt a közbiztonság alapja. Ezt ugyan a kommenntelő értelmiség nem tudja, de el is fordítja a fejét amikor a 15 éves kancigányok randalíroznak a buszon, holott 2 fejberúgás segítene.

A közbiztonság alapja az aljas csőcselék rettegésben tartása. A rendőri intelligencia meg annyi hogy kit szabad pofozni és kit nem.

Ennyi, a többi duma.

Mária 2013.04.15. 10:38:13

@öreg zsidó blogger:

"A macskakövek dobálását nem nagyon hiszem, mert 10 kg körülinek becsülöm a tömegüket, súlyukat."

Nem macskakő, hanem térkő. 120 dkg/darab.

Gondosan le volt pakolva az út szélére ott, amerre a derék hazafiak mondták, hogy majd vonulnak 2006-ban.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 10:40:38

@Ándi bácsi:

Vagyishogy kit - szabad megölnötök -, és kit nem ?

...

Jól van, fideszeses. Mondjad csak...

Vidéken élő kertesházban lakó székelyt - szabad ?

Mária 2013.04.15. 10:40:53

@Zabaalint:

"a rendőrség tekintélyét meg kell őrizni,"

Maguk a rendőrök jelentették fel az általuk agyonvert halottat.

Így hogy akarják megőrizni a tekintélyüket?

LallyPop 2013.04.15. 10:43:28

@én már a fény gyermeke vagyok: Úgyérted aljas alkoholista pitibünözőt? Verni szabad, sőt üdvös, de nem kellett volna agyonvágni.

Mária 2013.04.15. 10:44:51

@én már a fény gyermeke vagyok:

"Vidéken élő kertesházban lakó székelyt - szabad ?"

Ezek hülyék ahhoz, hogy felfogják, hogy a derék rendőrök egy határon túli magyart (!) vertek agyon.

Egyet azok közül, akiknek egyébként a seggét nyalnák a 2014-es szavazataikért.

LallyPop 2013.04.15. 10:45:10

@Mária: Nem, az agyonverők nem jelentettek fel senkit. Tudod 'rendőrök' vannak egypáran.

Mária 2013.04.15. 10:47:06

@angyalföldi partizán:

"mostanában nagyon rossz idegállapotban leledzel. baszol te rendesen,Mari?"

A te szádat bármikor, csak kérj előtte időpontot a titkárságomon.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 10:49:50

@Ándi bácsi:

Aljas alkoholist rovott múltú rendőrség agyonveri a polgárt ?

És még az emlékét is meggyalázzaa az áldozatának ?

Fideszesek - ti vagytok.

nol.hu/belfold/20130412-rovott_multu_rendorok_bacs_megyeben

elwood 2013.04.15. 10:50:06

@Muad\\\'Dib: "mentalitás miatt szabadult el Magyarországon a rendőrség"

nem szabadult el semmi. 20 éve is ilyen volt és azóta is ilyen.
csak 2006-ban tök jól ki lehetett használni egy ávósgyurcsányozásra.

előtte is megverték akit bevittek, meg utána is.

Mária 2013.04.15. 10:50:11

@Ándi bácsi:

A főnökeik jelentették fel az agyonvert halottat.

És miután fegyveres testületnél az alacsonyabb szinten szolgálatot teljesítő csak egy önálló akarat nélküli eszköz, amit a valódi döntéshozók keze mozgat, így logikus, ha azt mondod, hogy a sértettet tulajdonképpen azok verték agyon - a droidjaik kéziszerszámként használásával - akik utána feljelentették a halottat.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 10:55:48

@elwood:

Tényleg ?

Akkor soroljad az utóbbi 20 évben, hogy kiket vertek agyon módszeres kínvallatás közben a rendőrök ?

Itt a lehetőség, hogy megszámoljuk.

Ha olyan régi magyar szokás....

elwood 2013.04.15. 10:59:22

@én már a fény gyermeke vagyok: beszélj egy rendőrrel, fognak érni meglepetések.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 11:02:33

@elwood:

Majd beszélek, ha bevisz kínvallatni, mert följelentett egy hülye szomszéd.

Tőled várom a hosszú névsort a kínvallatások halottjairól qz elmúlt 20 évben...

Ja, és mellékeld, mekkora büntetéseket kaptak érte a rendőrök...

Muad\\\'Dib 2013.04.15. 11:02:53

@elwood:
Rendben, módosítom a leírtakat. Akkor is megerősítésre került ez a mentalitás, és azóta is folyamatosan.

VacakBlogHu 2013.04.15. 11:04:23

@Pan Modry: Pedig muszáj beléjük az átlagnál magasabb agresszivitás, a nélkül nem megy. Élsportoló sem lesz valaki erős versenyszellem nélkül, vagy az állatvilágból hozhatom példának a kutyákat, hogy bizonyos fajták alkalmasak bizonyos feladatokra. Ugyan így nem alkalmas minden ember rendőrnek sem. Persze más elvárás van egy nyomozónál, mint egy közrendőrnél. Nem saját kútfőből mondom ezeket az okosságokat hanem, olyan emberre folytatott beszélgetés alapján aki nem csak kis hazánkban, hanem külföldön is elismert ember a témában.

tejcsokoládé (törölt) 2013.04.15. 11:12:14

@öreg zsidó blogger: ha már idézőjelet használsz, akkor idézz, ne költsél!
"Setét Lajos, te jámbor, puha, jó vagy,
De, meg ne sértődj, mégiscsak bakó vagy."

Vörös Lajos... agyam eldobom. miért akarsz műveltnek tűnni, ha nem vagy az?

Mária 2013.04.15. 11:14:53

@VacakBlogHu:

"Pedig muszáj beléjük az átlagnál magasabb agresszivitás, a nélkül nem megy. "

Hát hogyne.

Ha már a szakmai tudás kevesebb bennük az átlagosan elvárhatónál.

Ugye nem akarod elhitetni velünk, hogy egy kiképzett rendőr nincs arra felkészítve, hogy mozgásképtelenné tegyen egy átlagos fizikumú civil férfit anélkül, hogy maradandó sérüléseket, netán a halálát okozná?

Ugye nem akarod?

Ugye egyetértesz velem abban, hogy ehhez a szakszerű fellépéshez NEM agresszivitásra van szükség, hanem hideg fejre és kellő gyakorlatra?

Ugye abban is egyetértesz velem, hogy a hideg fej, a szakmai rutin, a jól begyakorolt mozdulatok hiányát nem lehet pótolni agresszivitással?

elwood 2013.04.15. 11:16:22

@én már a fény gyermeke vagyok: nem mondtam, hogy meghalt. egyébként google is your friend.

Pan Modry 2013.04.15. 11:21:57

@VacakBlogHu:
Az agresszivitas nem egyeb mint az osztonszeru cselekves eloterbe helyezese a norma szeru, elvart, protokoll szerinti cselekveshez kepest.

Egy rendor szerintem legyen magabiztos, magabiztosan hajtsa vegre az elvart protokollokat, es utana ne lehessen amiatt bajban mert egy adott protokoll szerint cselekedett.

A rendorseg elleni ellenerzest eppen az noveli ha ezek a protokollok nincsenek betartva, legyen az a hulligan 2006-os csocselek megverese, az izsaki ember megolese, vagy akar pava lanya eseten az indokolatlanul draga hajtovadaszat. (indokolatlanul draga volt ahhoz kepest int amennyit egy atlag polgar eseten koltottek volna el).

A peldat ott sem allja meg a helyet, hogyha megnezed a magyarorszagi vezeto funkcionariusok nagyreszet, a higgadt, profi vezetoi szemleletuek helyett, Magyarorszagon az agressziv tudatlan bugris bunkok kapnak nagyobb teret az ilyen poziciokban, es meg sokan csodalkoznak rajta hogy az ertelmesebbje elhuz a picsaba kulfoldre, es ezek a parasztok meg azt varjak hogy holmi Turorudiert jojjenek az ilyenek vissza.

Amorphis 2013.04.15. 11:23:13

1. Nem ismerjük a bántalmazás pontos részleteit. Az egyik véglet az erőszakos, támadólag fellépő gyanúsítottal szembeni jogszerű testi kényszer alkalmazásának a gondatlan túllépése, a másik a békésen együttműködő személy brutális és indokolatlan szándékos halálra verése. A kettő között nagyon sok különbség van...
2. Mindenkivel, még a 8 éves gyerekkel szemben (így a halottal is) is meg kell tenni a feljelentést, amit különböző törvényben meghatározott megszüntetési okok (halál, kiskorúság stb.) miatt aztán el lehet utasítani. Ez a rend, ízléstelen, de így szabályszerű.
3. A két rendőr megvan, felelősségre lesznek vonva, és végső esetben jóval többet is kaphatnak mint 12 év. Mivel csak ők voltak jelen a helyszínen, nyilván azt mondanak amit akarnak...

elwood 2013.04.15. 11:24:28

@Muad\\\'Dib: nem tudtam elképzelni, valaha előfordul, de ebben egyetértünk.

Pan Modry 2013.04.15. 11:24:58

@Mária:
itt nem csak a szakmai tudas hianyarol van szo, ha valakinek a vezetoi teljesen kovetkezetlenek, akkor az illeto megha a szakmai tudasa magasan all is, elbizonytalanodik, mert nem tudja hogy a vezetojenek mi szamit szakmai dolognak.
Amig politikusok beszologatnak a birosagi itelek, rendorsegi dolgok miatt, es a sajat erkolcsi normaik, esetleg azon normak szerint kernek szamon dolgokat hogy bizonyos dolgokrol a valasztok mit gondolnak, addig nem lesz jol mukodo rendorseg.

Egy jol mukodo rendorseg betartja a sajat protokolljait, illetve rendelkezik ezekkel a protokollokkal.

Pan Modry 2013.04.15. 11:28:34

@Amorphis:
ha fennalhat egy ilyen helyzet hogy azt mondhatnak amit csak akarnak, akkor gond van a protokollal, ugyanis hianyzik az ilyen esetre,
Ezek utan engem mint atlag allampolgart nem ved meg semmi, mi van ha egyszeruen nem leszek szimpatikus ket rendornek, bevisznek, halalra vernek, es azt allitjak hogy en eroszakoskodtam???
Mi van ha az a ket rendor esetleg ker tolem tizmillio forintot es ha nem fizetek akkor "legalisan lemeszarolnak" egy kihallgatas alkalmaval?

prettyinpink 2013.04.15. 11:34:08

Ha a fent említett pécsi gyilkos csak pusztán dühből halálra verte volna áldozatát, az max 8 év. A rendőröknek 12.

Megfordítom. Ha a rendőrök azért verték volna halálra szegény bácsit, hogy kirabolhassák, miközben megerőszakolják, akkor az TÉSZ lenne nekik is. Legalábbis nagyon remélem.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 11:42:27

@elwood:

Te hazudozol, hogy 20 éve ez a szokás.

Minden hazug kommentelőre nem fogok guglizni, fidesznyik.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 11:47:07

@prettyinpink:

... Különös kegyetlenséggel, aljas indokból, előre kitervelten, szervezett formában verték agyon a megbilincselt foglyukat a hivatalukkal visszaélve, az állam nevében munkálkodva....

Ezt akarják éppen megúszni egy felmentéssel.
Tippem, hogy sikerülni fog.

elwood 2013.04.15. 11:49:42

@én már a fény gyermeke vagyok: ja, ne üss be három szót a gugliba, inkább tőlem kérj részletes listát.
ignore on.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 11:52:11

@Amorphis:

1.) Akkor ismerd meg....

nol.hu/belfold/20130415-csontig_hatolt_a_bilincs

2.) Halottat a mai Btk. szerint nem lehet eljárás alá vonni.

3.) A teljes megúszást próbálják elérni az áldozatuk följelentésével és rágalmazásával.

Szó sincs még vádemelésről sem. Emberölés vádja szóba se került.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.15. 11:52:57

@elwood: Ha te állítasz, akkor te bizonyítasz. Hazudtál, így maradtál...

don padre 2013.04.15. 11:54:20

Ha a vád bebizonyosodik akkor ez a két(ember?) börtönbe fog kerülni!
A börtönökben is ismerik a híreket és ez nekik nagyon fog fájni! Bizony azt a 12-évet is túl kellene élni!
Azt azért nehezen hiszem el,hogy egy hátrabilincselt kezü,székhez kötött embert ilyen erővel kellene "megfékezni"!
Ja és egyébként miért is volt megbilincselve?
Mert állítólag ellopott egy fűrészt?
Hiszen még ez sincs bizonyítva!

VacakBlogHu 2013.04.15. 12:04:23

@Mária: Azt hiszem nem akarsz, akartok érteni. Ha valakiben nincs az átlagnál magasabb agresszivitás, nem domináns ember, akkor nem lesz alkalmas erre a munkára. Pan Modry kolléga azt írja "Az agresszivitas nem egyeb mint az osztonszeru cselekves eloterbe helyezese a norma szeru, elvart, protokoll szerinti cselekveshez kepest." Magának a személyiségének kell olyannak lenni, de ez nem azt jelenti, hogy nem a norma szerint kell cselekednie. Akkor működik a dolog ha megvan az átlagnál agresszivebb személyiség, de párosul megfelelő intelligenciával, kontrollal, stb. Pontosan ezért van pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Pl. egy nagyon visszahúzódó ember nem fog, egy közlekedési balesetnél hatalmi szóval rendet csapni a két vitatkozó felett. Ahhoz megfelelő fellépés kell. Az agressziónak nem kell fizikai erőszaknak lenni. Lehet, hogy nem tökéletesen érthetően írom amit szeretnék, de akarjátok már érteni :). Attól, hogy valaki az átlagnál agresszivebb személyiség még nem lesz gyilkos, nem veszti el az önkontrollját, nem fog fittyet hányni a törvényekre. A két izsáki "izé" az más eset. Azok gyilkosok. Olyan nincs, hogy két rendőr nem tud megfékezni egy fogvatartottat. Ahogy már korábban is írtam, ha lesokkolózzák és megáll a szíve, vagy lelövik, mert akármi, akkor eltűnődne az ember, hogy igazak-e a szavaik. De ha egy fogvatartott abba hal bele, hogy ketten megverték az nem hihető.

VacakBlogHu 2013.04.15. 12:06:56

Úgy értem nem hihető, hogy leesett a székről, stb. Azt két gyilkos agyonverte!

dennisthemenace 2013.04.15. 21:50:49

@midnight coder: Beszelsz faszságokat. A jobboldalnak kellettek a rendori tulkapasok, a tobbit talald ki.

öreg zsidó blogger 2013.04.20. 17:04:37

tejcsokoládé megeszlek
Abban igazad van, hogy az általad idézett rész szebb annál amit írtam.
Az idő feneketlen kútjából húztam elő. Volt egy setét sejtésem, hogy aligha pontos az idézet. Ebből teljesen jogos a következtetés. pacuha vagyok. Mentségemre szólva gondolom mások se úgy kommentelnek, mint ahogy remekműveket szokás írni, hanem csak összekapkodják, ahogyan én is.
Arra nincs elég okod , hogy a műveltségem fitogtatását vélelmezd: bárgyú kis történetre emlékszem, egyedül az idézett rész TARTALMA ragadott meg, és azt használtam, HELYESEN. Mármint a témába illően, és súlyának megfelelően.
A műveltségem - abban az értelemben, ahogyan Te használod - dicsekvésre nem ad okot. A mennyiség tekintetében biztosan nem.
Ellenben a KÖVETKEZTETÉSEIM azt képzelem, hogy helyesek. Azért írok, hogy veletek is elfogadtassam azokat.
És azt is képzelem, hogy a műveltség erre való. És nem fitogtatásra.
Légy okos, légy jó!
süti beállítások módosítása