Izzadtságszagú korcsparádé

think-tank 2016.12.16.

"Én megértem Kövér Lászlót. A magyar parlament a nemzet temploma, elegáns épület. Sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan dugja a mikrofont a politikus orra alá, és hányaveti módon odalök egy alig érthető kérdést" - mondta a 168 Órának adott interjújában Hollik István, a KDNP parlamenti képviselője és szóvivője.

Kit mi zavar, ugye. Engem személy szerint sokkal jobban irritál, hogy semmihez sem értő, ostoba pártcsinovnyikok lakják a "állam nemzet templomát", akiknek mostanság az tűnik a legfőbb bajuknak, hogy túl sokat kérdeznek, főleg olyan dolgokról, amire nincs otthon csomagolt, mirelit válasz. Ilyenkor aztán a politikus is átmegy izzadt loholásba, megcélozva a legközelebbi zárt folyosót vagy liftet, ahová a rövid ujjú pólós, izzadt, kócos plebs nem teheti be a mocskos kis tappancsait.

Merthogy ez ám a legnagyobb baj a magyar parlament működésével. Véletlenül sem mondjuk az, hogy a miniszterelnök közvetlen rokonsága kvázi-terroristákkal üzletel, vagy az, hogy Mészáros Lőrinc hetente lopja el az ország megmaradt részének a felét (nem átlagember, na); nem, ezek mind rendben lévő dolgok, csak ne kérdezne annyit a büdös komcsija. Mert most mit lehet válaszolni arra a kérdésre, hogy rekordszarok lettek a PISA eredmények, és hogy ebben nem érzik-e egy csöppet felelősnek magukat? Lehet habogni arról, hogy nem mi tartjuk a matekórákat, meg hogy még mindig sok a komcsi meg a libsi, akik egyszerűen szabotálják az oktatás nagyívű reformját, mert azt ugye mégsem mondhatják, hogy szétbasztuk az egészet, félig inkompetenciából, félig szánt szándékkal, de majd pótoljuk a hiányt honismerettel és testneveléssel.

A helyes megoldás, és legyen ez mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy ki kell tiltani ezeket a koszos kis korcsokat a nemzet templomából, hogy képviselőink végre munkájukban zavartalanul képviselhessék képviseltjeiket, az érdemi vitákra, frappáns riposztjaikra, a napi közösségi problémák megvitatására és érdemi törvényalkotó tevékenységükre koncentrálhassanak.

Nem tudom, ki hallott már a tisztelt Olvasók közül erről a Hollik István nevű KDNP-s tótumfaktumról, én mondjuk még biztosan nem. Bizonyára nagyon fontos szavazógép ember lehet. Mint ahogy fontos munkát végez a pártja, a soha, senki által meg nem választott KDNP is, akiknek legfőbb politikai eredménye, hogy bebukták a vasárnapi zárvatartást.

Édes kis lurkóim, a Parlamenteteknek nem azért nincs tekintélye, mert izzadt, lepukkant, kócos újságírók dugják az orrotok alá a mikrofont és videóra veszik, hogy mennyi idő alatt lehet sebesfutásban elérni a bejárattól a bizottsági ülésteremig, hanem például azért, mert Kövér Akasszafelmagát Lackó a házelnök, és mert a képviseleti demokráciából pártgyűlést csináltatok.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merlot 2016.12.17. 14:28:49

Elolvasva a posztot, megvilágosodtam, hogy kire is érti a szerző a korcs kifejezést.
Előtte szent meggyőződésem volt, hogy a korcs pl. maga a szenilis vén marhává avult Köteles Laca, vagy a minap adventező pszichopata, kancsal, csutfasz Eltolcsi Benő, és hasonlóan képviselőnek nem kinéző párttársai.

Ciánozni kéne már odabent, de legalább az újságíró társadalom (még nem megvett) tagjainak némi civil támogatással kéne tanulnia a friss lengyel példából, akiknek elege lett a sajtómunkásokat a Kaczynski és Beata Szydło-féle pribékek általi megalázásaiból, és picikét kellemetlenkedtek viszonzásul a lengyel parlament kapui előtt.
süti beállítások módosítása