Műsorszünet

think-tank 2020.06.22.

A koronavírus első felvonása lassan véget ér. Világszerte lassan az utolsó mamákat is lekapcsolják a lélegeztetőgépekről és a távoli, második hullámra terelődik a hangsúly, elfedendő az elsőben elmaradt tömeges pusztulást, de addig is nyaralunk még egyet, mert így is kivan a nép, unja már a banánt, a következő szezonig nem bírjuk ki.

Végignézhettük, micsoda pusztítást végzett a klikkvadász média és a minél nagyobb hisztéria fenntartásában érdekelt WHO elegye, és miként tetézte ezt a kialakult pánik hatására cselekvésre kényszerült, de soha ilyet nem látott, fogalmatlak kormányok hada, akik pénzt és úgy igazából semmit nem kímélve mentették az irhájukat a kinéző népharag elől.

A korábbi évek járványcirkuszai sem voltak akármik, de a mostani minden képzeletet felülmúlt. Évtizedek óta nincs világszinten érdekes esemény, a nagy háborúk is elmaradtak, kellett végre valami izgalom. Nincs baj a szürke hétköznapokkal, de azért hétvégén elmegyünk seggrészegre inni magunkat. Izgalmas játék ez: végtelen ciklusban előbb felépítünk valamit, majd az első adandó alkalommal jól leromboljuk, hogy megint legyen az elkövetkező évekre munka az újjáépítéssel. Most épp ez jutott.

Biztos vannak ennek a shownak nyertesei is, én jelenleg csak a veszteségeket látom: a megélhetés nélkül maradt embereket, az inflációt, a kiéleződött társadalmi feszültséget, és annak újabb bizonyítékát, hogy kellő mázzal leöntve az állam továbbra is bármit megtehet, a becses polgárok pedig akkor is tapsolnak, ha az intézkedések épp a saját kárukra történnek. Semmi új a nap alatt.

Megindultak a haszonleső keselyűk is, a zöld baloldal nemzetközileg épp azon fáradozik, hogy az évek, évtizedek alatt elmaradt reformjaikat, amikkel minden jóérzésű ember elküldte őket a melegebb éghajlatra, most vita nélkül, az éj leple alatt hozzák a nyakunkra. Budapesten karigeri próbálkozott be, meglátjuk, mi lesz belőle.

A vírus most egy kicsit visszavonulót fúj, mehetünk, nyaraljunk egyet. Ősszel talán újra visszatér, talán nem; hogy miként fogadjuk viszont, az csak rajtunk múlik.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása