A kereszténydemokrácia 14 ismérve

think-tank 2018.07.29.

Noha a 20. század a szocializmus, a liberalizmus és a liberális demokrácia százada volt, ez nem jelenti, hogy a 21. századnak is a szocializmus, a liberalizmus és a liberális demokrácia századának kellene lennie. Politikai ideológiák mennek, a nemzetek maradnak. Joggal gondoljuk, hogy ez az erő, a jobboldal előretörésének százada lesz. Ha a 20. század az individualizmus százada volt, ez a század a nemzetek, így a nemzetállamok százada lesz.

Orbán Viktor

Orbán Viktor és a Fidesz holdudvara minden évben elmegy Tusványosra, hogy ott aztán válogatott faszságokat mondhasson, amiken hónapokig hüledezhet az ország. Idén sem tett kivételt, Európa grandiózus reformjáról vizionált, kimatekozta az iszlám betelepítésének valódi célját, amerikai-kínai háborút helyezett kilátásba és – nagy és befolyásos ember lévén – Ukrajna sorsát is bejelentette végre.

No de foglalkozzunk a ránk vonatkozó résszel. A liberális demokrácia leáldozott, nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincs, ellentétben nálunk majd demokrácia lesz és liberalizmus nem. A nemzetek Európája egy olyan intézményrendszer, ahol senki se szól bele a szuverén magyarok dolgába (csak a pénzt nyomják nyugatról).

14 ponton keresztül szeretném bemutatni az új magyar kereszténydemokrácia alaptételeit:

  1. Hagyománykultusz: Hagyományaiból építkezik a nemzet, még akkor is, ha ezek egymásnak ellentmondóak. Ugyanúgy büszkeség tárgya a pogány magyarság szimbóluma, a turul, mint a keresztény múlt. Nem engedjük az ország eliszlamizálását, de Ⅰ. Istvánra azért büszkék vagyunk. A liberalizmus nem nekünk való, de 1848-at ünnepeljük. Erdély mindig is Magyarország integráns része volt, kivéve, amikor nem.

  2. A modernizmus elutasítása: A kapitalizmus a világot uraló elit játékszere, a hitetlenség egy Európát fertőző métely, a családok felhígulása, a nyugatias szabadosság a keresztény gyökereinket rágó betegség, mely, ha nem irtjuk, rövid távon teszi tönkre keresztény nemzetünket.

  3. A cselekvés kultusza: Nem beszélni, cselekedni kell, gondolkodni, másokra figyelemmel lenni a gyengeség jele. A lényeg, hogy folyamatosan legyen megoldandó probléma a láthatáron, amit aztán nagy dírrel-dúrral megoldunk.

  4. Az egyet nem értés árulás: Aki nem tart velünk, az Soros-ügynök, idegen érdeket szolgál, hazaáruló.

  5. A másságtól való félelem: Az iszlám hódítók egyértelműen ellenségek, sem színben, sem vallásban nem illenek a magyar valóságba. Nem ők ugyanakkor az egyetlenek: a Nyugat kereszténységtől való elfordulása vagy épp a vébé kapcsán a néger franciák is üldözendő gonosz.

  6. A középosztály támogatása: A szegények számára csak kriminalizáció és közmunka, konzervált szegénység jár, pusztán a gazdagokra építve pedig nem lehet érvényesülni egy demokráciában. A középosztály, akiket a korábbi elit csak kihasznált, folyamatos támogatásokkal (devizahitelek, gyerekvállalással kapcsolatos kedvezmények) biztosíttatik fontosságáról.

  7. Nacionalizmus: Legfőbb erősségünk a nemzet, a nemzeti egység, amiért nem kell többet tenni, mint beleszületni. Más népek, nemzetek szükségszerűen a versenytársaink vagy akár ellenségeink: földünket, termésünket, vérünket, asszonyainkat akarják, ezért folytonosan ébernek kell lennünk velük szemben.

  8. Az ellenség egyszerre legyőzhetetlen és legyőzhető: Az ellenség adott, és örök. A pénzvilág, a kultúrát elpusztítani vágyó liberálisok, a világuralomra törekvő iszlám mind hatalmas erőforrásokkal és embertömeggel rendelkező erők, melyek ellen folyton vívott csatákban győzedelmeskedhetünk, de – mint a mitológiai szörnynek – visszanőnek a fejei és elpusztíthatatlanok.

  9. Az élet örök harc: Az ellenség soha nem nyugszik, minden pillanatban újabb és újabb tervekkel próbálja elérni világuralmi céljait, így aztán mi sem lehetünk soha nyugton, puszta létünkért is folytonos harcot kell vívnunk.

  10. A gyengék lenézése: „Akinek nincs semmije, annyit is ér.” Bár mindenki a világ legjobb nemzetéhez tartozik, azért az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek. A képviselő méla undorral nézi le az őt kérdőre vonó újságírót, a főnök termelőeszközként kezeli az alkalmazottait, az orvos mindjárt szívesebben segít, ha előkerül a boríték. A hatalmi pozícióba jutottak előszeretettel élnek vissza helyzetükkel, hol előnyökre, hol csak egyszerű megalázásra váltva azt.

  11. Mindenki hős: A hősiesség nem kivételes, hanem a nemzet minden tagjában meglévő képesség. Az egyén bármilyen szinten feláldozható a felsőbb jó érdekében, az egyén azonban ezzel nem veszít, hanem nyer, hiszen áldozatának köszönhetően a nemzet egésze felemelkedik.

  12. Macsoizmus: A társadalom alapja és tartóoszlopa a keresztény tanítások szerinti családi életet elő férfi. A nő szerepe leginkább a szülőszobára és a gyereknevelésre korlátozódik, a szexuális aberrációk üldözendők.

  13. Váteszpopulizmus: A népakarat nem a változatos egyéni akaratok összessége, hanem egy egységes irány, amit a választott vezető feladata interpretálni a közember számára. Mindig a népé a végső szó, akaratának semmilyen törvény vagy intézmény nem állhat útjába.

  14. Újbeszél: A problémákra adott válaszok egyszerűek, közérthetőek, könnyen megjegyezhetők, szlogenszerűek. A komplex magyarázatokkal, differenciálással nem szükséges törődni, ezek úgyis csak összezavarnák a hallgatóságot.

Aki nem ismeri, annak elárulom, hallgatásommal megtévesztettem, amikor a 14 pontot hivatkozás nélkül, mintegy sajátomként vezettem be. Valójában Umberto Eco: A mindenkori fasizmus c. művének pontjait, a fasizmus általa azonosított ismérveit soroltam fel.

Ó, és még valami. Az idézet a poszt elején nem Orbán Viktortól való: Benito Mussolini: A fasizmus doktrínájából egy részlete alapján írtam.

74 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.29. 08:21:09

Rosszul találta ki Orbán ezt a "kereszténydemokrácia" szót. Mert ez egy már létező eszme, melynek valódi jelentése a keresztény eszmeiség összebékítése a liberalizmussal.

Azt hiszem, az orbáni szóválasztás valódi oka a tiszta pragmatizmus.

Listád egyébként butaság, felmondod a ballib lemezt.

morph on deer 2018.07.30. 08:52:36

@maxval balcán bircaman:
“Rosszul találta ki Orbán ezt a "kereszténydemokrácia" szót.”

Na de gondolj bele, hogy nézett volna ki, ha a valóságnak megfelelően a “nemzetiszocialista populizmus” meghatározással rukkol elő?

Erre netán már a Néppárti kollégák is elgondolkodtak volna, fogadok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:58:01

a nemzetek százada a 19. század volt. Orbán egy maradi, retardált paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:58:49

Magyarország nem keresztény, Magyarországon a vallásosság, a kereszténység erősen csökken. Magyarországon a kereszténység egy erőszakos kisebbség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 09:20:16

@morph on deer:

Én a "populista állam" nevet használom, ezt senki se járatta le. Korábban gyakorlatilag csak egyes dél-amerikai országokban használták.

Egyallampolgar 2018.07.30. 09:27:21

Orbánnak semmi baja az iszlámmal.
Orbán egy demagóg szélkakas.
Össze-vissza beszél. Nem érdemes hallgatni.
2015-ben még Kőbányára akarta építeni Európa legnagyobb mecsetét mert akkor jönnek majd a külföldi fizetős diákok.

chrisred 2018.07.30. 09:48:02

@maxval balcán bircaman: A magyarok többsége a globalizált kultúra része. És a szovjet gyarmati korszak eredményeként még kevésbé keresztény, mint egy átlagamerikai, ahol a keresztény identitás felvállalása az antikommunizmus egyik formája volt.

Sir Galahad 2018.07.30. 10:05:32

A legutóbbi választás jó példa rá (meg az előzőek is), hogy ha a liberális/baloldal nácizza Orbánt, az a siker kulcsa.

Mármint Orbán sikerének. Csak így tovább, hajrá, meglesz a kétharmada 22-ben is!

nemecsekerno_007 2018.07.30. 10:17:06

Megint a buktára hajtotok? Elemezzétek szavanként amit a patás mondott, ez a tuti siker titka.

kvp 2018.07.30. 10:19:28

Amennyire en latom a magyarok jelentos resze magyar. Ez egy vallastol mar reszben fuggetlen kulturalis indentitast jelent, azaz vannak a magyarok es van mindenki mas. Ez azert kepes osszetartani egy csoportot, mivel ez adja a zsidosag megtarto erejet mar tobb ezer eve.

Orban egyebkent abban teved, hogy a nemztek evszazada lesz. Varhatoan inkabb a vallasi alapon szervezodo tarsadalmi kozossegeke, mint pl. az iszlam. Ha ezzel szembe akar valaki szallni, akkor vallasi alapon szervezodo, de tarsadalmi kozossegekre van szukseg, mint amilyen peldalul a zsidosag. A jelenlegi irany egy ilyen vallasi/torzsi szerkezet letrehozasa, hogy a magyar kulturat magukenak vallok elutasitsanak minden mas kulturat vagy tarsadalmi rendszert. Mondjuk ez a magyarokra az elmult 1000 evben is jellemzo volt, szoval akar mukodhet is.

Hivjuk ezt a magyarok vagyunk vallasanak, ahogy zsidonak lenni sem csak egy hitbeli kerdes, hanem egy nemzethez tartozas alapja. Ezt erositi minden ellenseges reakcio, azaz ha nem utalnak es uldoznek annyira a zsidosagot, akkor mar reg feloldodtak volna. Ez a folyamatos harc az ami osszetartotta oket es amennyire latom Orban is ezt az osi torzsi tarsadalmi modellt probalja lemasolni a magyarok eseten, mivel ez all legkozelebb a magyarsag termesztes regi berendezkedesehez.

ps: A keresztenydemokracia szot a bajoroktol vette at, mert ha ezt hasznalja, akkor egyreszt kevesbe tudnak rajta fogast talalni, masreszt ha megis tamadjak, akkor azt a keresztenyseg elleni tamadaskent is fel lehet tuntetni.

Egyebkent a mostani gazdasagi rendszer nem nemzeti szocialista, hanem allamkapitalista. Erdemes megnezni, hogy hol van meg ilyen most (pl. Izraelben) es hol volt jelen korabban (pl. Olaszorszagban jo regen). Vicces, de mindezek mellett az orszag politikai rendszere tovabbra is populista demokracia, ami egyebkent a demokracia okori klasszikus esetenek tekintheto.

rnz 2018.07.30. 10:24:44

@math0:
"Magyarországon a kereszténység egy erőszakos kisebbség."
LOL
Nap mint nap hallani, hogy keresztények megvertek/megfenyegettek/kifosztottak/megöltek/stb. zsidókat, ateistákat, krisnásokat no persze muszlimokat is.
Azt már csak megjegyzésként, hogy a legutóbbi népszámláláskor az ország több, mint fele vallotta magát keresztény egyházhoz tartozónak. Kisebbség, jahh...

Kong.Kinga 2018.07.30. 10:37:38

"Nap mint nap hallani, hogy keresztények megvertek/megfenyegettek/kifosztottak/megöltek/stb. zsidókat, ateistákat, krisnásokat no persze muszlimokat is."

Nem úgy erőszakos, hanem kb, mint a hitgyüli, az iszlám, vagy a szcientológia. Meg úgy erőszakos, hogy aki nincs velük, az pokolra jut. Meg úgy erőszakos, hogy politikai előnyként, politikai fegyverként használják a "keresztény" szót, miközben lopnak, csalnak hazudnak, görödörbelökik és rászarnak a szegényekre.

Viszont van az a része is, hogy valószínűleg a kereszténység pozitiv értékeinek elhanyagolása a pénzvilág javára ürességet hozott létre ahova benyomul mindenféle új, más dolog, ami jobb vagy rosszabb.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.30. 10:39:21

húúú egy másik vátesz orbán mellé...
jók vagytok ti így együtt.

tonhalkonzerv reloaded 2018.07.30. 10:41:28

"Az idézet a poszt elején" ; most érted meg lehet írni ezt Roberspierre-el meg a jakobinusokkal is, de írjuk meg inkább a fasisztákkal. Az közérthetőbb. De miért nem úgy írod hogy olvasni se kelljen? Veszel egy kigombolt inges dagadt orbán képet, föléírod hogy You are Wonkru or you are the enemy of Wonkru, poszt, pörgés, share, röhigcsélés.

Ja hogy valaki olvasott, és el tudja mondani értelmiségiesen is? Végül is a hangulat átmegy, a szavakat meg még hellyel-közzel megértik. Megfelel. De legközelebb azért mégis inkább: Szar! Böff! Göcög!

Fenehorizont 667 2018.07.30. 10:47:25

De jól meg lehetne ennek írni az ún. 'liberális' megfelelőjét.
Ahogy ül a gazdag hülyegyerek a laptop előtt, vagy az iphonejával a kezében, és a kényelmében elfolyósodott agyával írásban szolidarít gyakorlatilag mindennel és mindenkivel, amennyiben az a saját országa átlagemberének egyáltalán nem fontos, vagy egyenesen veszélyes rá.

midnightcoder2 2018.07.30. 10:52:31

@Kong.Kinga: Mindenesetre elég vicces a keresztény erőszakosságról beszélni, miközben Európát elözönlik azok az iszlamisták, akiknél a jobb helyeken Pl. az ateistákat simán kivégzik.

midnightcoder2 2018.07.30. 10:55:41

@chrisred: Nálunk is az volt, csak nálunk kevesebben vállalták ezt fel - mondjuk valahol érthető módon. Az megint más kérdés, hogy mostanság az amcsiknál is elég erősek a vörösnácik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:25:40

@maxval balcán bircaman: a kurva anyád se kulturálisan keresztény, hiszen szopik, és anált is vállal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:26:39

@maxval balcán bircaman: a magyarok 99%-a kultúrálisan pogány, hiszen húsvétot és karácsonyt ünnepel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:28:42

@kvp: "Orban egyebkent abban teved, hogy a nemztek evszazada lesz. Varhatoan inkabb a vallasi alapon szervezodo tarsadalmi kozossegeke, mint pl. az iszlam. Ha ezzel szembe akar valaki szallni, akkor vallasi alapon szervezodo, de tarsadalmi kozossegekre van szukseg, mint amilyen peldalul a zsidosag. A jelenlegi irany egy ilyen vallasi/torzsi szerkezet letrehozasa, hogy a magyar kulturat magukenak vallok elutasitsanak minden mas kulturat vagy tarsadalmi rendszert."

te Orbánnál is nagyobb barom vagy, mert a középkorba akarsz visszamenni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:33:27

@rnz: "a legutóbbi népszámláláskor az ország több, mint fele vallotta magát keresztény egyházhoz tartozónak."

mint azt tudjuk, ez erősen felülméri a keresztényeket, mert még mindig arra válaszolnak, hogy hogy lettek megkeresztelve.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9g%C3%A9nek_vall%C3%A1si_megoszl%C3%A1sa#A_2001._%C3%A9s_2011._%C3%A9vi_n%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s_adatai

továbbá, 2011-ben 54% volt ez az arány, 2001-ben 74%. ha ezt 2018-ra projektálod, már most erős kisebbség a kereszténység.

továbbá a keresztények bizony vernek, ölnek, erőszakolnak meg más vallásúakat.

továbbá nem a zsidók akarták szombaton bezáratni a boltokat, és nem a muszlimok pénteken.

úgyhogy elmész te a kurva anyádba, te keresztény selejt!

rnz 2018.07.30. 11:35:12

@Kong.Kinga:
"Nem úgy erőszakos, hanem kb, mint a hitgyüli, az iszlám, vagy a szcientológia."
Miért, az iszlám hogy erőszakos, ha "nem úgy"?
Persze lehet, hogy csak én siklottam el a hír felett, hogy a 10 parancsolatot betartató, keresztény vallási rendőrség tartja rettegésben az ártatlan muszlimokat a hírhedt keresztény no-go zonákban. Tudod, ami a fejlett nyugaton nem létezik.

blasiusii 2018.07.30. 11:36:09

"6. A középosztály támogatása" ... hát, nem teljesen így látom. Ma az van konkrétan, hogy két csoport bővül, egyfelől a piramisépítő-pontosabban szemétszedő- közmunkások + migráncsokkal riogatott szegényréteg (elveszik a segílyt, miközben megerőszakolják a lányod), másrészt a NER-klientúra és vazallusaik. A középosztály meg vagy épp elevickél a KKV-szektorban, vagy húzza az igát/az ország GDP-jét a gonosz multiknál. Ezeknek és az értelmiségnek kb. semmi szívességet nem tesz a jelenlegi kormány. Ha megunja ez a kb. 2 millió ember, aki valósan tartja el a többi 10-et (ne feledjük honosított, de nem ebben az országban élő nemzettestvérinket, akik nem tesznek bele a közös kalapba, viszont kivesznek), akkor vagy alkoholista lesz, vagy felköti magát, vagy kimegy külföldre, majd egy jó része úgyis hazajön, de legalább addig sem panaszkodik a Vezérre. Jó is így.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:37:02

@rnz: "Nap mint nap hallani, hogy keresztények megvertek/megfenyegettek/kifosztottak/megöltek/stb. zsidókat, ateistákat, krisnásokat no persze muszlimokat is."

Európában legutóbb a legnagyobb népirtást is keresztények csinálták:

ateistaklub.blog.hu/2016/09/18/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

úgyhogy igen, a keresztények erőszakosak, és Magyarországon kisebbséget képeznek. mégis itt erőszakoskodnak a hülye gecik.

rnz 2018.07.30. 11:38:19

@math0: Te szerencsétlen nyomorult fasz, tényleg afrikai törzseket hozol fel példaként? Téged is minek szart a világra a jó kurva anyád...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:39:34

@math0:

Lazsáltál ebben a hónapban, s nem utal bónuszt ezért Gyuri bácsi? vagy elhagyott a fiúd? Ezért vagy durci pedosziványsrác?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:41:07

@rnz: miért, Norvégiában a muszlimok sem irtanak senkit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:41:39

@maxval balcán bircaman: Lazsáltál ebben a hónapban, s nem utal bónuszt ezért Habony bácsi? vagy elhagyott a fiúd? Ezért vagy durci pedosziványsrác?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:42:52

@maxval balcán bircaman: a karácsonyt a keresztények egyenesen tiltották. a tojást tojó nyuszi mióta keresztény ünnep, te elmebeteg?! a "megrendelem az új andoidos mobilt az amazonon a gyereknek" mióta keresztény óünnep, te elmebeteg fasz?!

Andy73 2018.07.30. 11:45:40

"Válogatott ... "

Trágár szöveg, amit a tévében is kisípolnak, de ezek szerint az indexen elmegy, ez az itteni "politikai elemzők" stílusa, színvonala. Mindenesetre ez szerintem inkább erre a felsorolásra jellemző. Leginkább saját magát és szövegét jellemzi a poszter, de hát mindenki magából indul ki.
Egy pozitívum azért van a szövegben: a végén legalább bevallja a poszter, hogy az egésznek valójában semmi köze se a címhez, se Orbánhoz.
Eco egyébkénte egy elismert koponya, szemben a névtelen, anoním bloggerrel. Viszont lenyúlni és átírni Eco szövegét és teljesen más kontextusra ráhúzni, nem éppen etikus dolog. Túl azon, hogy semmi értelme az irodalmi újjgyakorlaton túl.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:45:44

@maxval balcán bircaman: mi a jó édes kurva anyádat csinál az átlag magyar karácsonykor, ami keresztény, te elmebeteg állat?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:47:27

@rnz: tehát ha a nigériai keresztény parasztok, meg a szerb parasztok kiirtanak egy csomó muszlimot, akkor a kereszténység békés vallás?! elmész te a keresztény, kurva jó adándba, te elmebeteg, keresztény fasz!

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2018.07.30. 11:54:43

Ez a kereszténydemokráciának hazudott valami valójában modernizált ősközösségi társadalom, amit ősközösségi ösztönök, a falkaösztön és a territórium védelmének ösztöne működtet. A saját falka felsőbbrendű, erkölcsös, értékes, az idegen falka pedig veszélyes, barbár, alantas kultúrájú, akiket gyűlölni kell és harcolni ellenük, ezért támogatni kell a falkavezért, aki megvédi a falkát a gonosz ellenségektől. A falkavezér alkotja meg a falka közös mítoszát, és jelöli ki a közös ellenséget, az alattvalóknak ezt kritika nélkül el kell fogadni, aki ellenszegül, vagy nem fogadja el a falkavezért feljebbvalójának, azt a falka kiveti maga közül.
A népmeséinknek is gyakori eleme, "felséges királyom, életem, halálom kezedbe ajánlom"... ez a nép gyakorlatilag évezredek óta egyszemélyes uralkodó elnyomása alatt él, a felségárulás mindig a legszörnyűbb bűn volt és a legkegyetlenebb megtorlást vonta maga után, a talpnyalókat, pribékeket mindig jutalmazták és jobb szaporodási lehetőséghez juttatták, az önkényuralom ellen lázadókat, az elnyomottak jogaiért kiállókat pedig mindig üldözték, irtották. Nem csoda hogy elszaporodtak a szolgalelkűek, akiknek elemi lelki szükséglete egy elnyomó alfahímet imádni, és hűen szolgálni. Az ilyen született rabszolga pribékek az orbáni rendszer legstabilabb támaszai.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 12:00:14

@math0:

Mindegyik ilyen ünnepet keresztény alapon ünneplik a magyarok, még az ateisták is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 12:01:02

@math0:

Ünnepel. Amit miért tenne, ha nem lenne kulturálisan keresztény?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 12:04:26

@maxval balcán bircaman: Van egy gond: nem vagyok durci, édes makákóm...

szamaritánus 2018.07.30. 12:32:27

@math0: kibaszott nagy idiota vagy

Weißkopf 2018.07.30. 12:44:50

@rnz: "a legutóbbi népszámláláskor az ország több, mint fele vallotta magát keresztény egyházhoz tartozónak." Ez igaz lehet. És hány százalékuk gyakorolja is a vallását, ahogyan azt a hit megköveteli? Gyanúm szerint a többségnél ott ér véget a kereszténység, ahol kezdődik: a keresztelőmedencénél. Megkeresztel(tet)ik a szülei, mert ez ma divat lett. Talán még elsőáldozó is lesz, de ezzel az esetek többségében vége a hitéletnek, csak kevesen járnak vasárnaponként templomba, gyónnak, áldoznak (úrvacsorát vesznek) rendszeresen.

midnightcoder2 2018.07.30. 12:55:57

@math0: A jugoszláv háború vallási konfliktussá egyszerűsítése finoman szólva elég merész ötlet. Akkor már inkább kommunista tömeggyilkosságról beszélünk, hiszen a Srebrenicai mészárlást a Szerb köztársasági hadsereg hajtotta végre, Szerbia élén pedig akkortájt a Szlobodan Milosevics állt a Szerbiai Szocialista Párt színeiben, előtte pedig olyan szervezetek vezetésében vett részt mint a Jugoszláv Kommunisták Szövetsége, illetve a Szerbiai Kommunista szövetség. Ergo, echte vörösnáci volt a lelkem.

Ezzel együtt ennek nem volt köze a kommunizmushoz sem. A probléma anno ott volt, hogy Jugoszláviában szögesdróttal tereltek egy országba egymást elég rég óta gyűlölő nemzeteket, akik aztán a szögesdrót szétrohadása után jól egymásnak estek.

midnightcoder2 2018.07.30. 12:57:50

@KayD: Na ja. Mennyivel is jobb amikor aztán megjelennek a színen az internácik és hirtelen kiirtanak pár tízmillió embert, mert nem férnek bele a szép új világrendbe. Aztán csinálnak olyan nyomort ami párját ritkítja, végül csődbe mennek. De legalább roppant modernül és progresszíven.

midnightcoder2 2018.07.30. 13:14:58

@KayD: Egyébként van igazságod, ez a dolog valóban elég ősi, és ennek köszönhető, hogy ma itt beszélgetünk. Mert ha őseink nem így gondolkodtak volna, akkor ma nem vagyunk itt.

És a világ többi része is így gondolkodik. Azt a nyam-nyamot akit nagyvonalúan beengedsz, nem támadta meg a balliberális szellemi fertőzés, neki esze ágában sincs testvérként tekinteni rád, így ha eleget engedsz be belőlük, akkor előbb-utóbb üldözötté válsz a saját hazádban. Nekünk Trianon elég jó lecke volt erre. Bizony, az idegen csak addig szép, amíg turistaként érkezik. Minél távolabbi kultúráról van szó, ez annál inkább így van. Márpedig a Közel-Keleti és az afrikai népeknél semmi nincs távolabb az európai civilizációtól.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:19:33

@maxval balcán bircaman: pogány ünnepen, pogány dolgokat ünnepel. hogy a jó kurva anyádban lenne keresztény?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:22:09

@midnightcoder2: ott van a videó, hogy Mladic azt mondja:

"itt az ideje bosszút állni a muszlimokon"

ateistaklub.blog.hu/2016/09/18/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

de te vagy olyan ostoba, keresztény faszfej náci állat, hogy letagadod.

tudod mit? akkor egyetlen muszlim sem ölt meg senkit vallási alapon. az iszlám a béke vallása.

LebensraumamOsten 2018.07.30. 14:16:03

@maxval balcán bircaman: Téged kéne már feláldozni a nemzet érdekében fistes gazdáddal együtt.

LebensraumamOsten 2018.07.30. 14:17:50

@math0: Ez így igaz. Ez nem lehet kérdéses. A köcsög szerbekre meg Zöldi Márton ténykedése volt igazán hatással. Hogy ünnepelték volna szegény bosnyákok ha közéjük születik.

midnightcoder2 2018.07.30. 16:50:54

@math0: Akárhogy is nézzük, a Srebrenicai mészárlást a Szerb köztársasági hadsereg hajtotta végre. Nem vallási fanatikusok, sőt nem is nacionalista aktivisták, hanem szép szabályos reguláris hadsereg, rendezett parancslánccal. A lánc feje, Ratko Mladic elvtárs, aki amúgy szintén derék kommunista volt előzőleg, azóta is az életfogytot tölti a Hágai bíróságnak köszönhetően.

Ergo, lehet hogy Mladic elvtárs így _is_ lelkesítette a katonáit, de ez akkor sem egy szedett-vedett terrorista csapat volt, hanem egy reguláris hadsereg, ahol ha a főparancsnok kimondja, hogy a területen élő civileket ki kell irtani, akkor a területen élő civilek ki lesznek irtva. Másrészt egy echte kommunista tömeggyilkost azért elég erős dolog lenne vallási fanatizmussal vádolni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.07.30. 20:08:52

@tonhalkonzerv reloaded:
Csak arra akart utalni, hogy azok a gondolatokat, amiket ma Orbán szájából hallasz, már száz éve megírta Giovanni Gentile.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:23:23

@maxval balcán bircaman: a tojás, a nyuszi, a feldíszített fenyő, a locsolás hogy a jó édes kurva anyádban keresztény jelkép?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:26:06

@midnightcoder2: videó van arról, hogy Mladic maga mondja, hogy vallási indítékból fog öldökölni Srebrenicában. de te mondod az ellenkezőjét, mint a katatóniás őrült. téged csak a valóság nem érdekel, te egy elmebeteg vagy, ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:30:04

@maxval balcán bircaman: a keresztények még be is akarták tiltani a karácsonyt, te ostoba, műveletlen keresztény faszfej!

en.wikipedia.org/wiki/Christmas_controversies

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:06:56

@maxval balcán bircaman: téged cáfoló adat.

semmit nem tudtál mondani az igazolásodra. a fenyő, a locsolás, a tojás, a nyuszi NEM keresztény jelképek. keresztény jelképeket karácsonykor kurva anyád használ, amikor Jézusos vibrátort dug fel magának.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:08:53

@maxval balcán bircaman: "Azokká lettek."

ja, akkor neked minden keresztény jelkép. nekünk meg pogány vagy ateista jelkép, tehát Magyarország pogány és ateista ország.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:09:38

@maxval balcán bircaman: sőt, a karácsonyfa muszlim jelképpé vált, tehát Magyarország muszlim ország.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:31:30

@maxval balcán bircaman: a karácsonyfa muszlim jelképpé lett.

youtu.be/dyPFl5IXSOA

Magyarország muszlim ország. ennyikeh, te ostoba, keresztény, náci fasz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:22:36

@math0:

Nem, ezek a kereszténység által inkorporált jelképek, butusom...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:49:57

@maxval balcán bircaman: az anyád anális megerőszakolása keresztény jelkép, te idióta, keresztény náci barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:50:28

@maxval balcán bircaman: valami nem lesz attól keresztény jelkép, és csakis keresztény elkép, hogy te azt hazudod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.01. 08:41:10

@maxval balcán bircaman: tudod ki volt igazán "kulturális" keresztény? Joszif Sztálin. ki is marxolta a "kulturális" kereszténységet, te keresztény-náci elmebeteg!

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2018.08.01. 12:17:48

@midnightcoder2: Az etológia több fázist is elkülönít a kulturális evolúció folyamatában, mikor az emberi populáció növekedése miatt a falkák egyre közelebb kerültek egymáshoz, és idővel kénytelenek voltak belátni, hogy a folyamatos vérengzés túl kockázatos az emberi faj túlélése szempontjából, keveredni kezdtek, elkezdték megtalálni a békés egymás mellett élés módjait, és elvileg az utolsó fázisnál kellene tartanunk, a megapopuláció kialakulásának korszakában. Persze a kulturális hatások nem feltétlen, vagyis nem mindenkinél épültek be a genomba, sokan még az első fázisnál tartanak, egy kisebb ősközösségi csoport tagjainak képzelik magukat, és mindig megtalálják az ideológiát amely mentén gyűlölhetnek, gyalázhatnak más csoportokat. Az összes népirtás, etnikai tisztogatás az ilyen primitív kirekesztő ősmajmoknak köszönhető, és az emberiség kipusztulását is ezek okozzák majd.
süti beállítások módosítása