A fajtatiszta etnicizmus drága mulatság

think-tank 2018.06.12.

A Párt 2018-as politikája, egyelőre legalábbis úgy tűnik, a demográfiai változások köré szerveződik. Valamennyire érthető a sietség: nem túl fényes jóslások jelentek meg azt illetően, mi fog történni, ha minden a jelenlegi mederben megy tovább.

A nemzethalál mázával leöntött aktuálpolitika ötlete természetesen nem új, és bár engem úgy taszít, mintha legalább friss szarral kenték volna be a problémát, nyilván van egy jelentős tömeg, akik számára a legszörnyűbb elképzelhető dolog és mint ilyen, legfőbb mozgatóerő, ha elfogy a magyar.

Vannak a magyarnál nagyságrendekkel sikeresebb és mégis kisebb lakosságszámú országok: Ausztria, Svájc, Finnország, Dánia, Szingapúr, vagy a nemzetközileg nagyon tolt Izrael is kisebb lélekszámmal üzemel, oszt’ mégis. Ellentétben mondjuk a milliárdosnál is nagyobb Indiával, ahol azért talán mégsem annyira jó élni.

Volnának alternatívák, akár kisebb népességgel is, amiket meg lehetne célozni. Tudom, a rablókapitalizmus ennek a rendszernek nem eszköze, hanem célja, de ha már minden haver ki lett tömve, talán lehetne mással is próbálkozni. M. Lőrinc akkor se hal már éhen, ha az ország maradék része kap némi lehetőséget a fellendülésre.

Az egy főre eső GDP-t és a reprodukciós rátákat szemléltető térképeket összevetve az összefüggés nyilvánvaló: ott születik igazán sok gyerek, ahol szegénység van. A gazdagabb országok népessége általában vagy stagnál, vagy egyenesen fogy.

Az etnikai homogenitás megőrzésének legjobb eszköze, természetesen, ha az adott népcsoport tudja kitermelni saját utánpótlását, továbbörökítve ezzel nem csak biológiai, de szociokulturális identitását is. A minőségi (de még a nem minőségi is) gyereknevelés azonban nem csak időt, munkát, kompromisszumokat és áldozatokat, de pénzt is igénylő feladat. Ezek egy része kiváltható az ismert gyereknevelési szolgáltatásokkal, viszont amíg a népnek alapvetően nincs forrása, hogy ezeket magának finanszírozza, addig az állam kénytelen őket biztosítani a maga korrupt, pazarló és igénytelen eszközeivel.

A pusztán anyagi ösztönzés azonban még a gyerekneveléssel járó anyagi terheket sem annulálja teljesen (a végképp nincsteleneket kivéve), a többiről nem is beszélve. Leginkább azokra hat, akik egyszerű bevételi forrásként vállalnak gyereket; pont azokra, akikre talán a legkevésbé kellene.

Ha már mindenképpen elsődleges cél a népességfogyás megállítása, még mindig ott van az import lehetősége. Sajnos a fajtatiszta etnicizmus, amihez a kormány (és ne szépítsünk, a magyarság egy jelentős része is) ragaszkodni látszik, ezt finoman szólva is nehézzé, ha nem egyenesen lehetetlenné teszi. Gazdasági lehetőségek hiányában nyugatról történő bevándorlásról szó sem lehet (ki a fene akarna idejönni?), maguk a magyarok is jelentős számban húznak el, a keletit meg vallási/faji okokból utasítják el.

Pedig az állampolgár-import (szép szóval bevándorlás) a maga nehézségei ellenére az egyik legolcsóbb megoldás lenne. Persze, lehet mutogatni a számokat, hogy mennyibe kerül egy migráns az államnak, arról viszont ritkán (pontosabban soha) esik szó, hogy ezzel szemben mibe kerül ezzel szemben egy gyerek nulláról történő felnevelése. Ráadásul egy bevándorló már “készen van”, ellentétben a saját utánpótlással, ami alsóhangon is 20 körüli évet igényel.

És még válogathatnának is. Nem jönnék itt azzal a mantrával, hogy mindenki, aki itt menekültstátuszt kér, háromdiplomás agysebész, de talán az sem kizárt, hogy vannak köztük. Szabhatnának feltételeket, úgy előzeteseket, mint maradás esetén teljesítendőket, amiken a vérgőzös, fanatikus idióták és a csak segélyeket lesők jó eséllyel fennakadnának. Van erre egy egész állami hivatal.

Csak hát ezzel a nyílt xenofóbiával megnyert “utálunk mindenkit”-kampány után próbálkozni gyakorlatilag lehetetlen, és az sem egyértelmű, lenyelné-e a nép, amelyik mindezt megszavazta (no meg a jobbikosok).

Marad hát az explicit pénzpumpálással megvalósított “szüjjé’ hármat”, és a remény, hogy az ilyentén felturbózott bér-gyerekvállalás egyrészt legalább számszerűen elegendő lesz, másrészt az ilyentén gyártatott populáció megüt majd bizonyos, európainak nevezett normákat.

A fajtatiszta etnicizmus nem csak drága mulatság, de még a siker sem garantált.

50 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitcairn2 2018.06.12. 13:49:39

hát ha migrációhoz kapcsolódó nemzethalált akarsz látni akkor nem kell túlzottan messzire menni

www.youtube.com/watch?v=S3yBq8iw_J8

pitcairn2 2018.06.12. 13:59:31

"Az egy főre eső GDP-t és a reprodukciós rátákat szemléltető térképeket összevetve az összefüggés nyilvánvaló: ott születik igazán sok gyerek, ahol szegénység van. "

én inkább úgy fogalmaznék, hogy ott születik sok gyerek ahol még csak a demográfiai átmenet elején vannak

gepeskonyv.btk.elte.hu/adatok/Tortenelem/13Tomka/html/nepesed3.htm

az un. "gazdag" államok demográfiai válsága pedig szoros kapcsolatban van az életszínvonal csökkenésével

pl. az 1960-as években egy átlag USA melós, még egy keresetből meg tudta valósítani a kertváros centrikus "amerikai" álmot

ma ez már kettőből se nagyon megy

a "lakosságimport" pedig felettébb problémás a képviseleti demokrácia korában mivel az újonnan érkezettek előbb utóbb leszavazhatják a helyben lakókat + szépen rástartolhatnak az "őslakók" által fenntartott jóléti rendszerekre

jóléti demokrácia = zártkörű klub

efféle klubba pedig nincs automatikus felvétel

ami a fentebb citált példákat illeti: Szingapúr (piaci alapon összegründol városállam-"vállalkozás") és a mesterségesen - az őslakosok szándékaival szemben - létrehozott Izrael külön csoportba kívánkozik

a többi állam esetében is egyre problematikusabb az ún multikulti-módi

pitcairn2 2018.06.12. 14:05:00

az ún fejlett államok demográfiai válságának az okai tőszavakban:

túladóztatás, túlinflálás, túlszabályozás és mindenekelőtt az előbbiekkel is szoros összefüggésben lévő kényszeres lakáspiaci buborékfújás

blöff 2018.06.12. 19:23:50

@pitcairn2: nemcsak. A mai trendek, a karrier mindenek elé helyezése, a mindenhol sugallt független és "sikeres" kép hajszolása a fő ok. Túl nagy a jólét, fel van fujva az individuum, mint egy lufi. Es a legtöbb esetben annyi is a tartalma.

pitcairn2 2018.06.12. 19:56:08

@blöff:

én inkább a "sugallt kép" és a valóság közötti hatalmas különbségben látnám a fő okot

az un. nyugati átlagember úgy összességében nézve meglehetősen szegény és folyamosan szegényedik

jóformán úszik az adósságban

ez nálunk persze hatványozottan igaz...

pitcairn2 2018.06.12. 19:59:04

megjegyzem nemcsak nemzeti húrokat pengetve foglalkoznak ezzel a valós problémával

www.corbettreport.com/ehrlich/

Josagos 2018.06.13. 10:43:16

@pitcairn2:

Egy termék-és méginkább szolgáltatásexportra építő ország pár évtized alatt be tudná hozni a nyugatiakat, de ehhez oktatás kellene, és ott is a második generációs tanárok tudnának nagyot alkotni, meg össznépi takarékossági-szemlélet, amit leginkább ázsiában lehet felfedezni.

Ez családi szinten is csak a mi részünknél működik, szóval nem egy könnyű feladat, de megléphető.

chrisred 2018.06.13. 10:50:45

@blöff: Valójában ugyanez volt a trend akkoriban is, amikor egy polgárcsaládban 5-6 gyerek született. Csak akkor a kettő nem zárta ki egymást.

felső határ nincs 2018.06.13. 10:54:49

@pitcairn2: nem penz kerdes a gyerekvallalas egyaltalan

nemetorszagban skandinaviaban sincs gyerek

pitcairn2 2018.06.13. 11:00:50

@felső határ nincs:

Skandináviában - a 100 éves jelzáloghitelek hazájában - egyáltalán nem magas az életszínvonal...

kb. mindenki úszik az adósságban...

a német életszínvonaltól se lennék elájulva...

meggyőződésem, hogy az utóbbi évtizedekben igen jelentősen csökkent a "nyugati" életszínvonal is

olyan esetben ahol egy nyomorult lakás megszerzése komplett életprogram nem lehet magas életszínvonalról beszélni

pitcairn2 2018.06.13. 11:03:06

@Josagos:

mivel az adósságban úszó "nyugat" már relatíve leértékelődőben van korántsem olyan nehéz beérni...

felső határ nincs 2018.06.13. 11:17:20

@pitcairn2: A nemet eletszinvonal nem csokkent hanem nott folyamatosan a haboru ota, es ennel magasabb eletszinvonal a vilagon nincs

meg tobb szabadido se...35 ora normal munkahet

meg viszonylag a tarsadalmi kulonbsegek se nagyok, azsiahoz, amerikahoz kepest

100 eves jelzaloghitel 1% kamatra, nana hogy nem vasarolnak keszpenzert, hulyek lennenek

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 11:20:20

"... És még válogathatnának is. ..."
Aha, igen. Válogathatunk.

Egy teljesen más kultúrkörből érkező, integrálódni nem akaró, erőszakos és követelődző, jobbára írástudatlan és nyelvtudás nélküli, származását és előéletét letagadó migránsok közül, akik a befogadó állam törvényeit figyelmen kívül hagyva a saját törvényeik szerint akarnak élni.

Ezt csak egy vérbeli libsi gondolhatja komolyan. És NO-GO zónák márpedig nincsenek Ájrópában!!!

felső határ nincs 2018.06.13. 11:24:52

A 2 dolgot el kell kuloniteni

Illegalis migracio felso korlat nelkul - baloldali agenda, semmmire nem jo azon kivul hogy az allam csecsen logo idiotakat termeljenek akikbol ballib szavazok lesznek es a jobbos szavazok fizetik meg.

A munkacelu legalis migracio rendben van, mindig is rendben volt.

Josagos 2018.06.13. 11:32:49

@pitcairn2:

Azért ezt az "adósságban úszót" nem kell elhinni, az M1-en túl is vannak hírforrások.
Az tény, hogy kevésbé takarékosak, és ezért behozhatóak, de ahogy látom a magyarok hasonlóan eladósodottak, csak a jövedelmük is kevés.

chrisred 2018.06.13. 11:33:13

@felső határ nincs: Ez a két dolog nem különíthető el, mert az országban illegálisan tartózkodók semmilyen állami támogatást vagy segélyt nem igényelhetnek. Ugyanakkor feketén dolgozhatnak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 11:35:46

@felső határ nincs: Ez a gyerekkérdés egy dologra vezethető vissza. A fogamzásgátlás hozzáférhetősége a kulcs. Azokban az országokban, ahol a fogamzásgátlás teljesen elfogadott, és egyszerűen hozzáférhető szinte minden népréteg számára, alacsony lesz a szaporulat, mert az emberek dugni szeretnek, nem pedig gyereket nevelni.

A kefélés jobbára örömteli folyamat, ellentétben a terhesség-szülés-gyereknevelés folyamatával, amit maximum az utód irányába való elfogult anyai-apai öröm tud megszépíteni.

A sok kötelesség, kötöttség és probléma ami a gyereknevelés során felmerül, mind ellene hat a gyerekvállalásnak, és ezek nem titkosak, minden gyerek szembesül vele a saját felnövekedése során, és amikor odáig jut, hogy Ő maga vállajon-e gyereket, vagy inkább a fogamzásgátlás, akkor a döntése attól lesz függő, hogy neki mennyi gondja volt gyerekként, és hogy a szülei mennyi gondját-baját ismerte fel, amit Ő maga okozott. Szerintem.

Tehát aki a gyerekneveléssel járó terheket el akarja kerülni, egy kényelmesebb, jobb élet reményében, az bizony nem vállal egyet se, védekezik ahogy tud, ha pedig örököst akar hagyni, akkor vállal egyet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.13. 11:35:57

Homegenitás nélkül nincs erős államiság. Ritka dolog az erős birodalom.

pitcairn2 2018.06.13. 11:37:15

@felső határ nincs:

a 100 éves jelzáloghitel 1%-os kamatra nagyon mély strukturális problémákat sejtet...

a folyamatos életszínvonal-növekedéssel kapcsolatban se lennék olyan biztos

abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy nem a német életszínvonal a legmagasabb a világon

pl. az átlag-német lakás még ma is fényévekre van az USÁ-ban alapnak tekintett normáktól...

pitcairn2 2018.06.13. 11:40:05

@Magánvéleményem:

gondolom pl. az új-zélandi gyakorlatra gondolt...

www.youtube.com/channel/UCJ1-C-GoWA8J25a4o8jbZ1w

ők tényleg válogatnak

ettől függetlenül ott is számos kérdést vet fel az ország etnikai és nemzeti összetételének az átalakulása

+ az angol nyelvre is felettébb könnyű bazírozni

m.t. 2018.06.13. 11:41:16

@pitcairn2:
Szeretnek en ugy uszni az adossagban olyan silany eleltszinvonalban mint szegeny norvegok...

Bezzeg pl. Liberia az eletszinvonal csucsa, ott barkinek lehet fillerekert lakasa: osszerakod hullamlemezbol.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 11:41:24

@felső határ nincs: "... A munkacelu legalis migracio rendben van ..."

Ezzel csak az a baj, hogy ez a fajta migráció a megszerezhető jövedelemhez kötődik, és ha talál elérhető jobbat, akkor továbbáll. Én ezt a fajta migrációt nem nevezném migrációnak, mert jobbára nem jár letelepedéssel és az lakossághoz való asszimilációval, mert az ilyen migráns továbbra is hazájának a származási országot fogja gondolni, miközben igen ritka, aki végleges letelepedést választ amellett hogy a befogadó országra ÚJ hazájaként gondol.

pitcairn2 2018.06.13. 11:46:00

@Magánvéleményem:

a felső tízezer furcsamód a fogamzásgátlás elérhetősége ellenére is nagyon szívesen vállal gyereket...

hisz jól jön az a "klánépítéshez":)

pl. ihol lenne egy ötgyermekes családapa:)

index.hu/belfold/2015/07/24/habsburg_eduard_lesz_a_vatikani_magyar_nagykovet/

szóval talán mégiscsak szerepet játszik a gyermekvállalási kedv csökkenésében az a fránya életszínvonal...

pitcairn2 2018.06.13. 11:47:14

@Magánvéleményem:

a viszonylagos jómód kb. onnan indul ha egy keresetből (!!!) magas életszínvonalon el tudsz tartani, hitel nélkül egy komplett családot...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 11:51:32

@pitcairn2: Hát, igen válogathatnak, oda nem akarnak a mindenféle NGO szervezetek több tízezer embert válogatás nélkül befogadtatni, nincs rajtuk nemzetközi nyomás, hogy mindenkit fogadjanak be aki kiköt a partjaiknál...

Feltételezem, hogy elvárják a közösségi nyelvtudást, nem engedélyezik a gettósodást, továbbá csak azokat fogadják be akik elfogadják és betartják az ország törvényeit, hajlandóak tanulni és munkát vállalni, és várhatóan asszimilálódni fognak az ország lakosságához. Mindezek mellett igazolják magukat és származásukat, nem állnak nemzetközi körözés alatt, származási országukban nem voltak bűnözőként nyilvántartva....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 11:53:08

@pitcairn2: Hát tudod, van az a szint, ahol már csak a terhesség és a szülés lesz a probléma, a nevelést már másokra hagyják. Így könnyű örömként megélni az anyaság-apaság minden percét :-)

m.t. 2018.06.13. 11:54:06

@Magánvéleményem:

Az megfordult eseleg a fejedben, hogy minden azsiai/afrikai/del-ameriaki bevandorlot (vagy akar csak a tobbseguket) latatlanban egyontetuen tanulatlan, eroszakos, integralni nem akaro allatnak titulalni valoban a te Magánvéleményed, szemben mondjuk statisztikai adatokkal?

A magyarok szerintem a budos eletben nem fognak tobbet szulni mint most. Nincs az a kormanyzati intezkedes. Megoldast nehez igy talalni ha ilyen mereven elzarkozol. Lehet sirni hogy fogy a magyar, meg lehet alkalmazkodni.
Attol hogy a teveben csak az eroszakot latod, egy jelentos reszuk siman integralhato normalis ember. Az eros pistat lehet nem fogjak megszeretni, de mivel a magyarok tobbsege se szereti, ez aligha nemzethalal. Eleg ha a torvenyeinket betartjak.

felső határ nincs 2018.06.13. 11:54:37

@Magánvéleményem: Ennek ellenere semmi baj sincs ezzel a fajta migracioval, ugyanis nem is cel hogy asszimilalodjanak.

pitcairn2 2018.06.13. 12:02:48

@Josagos:

már bocs de ez horror...

Sweden cuts maximum mortgage term to 105 years (the average is 140)

www.telegraph.co.uk/personal-banking/mortgages/sweden-cuts-maximum-mortgage-term-to-105-years-the-average-is-14/

Josagos 2018.06.13. 12:07:31

Attól, hogy van ennyire szar kölcsön, nem kell eladósodni. 10 éves kölcsönt bátran veszek fel, 100-at nem vennék

chrisred 2018.06.13. 12:12:35

@Magánvéleményem: Azt azért ne gondold, hogy Új-Zéland NGO-mentes...

pitcairn2 2018.06.13. 12:12:57

@Josagos:

ha a jegybank negatív tartományba nyomja le az inflációval kiigazított alapkamatot és az állam emellett szigorú szabályozást érvényesít a területhasználattal és az építési követelményekkel kapcsolatban akkor minden adott egy hihetetlen ingatlanpiaci buborékhoz, ami kb. anyagi katasztrófa az átlagember és időzített bomba a nemzetgazdaság számára..

Sweden: The World's Biggest Housing Bubble Cracks

www.zerohedge.com/news/2017-11-14/sweden-world%E2%80%99s-biggest-housing-bubble-cracks

pitcairn2 2018.06.13. 12:20:54

@m.t.:

Hugh Grant-nek se kellett "kormányzati intézkedés", ahhoz hogy "reprodukciós ciklusba" lépjen egyszerűen kedve és pénze (!!!!!) volt hozzá:)

velvet.hu/gumicukor/2018/03/09/megfogant_hugh_grant_otodik_gyereke_is/

ami pedig a hitelből fenntartott magas életszínvonalat/fogyasztást illeti az kb. a szegényház kapuja...

Josagos 2018.06.13. 12:22:45

@pitcairn2: Ezt a görbét látva egy jóérzésű polgár elköltözik barcelonába vagy milánóba, eladva a lakását :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 12:29:43

@felső határ nincs: Akkor ezeket az embereket ne hívjuk migránsnak, csak vendégmunkásnak.

@m.t.: Akkor vizsgáld meg őket, hogy milyen céllal és hogyan érkeznek. Amelyik nem igazolja magát és származását, jövetele célját és nem hajlandó elfogadni az itteni törvényeket, azt miért kellene egyáltalán beengedni ebbe az országba vagy az Unióba? Ha nyilvánvalóan letelepedési céllal érkezik, hogy új hazát válasszon, akkor egész biztosan tisztába lesz az itteni viszonyokkal, és felkészülve érkezik, a hatósággal együttműködik stb. ...

@chrisred: Nem gondolom, de ott nyilvánvalóan mégsem próbálják meg az állam torkán lenyomni a saját elveiket, főleg nem nemzetközi segítséggel, államközi nyomásgyakorlással. Ott sem fogadnak be mindenkit válogatás nélkül, mégsem hangos a nemzetközi libsi sajtó attól, hogy Új-Zéland mekkora náci. Érdekes, az USA-t sem nácizza a libsi sajtó... Ez nem fura?

@pitcairn2: nem valószínű, hogy erősen beleártja magát a gyerek felnevelésébe, de azé dugni biztos jó volt :-)

chrisred 2018.06.13. 12:31:16

@Magánvéleményem: Csak ott kényszerül valaki az állam torkán lenyomni az elveit, ahol az állam nem semleges.

chrisred 2018.06.13. 12:33:25

@Magánvéleményem: Amúgy az Új-Zélandra eljutás költségei már önmagukban szortírozzák a potenciális jelölteket.

felső határ nincs 2018.06.13. 12:36:00

@Magánvéleményem: Lenyeg hogy legalis jogcimuk van a tartozkodasra. A turistanak, menekultnek, vendegmelos is lehet legalis.

Europa azt baszta el hogy batoritotta az illegalis migraciot, de ugy latom lassan azert valtozik ez.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 13:00:53

@chrisred: Az, hogy mit jelent az állami semlegesség, jó lenne tisztázni. Nem tisztem védeni Orbánékat, de az ún. illegális migráció sehol a világon nem elfogadott dolog. Miért kellene azonosítás nélkül minden határátlépőt befogadni? Ahol a legkisebb kétség merül fel az illető azonosíthatósága terén, illetve a menekültség körülménye nem áll fenn, azt miért kellene Mo. területére beengedni? Mo. körül csak biztonságos országok találhatók, Mo. határát csak érvényes, nemzetközileg elfogadott azonosító irattal, illetve érvényes vízummal rendelkezők léphetik át. Hol jogosít fel bárkit is az a tény határátlépésre, hogy életét kockáztatva áttutajozik a földközi tengeren, illetve megkerüli azt a balkánon? Esetleg az, hogy sokat gyalogolt, vagy messziről jött?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 13:10:21

@chrisred: Ez nem jelenti azt, hogy bárkit be fog engedni az országba, igaz? Vagy az ahova relatív olcsó eljutni, az köteles mindenkit befogadni, amelyik ország meg messze van az válogathat a jelentkezők között? Hogy is van ez?

chrisred 2018.06.13. 13:18:20

@Magánvéleményem: Sehol sem kötelező minden határátlépőt befogadni, éppen ellenekezőleg, mindenkit azonosítani kell. Az azonosítandó személyeket azért kell beengedni Magyarország területére, mert az azonosítást végző magyar szerveknek csak ott van joghatósága, magyarul csak ott működhetnek.

chrisred 2018.06.13. 13:41:49

@Magánvéleményem: Nem éppen, de hogy több idegenrendészeti feladatuk van, mint egy óceáni szigetnek a világ végén, az biztos.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 13:50:47

@chrisred: Tehát, ha magyaroszág határán két Ali Musztafa jelentkezik, akkor gyorsan el lehet dönteni, hogy beléphet-e a területére vagy sem, mivel ha mindkettőnek van vízuma, vagy más vízummentes országból származó érvényes úti okmánya, vagy EU állampolgár, akkor beléphetnek, egyébként meg el kell utasítani a belépését, mert egy olyan ország határán akar átlépni, amelyik egy biztonságos országé, ahol is a jogok szerint már le kellett, hogy adja a menekült kérelmét, és ott meg kell várnia annak a kérelemnek az elbírálását... Vagy valamit rosszul tudok?

chrisred 2018.06.13. 14:14:12

@Magánvéleményem: Egy fontos tényezőt kifelejtettél, a személy azonosítását, ami szükséges egy hatósági eljárásban. Anélkül honnan tudhatná a magyar idegenrendészeti szerv, hogy kinek a belépését utasítja el, és milyen jogcímen?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 15:09:30

@chrisred: Úgy tudom, az azonosítatlan személy belépését egyszerűen megtagadják, nem lépheti át a határt, a határ túloldalán pedig (ahová egyszer már beengedték) oda megy ahova akar. Kétoldalú őrizet esetén pedig át kell adni a másik ország határőreinek.

chrisred 2018.06.13. 15:24:49

@Magánvéleményem: Azért ez nem ilyen egyszerű. A határellenőrzés során ki kell szűrni a körözés vagy megfigyelés alatt álló személyeket, ehhez meg szükséges az azonosítás. Nem lehet csak úgy látatlanban avilággá engedni mindenkit és abban bízni, ha rossz ember, akkor majd a jóistenke megbünteti.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.13. 16:11:07

@chrisred: Akkor az azonosítatlan embereket sittre kell vágni, mert biztos csempészek vagy diverzánsok :-)

Tehát akkor az azonosítás idejére korlátozni kell a szabadságát és a jogait, mert a határ egyik oldalán sem tartózkodhatna elvileg...
OK, akkor ezekhez mi köze az NGO-knak? Milyen jogon szállítják az azonosítatlan személyeket egyik határtól a másik határig? Milyen jogon adnak nekik olyan információkat, hol kerülhetik el a személyazonosságuk ellenőrzését? És még sok hasonló kérdés merül fel bennem. Ilyenkor az NGO szervezet nem sért meg véletlenül néhány törvényt?

chrisred 2018.06.13. 16:15:53

@Magánvéleményem: Ha az NGO szándékosan szállít azonosítatlan személyeket, akkor biztosan. De mivel senki sem köteles egy másik civil előtt azonosítania magát, csak a hatóságnak van joga meggyőződnie arról, hogy az egy azonosítatlan személy.
süti beállítások módosítása